bugün

almanyanin üstüne baska ülke tanimam vergi üstüne.
devletin zarar eden şirketler kurduğu, bu şirketlere doldurulan partizanların yüksek maaş ve sosyal hakların yanısıra yüzbinlerce lira emekli ikramiyeleri ile ödüllendirildiği bir ülkedir. *
(bkz: almanya)
(bkz: eflak boğdan)
(bkz: eflak ve boğdan ın vergi manyağı olması)
izlemediğin trt için her ay elektrik faturasında trt payı ödersin.
en temel ihtiyaçların için %18 kdv ve tüketilen malın pekte özel olmamasına rağmen(benzin vs.) ötv ödersin.
eğitim için %8 kdv ödersin.

sonra istersin ki bu vergilendirmeler biraz daha makul, mantıklı olsun. ardından hükümet vergilerde bi düzenleme yapar.
din kitaplarında %1 kdv, pırlanta da ise %0 kdv.

(bkz: pırlanta vergisi)
Türkiye olup, vergilerin nerelere harcandığı da tam bir muammadır.
şu andaki hükümet Çoğunlukla, kendi partisinin kadın kolları için otobüs firmasından otobüs kiralamakta ve bu otobüs 3 - 5 kişilik yolcularıyla piknik yerinde yine vergilerden gelen parayla piknik için alınmış gıdalarla eğlenmektedirler.
yukarıda bahsi geçen olay 3-4 gün evvel yaşanmış ve gözlemlenmiştir.
yarı sosyalist olmuş bir ülkedir.

şu son vergi arttırımına bakıyorum da solcu olup da bu vergiler yüzünden ağlayanlar gerçekten iki yüzlüdür. vergi, devletin piyasaya müdahil olması vb gibi durumlar sosyalist devletlerin özelliğidir.

siz; devlet bize eğitim, yol ,elektrik hizmeti vermek zorundadır gibi bahanelerle vergi alınmasını meşru görürseniz, devlet de vergi üstüne vergi alır. çözüm basit; devletin vergi almasını meşru görmeyeceksiniz. devlet size eğitim, yol, su sağlamak zorunda değil. bu zorunluluk işte böyle eğitim sisteminin boktanlaşmasına, bütçe açığını bahane edip aşırı vergiler alınmasına neden oluyor.
maaşlara niye %40 zam gelmiyor da vergiye geliyor. devlet bu insanları keriz sanıyor anlaşılan.
Devlet, tıpkı bir fabrika gibi kar etmesi gereken kurumdur. Yer altı kaynakları, turizm, teknoloji, sanayi vb. dallara yönelik yatırımlar ve girişimciler ile destek vermeli ve organlarının en azından bir kısmını döndürebilecek kapasiteye sahip olmalıdır.

Devlet eğer tüm organlarını halktan aldığı vergi ile döndürüyorsa iktidarın başındakilerin başarısızlığını kabullenmek gerekir. Devletin vazifesi halkının refahını ve seviyesini yükseltmektir.

Bakın aylık net ücreti 1404 tl olan bir asgari ücretli,

- 2.986 tl sgk primi

- 213 tl isf kesintisi

- 1.120 tl gelir vergisi

- 162 tl damga vergisi

olmak üzere yılda 4.481 tl devlete vergi verecek. Bu vergi sadece maaşı üzerinden, ne yediği ne içtiği ne giydiği ne gezdiği yerlerde verdiği vergiler henüz ortada yok.

Artık hiç olmazsa geleceğimiz adına halk olarak iki çift laf etmemiz gerekmiyor mu?
(bkz: türkiye)