wystan hugh auden 

kapat
  1. çağdaş ingiliz şiirinin en büyük temsilcilerinden biri sayılır. ingilizler, t s eliot'tan sonra genellikle onun adını ileri sürerler, öylesine severler onu.
    #1073559 (vernon sullivan, 29.12.2006 02:16 ~ 02:17)
  2. (#1073622)
    #1073625 (mulayim, 29.12.2006 02:37)
  3. (bkz: cenaze huzunleri)
    #1073636 (mulayim, 29.12.2006 02:39)
  4. Tam adı Wystan Hugh Auden'dir. 21 Şubat 1907'de ingiltere'de York'ta doğdu, 28 Eylül 1973'te Viyana'da öldü. Oxford Üniversitesi Christ Church Collage'de ingilizce öğrenimi gördü. 1928'de bir yıl kadar Almanya'da kaldı, Brecht'ten ve epik tarzdan etkilenmiş olarak döndü. Öğretmenlik yaptı. 1935'te Thomas Mann 'ın kızı Erika ile evlendi. 1937'de ispanya iç Savaşı'nda Cumhuriyetçi'lerin safında cankurtaran şoförü olarak çalıştı. Ertesi yıl Japon işgali altındaki Çin'e gitti. 1939'da ABD'ne göç etti, 1946'da ABD vatandaşı oldu. Amerika'da ve ingiltere'de şiir dersleri okuttu. 1948'de Pulitzer Şiir Ödülü'nü, 1953'te Bollingen Ödülü'nü, 1956'da Ulusal Kitap Ödülü'nü kazandı.

W.H. Auden aralarında Cecil Day-Lewis, Stephen Spender, Louis Mac Niece, Christopher Isherwood gibi genç ve köktenci şair ve aydınlardan oluşan Auden Kuşağı ve Pylon Şairleri denilen grubu oluşturdu. ikinci Dünya Savaşı öncesinde ingiltere'de en etkin anti-faşist şiirlerini yazdı. Şiirlerinde her zaman "soru soran kahraman" iç ve dış sesi vardır.
    #1664642 (mulayim, 20.05.2007 11:13)
  5. Kanun nedir diye sorsan bahçevana
    Güneştir der sana
    Güneştir benim efendim
    Oldum bittim.

Celâllenir yatalak dede,
    Kanun eskilerin hikmetidir diye
    Üste çıkar büyük oğlan ne demek
    Kanun demek gençlik demek..

wystan hugh auden
    #3938100 (I belong to che, 09.09.2008 03:31)
  6. "pour away the ocean and sweep up the wood,
    for nothing now can ever come to any good." demiş ve uzun bir dönem hayatımı bu sözün etkisinde yasamama neden olmus yazar.
    (bkz: twelve songs)
    #4191073 (wad ar yu tolking ebat yu, 05.11.2008 22:31)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

wystan hugh auden başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. wystan hugh auden ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu wystan hugh auden nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about wystan hugh auden. Copyright of the articles are belong to their authors.

» cem ozdemir » futbol » the road » enes kanter » the notebook » panta rei » abhaz » de la mancha » memesi var diye hava atan erkek » erkeklerin kadinlardan daha zeki olmasi » levis reklamlari » dask » kurtler uzerine tezler » fleissig » is arkadasindan hoslanmak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » adidas » reserve requirements » uludag sozluk te oylama rezaleti » ogretmen » hayat arkadasini bulmak » basarisizliga meydan okumak » altkitap oyku odulu 2008 » cassio » fok katliami » yasamaz » bicim boyacisi » the first cut is the deepest » kizilsonya » gelenege isyan da gelenekseldir » cek cumhuriyeti