bugün

senelerdir müslümanların neden uzay araştırmalarına agırlık vermedigi sorusunun kanıtıdır bu . adamlar kıbleyi bulamamaktan korktukları için pek fazla haşır neşir olmuyorlar bu işlerle . olsalar kim bilir ay'a ilk ayak basan neil amstrong degilde abdulkadir- süleyman olurdu.
dünyadayken kıbleyi bulamamaktan iyidir.
dünyaya doğru dönülürse sorunun halledilebileceğini zannetmek yanlış. zira siz uzaydayken dünya dönüyor ve kıble her daim değişebiliyor.
o yüzden uzaydayken seferi sayılırız. mesela ben uzaya gittiğim zaman seferi takılırım, free yani oohh tın.
kebap takılmanın en iyisi olduğu durum. 90 km yi bırak 90.000 km ötede olduğun için evinden, yuvandan, sıcacık yatağından vs. süperseferi sayılırsın bilader. o yüzden yay kilimi.
duruma uygun olarak;
(bkz: götünün kıblesini bilmemek)
hesabını yapmak kolay: arap yarım adasındaysan direk kabeyi karşına alırsın türkiyedeyken kılıyosan güney batıya mekkeye doğru kılarsın adını bile bilmediğin bi ülkedeysen ve mescid bulamazsan önüne bi harita açıp bulunduğun ülkenin yerinden mekkeye doğru pusula hesabı ile yönünü bulur kıbleye dönersin ki bu basit bi iştir aydaysanda direk olarak dünyaya dönersin dünyanın dönüyor olması bişeyi deiştirmez en nihayetinde önemli olan niyettir *
dünyaya doğru dönmek yeterlidir sanırım.
Pusulasız uzaya çıkmanın verdiği azaptır. *