yanlis otobuse binmek 

kapat
  1. farkettiğimiz anda, durakmıs yol ortasıymıs demeyip zarardan neresinden dönersem kardır mantığı ile * bir an evvel otobusten inmeyi istediğimiz durumdur. hele birde hiç bilmediğiniz bir sehirde iseniz ve sınava yarım saat zaman kalmıssa insanın içini tatlı bir telaş kaplar. ilk yanlıs otobusume orta 3 e giderken binmiştim. 3 sene boyunca her gun bindiğim otobusun yerine 122 no lu arabaya binip mecidiyeköy e gitmiştim. sabah sabah bu spontane gelişen hadise, okulu kırmam için haklı bir bahaneye dönüşmüştü.
    #307813 (bir musibet, 03.06.2006 16:28)
  2. ya da başka bir versiyonu için;

(bkz: mola yerinde ters yone giden otobuse binmek)
    #307820 (anthrax, 03.06.2006 16:30)
  3. üstüne uyuyakalıp son durakta inmekle beraber felakete dönüşen durum.
    #307840 (karanlikta, 03.06.2006 16:35)
  4. şehiriçi yapıldıgında mutlu sonla biten kısa metrajlı film gibi olan, fakat şehirler arası yapıldıgında ki bunun başınıza gelmesi için ya cok salak yada cok şanssız olmanız gerekir. devam filmlerini aratmayacak şekilde bir macereya katlanmak zorunda kalınan, hayatınız boyunca anlatacagınız bir hödeye sahip olma durumu.
    #490190 (penta-don, 02.08.2006 22:03)
  5. insana yeni şeyler öğreten tecrübe. doğru yola gitmeyen bir hattı daha eledik! *
    #639385 (paradigma, 16.09.2006 13:27)
  6. yanlışlıkla binilmiş otobüsten inme eylemiyle son bulacak durum.
    (bkz: indi bindi 500 dü bir zamanlar)
    #639605 (BlindGuardian, 16.09.2006 14:38)
  7. dünyanın belki de en kötü anlarından biridir.tabi ki vakit geceye yakınsa.olay su sekilde gelismiştir.zar zor izin alınmıs ve taksimden saat 10.30 civarı dönülebilen bir koroya katılınmıstır.abi kişisi bişey olsa da ben bu kızı bu koroya göndertmesem diye düsünmekte ve babanın gitsin kararını dogru bulmamaktadır.taksimden 9 civarı cıkılıp otobüse binilip eve gidilecetir.her sey o ana kadar normaldir.yavastan kendi ayaklarım üzerinde duruyorum uleyn havası icimi kemirmektedir.ve otobüsün üzerinde yazan bahcesehir okunur ve direk atlanır.hic sormak yoktur yan yoldan geciyor mu vb. sekilde otobüsün taksim bahcesehir degil de expres bahcesehir oldugu sonradan acı bir sekilde ögrenilecektir.bir anda etrafta bahceli bahceli siteler görülemeye baslayınca bir terslik oldugu sezilir kafa notalardan kaldırılır tek basında oturdugun ikili koltukta yayılma politikası bırakılarak.ve sonra o soru sorulur öndeki kişiye bu araba yan yoldan geciyor mu o da söyle der:' hayır bu bahcesehire direk giden araba' o anda kan beynine sıcrar ve bilmedigin yerde gecenin bir saati ne yapacagını bilemezsin hemen söföre kosulur ve ben yanlıs bindim .....' ya gitmem gerekiyor denilir ve söför de surda in 146 yı bekle o dedigin yerden gecer der.inanılmaz bir gıcıklıkla söför cok sakindir ama sen onun kadar sakin olmazsın.koronun senin icinvbitecegini bile bile abini aramak ve beni al demek zorundasındır ya da 146 yı karanlıkta beklemek.hemen ısık yanan tek yer olan opet e sıgınılır ve abi aranır abi ben galiba bahcesehirdeyim ama bilmiyorum olmayadabirilir yaaaaaaa abiiiii ben yanlıs binmişim gel demek suretiyle abi ve telaslandırılır.opette karsılasılan trkayalı amca da günün süprizi gibi karsınıza cıkabilir.ne masraf yaptırıyosun abine burdan orası bilmemne kadar benzin yakar bilmemne motor eseler tarzında * hic anlamadıgım zaten duyamadgım muhabbeti cevirmeye calısır.en sonunda amcaya abim gelsin de ben calısıp ödeyecegim benzin parasını ne diyorsun sen ah bi evime kavusabilsem bir aksilik olmadan denilir ve adam susmaz.neyse abi gelir yüzünde garip bi ifade daha önce hic görmediklerinizdendir.simdi agzıma mıctı derken hic bişey söylememekle sizi sasırtır.bu durum daha bi gerer.tamaaaam müzik hayatım baslamadan bitti demeye kalmadan ya bana ulasamasaydın gibi bir soru sorar.ve özürler özürleri kovalayarak abiye cevap verirsiniz.evde agzıma kesin mıctı diye düsünürken o sadece sunu söyler sakın bi daha yanlıs manlıs binersen beni cagırmamazlık etme senin agzına o zaman mıcarım der.ve o anda anlasılır ki yanlıs otobüse binmek aslında korku degil aptallık hissettirir.ve her zaman senin arkanı kollaycak birilerine ihtiyacın oldugunu ayakların üzerinde durmanın bu kadar kolay olmadıgını.
    #3125909 (gitaristdilara, 12.03.2008 00:31)
  8. farkedince kendinden iğrenmene sebep olan hadise. bir de yanlış otobüse bindiğini kimsenin anlamaması için iki durak geç inersin. yani hem zaman hem para kaybı doğar neticede. kendi kendine küfür etmek de cabası.
    #3126556 (bengbeng, 12.03.2008 02:50)
  9. eve gec kalındıgında insanın tamamen kendi salaklıgından dolayı yine kendi kendine yaptıgı işkencedir.
    #3126586 (anise, 12.03.2008 03:02)

© 2008 - uludağ sözlük

yanlis otobuse binmek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yanlis otobuse binmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yanlis otobuse binmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» buyukluk hezeyani » engin ceber » you don t mess with the zohan » turgay demirel » sehirler arasi yolculukta uyumak » lavaboya kul dokmek » loy loy » the end of the line » dolores o riordan » cobhc » galatasaray kupasi » ahmet karayay » yaran ogrenci isleri diyaloglari » ilker basbug » gece vakti disarda gezen kiz » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » hamileyim sozune erkeklerin tepkileri » sapkin bir beynin lobundan akanlar » kadinlarin gezmeye bayilmasi » trafik kazasi » olum mecliste vekiller teklif ediyormus » halet rezakinin sarkisi » ekim 2008 ankara ulasim zammi » 311 » ozgur sozluk » 11 ekim 2008 romanya fransa maci » baba ocagi » agresyon » ben bu yaziyi sana yazdim » benzin fiyatlarinda 4 kurusluk indirim yapilmasi » yan bakmak