bugün

istanbuldan edirneye 2,5 saatte gidilmesine rağmen, otogardan t.ü. tunca kampüsüne neden 1 buçuk saatte gidildiğini hep merak etmişimdir. hyusikici minibüs şoförleri yüzünden üniversite bırakıldığı vakidir.
son bir buçuk yıldır şehrin görüntüsü giderek değişmekte, bir şantiye sahası görüntüsü çizmektedir. esasında pek yoğun olmayan trafik yükünü azaltmak için bazı bölgelere yeni asfalt yollar, yeni kavşaklar kazandırılmaktadır. bu kavşakların da kötü görüntü oluşturmaması için ortaya şırıl şırıl akan suyla birlikte çeşitli heykeller dikilip ferahlatıcı bir görüntü oluşturulmak istenmektedir. şehrin eski yerleşim birimi olan kaleiçi semti doğal gaz çalışmaları hasebiyle şu günlerde büyük bir kaos yaşamaktadır. her caddenin, sokağın birbiri ile bağlantısı olduğu bu semtte bitmek bilmeyen kazı çalışmaları birbirini takip etmektedir. çarşı merkezi bir kaç yıl önce gelenleri fazlasıyla şaşırtacak bir görüntüye sahip olmuştur. herkesçe bilinen ve hayatın en ritmik attığı bölge olan saraçlar caddesinin kapatılması söz konusu olduğundan trafiği başka yönlere kaydırmak için yeni yollar yapılmıştır. bahsi geçen cadde trafiğe kapatıldığında çarşının bir cazibe merkezi haline gelmesi kaçınılmazdır. bankalar, lokantalar, barlar, büyük mağazalar hep bu caddenin üzerindedir. bir de meşhur, osmanlı döneminden kalan ali paşa çarşısı vardır bu cadde üzerinde. adres tarif etmeye çalışırken çok zorlanmaktadır edirne halkı şu günlerde. bir çok yol tek yön olmuş ve çalışmalar sebebiyle trafiğe kapatılmış. ancak çekilen zorluklar neticesinde en güzel meyveyi alacak olmanın bilincinde olmak mutluluk katıyor bünyeye. ne mi o meyve..? tabii ki kendi tarzıyla edirne.

edirne'yi daha iyi tanıyabilmek için sözlükte bir zincir yaratma isteğiyle yanıp tutuşmaktayım. alakalı bakınızlar sürekli güncellenecektir.

(bkz: edirne)
(bkz: edirne semtleri)
(bkz: edirne tarihi eserleri)
(bkz: edirne kültürü)
sevmek için her zaman bir bahanenizin olacağı yegane şehirdir edirne... kimileri küçücük yer bir halt yok dese de güzel şehirdir be...
içerisinde bulunduğumuz aylarda serhad şehrimiz edirne'nin gümrük kapıları fazla mesai yapmaktadır. yoğunluk oranına göre, kapıkule, hamzabeyli ve pazarkule sınır kapılarını muhteva eden bu küçük şehir gurbetçilerin mecburi akınına maruz kalmıştır. gurbetçi vatandaşlarımızın bu şehir üzerinden giriş çıkış yapmaları sebebiyle hediyelik eşya satan esnaf ile oteller bir hayli kar etmiştirler. bu, öğrenci kenti olarak adlandırılan, yaz döneminde tek attraksiyonu kırkpınar yağlı güreşleri olan şehir için bulunmaz bir nimettir. ancak bunu iyi değerlendirmek gerekmektedir. yoğun nakit akışına sebep olan bu dönemde döviz büroları da fazla mesai yapmaktadır. mapus damlarına düşen başkanı da en ünlü mafyasının verdiği kefaletle dışarıya çıkınca tam olmuştur.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar