bugün

Aslında burada her şeyi anlatınca zaten yani neyse açık ettik gibi.

Utanç verici.
genelleme yapılamaz, arkadaşınıza ne kadar güvendiğinize bağlı olarak yanıtınız değişebilir.
Üstteki yazara katılıyorum. Anlatılması gerekenden 1 fazlası anlatılmamalı. Yani salt çoğunluk mutlaka anlatmadığınız taraf olmalı.
Salt çoğunluk= yüzde ellinin 1 fazlasına denir.
Edit: üstteki yazar ppv.
Herşey herkese anlatılmalı. Ama ulu'ya anlatın biz okur güleriz:)
lafı değiştiriyorlarsa adam gibi dinleyip ona göre tepkiler vermiyorlarsa zaten yakın arkadaşınız değildir ona da anlatmayın eksik kalsın. her insanla sohbet konusu farklıdır. zaten yakın arkadaşın farkı budur. onunla konudan konuya atlayabilir rahatlıkla sohbet edebilirsiniz.
Buna karar verme şeklin bir kaç entry ile olacaksa sen kimseye bir şeyini anlatma. Daha iyi olur emin ol.
Bilmiyorum, ben patlama noktasına varamadığım sürece kimseye bir şey anlatmiyorum.
Ne gerek var hissi ağır basıyor.
yakın dediğim hatta güvenebileceğimi umduğum kişilerden öyle karşılıklar alıp kazıklar yedim ki artık mümkün olmadıkça kimseyle yakın bir bağ kurmuyorum.
dolayısıyla cevabı '' hayır bazı şeyler saklanmalı '' olan sorudur.
Ben kimseye çok fazla bir şey anlatmam sadece gerektiği kadarını bilirler.
Bir baltaya sap olamadim gibiyse anlatırım.

Ama neyleri bilemedim.
Kimse mühim konuları anlatma.

Er yada geç pişman olursun.
Söylememem gereken bir şeyi söylediğimin akşamı kendime sövgüler yağdırıyorum bu zırtapozla kavga edersek de birilerine söylerse göte gelirim diye. Ne senaryolar dönüyor aklımda bir bilseniz...
(bkz: overthinking)
Anlatınca rahatlıyor insan.
Yakın arkadaşın nasıl bir insan olduğuna bağlı bu. Ağzı gevşek olup söylenenleri sağa sola yayan ya da aşırı kıskanç ve "ben başaramıyorsam o da yapamasın" düşüncesinde biri ise (Yengeç mantalitesinde ise yani) hayallerinizi ve henüz tamamlamadığınız şeyleri (örnek olarak bir işe başvurmak veya yüksek lisans mülakatına girmek gibi) anlatmak pek doğru olmasa gerek. Arkadaşın da o şeyi yapmak isteyip başarısız olmuşsa size karşı gizliden gizliye bir kin güdebilir, kıskançlık krizine girebilir. Hatta "aman yüksek lisans/doktora yapsan ne olacak. Kadro açılacak mı. Torpil lazım çok zor o işler" deyip sanki sizin iyiliğiniz için bunu söylüyormuş gibi yaparak hevesinizi kırmak isteyebilir. Size küçümseyici tavır takınabilir. Bir de yakın arkadaşın yarın bir gün düşmanımız olabileceğini hesaba katarsak eğer zayıf yönlerimizi bize karşı silah olarak kullanabilme ihtimali de var, evet.
Kesinlikle ne ve nasıl olursa olsun anlatılmaması gerektiğini düşünüyorum. Gerektiğince, anlatılması gereken basit şeyler anlatılır ancak fazlası kardeşe bile anlatılmaz. Hayatın, kuralına uymadığınız takdirde size ceza vereceği konulardan birisidir.
“Eski dosttan düşman olmaz, bunlar en büyük yalanlar.”

-Sagopa kajmer