united fruit company 

kapat
  1. Trompetler çaldığında
    her şey düzenlenmişti dünyada,
    ve Yehova bölüştürmüştü dünyayı
    Coca Cola, Anaconda,
    Ford ve diğer şirketler arasında:
    Meyve Şirketi
    en şerbetlisini aldı,
    ülkemin merkezi kıyısını,
    Amerika’nın en hoş bölgesini.
    “Muz Cumhuriyetleri” olarak
    değiştirdiler adlarını ülkelerinin,
    ve uyuyan ölülerinin üzerinde,
    büyüklüğü, özgürlüğü
    bayrakları fetheden
    kaygılı kahramanlarının üzerinde
    yükseldi bu bizon operası:
    teşhir etmişlerdi kendilerini özgür iradeyle,
    harcanmış kral taçları,
    çıplak bıraktı haseti, çekti
    sineklerin diktatörlüklerini:
    Trujillo sinekleri, Tachos sinekleri
    Carías sinekleri, Martínez sinekleri,
    Ubico sinekleri, kanda ve reçelde
    yıkanan sinekler,
    halkın mezarı üzerinde
    yaz gibi boğulan sinekler,
    sirk sinekleri, zorbalığın yönlendirdiği
    hilekâr sinekler.

Kana susamış sinekler arasında
    karaya çıkıyor Meyve Şirketi,
    kahveyi ve meyveyi yığıyor
    gemilerinde, dolu tabaklar gibi
    ayrılıyor hazinelerle
    boğulmuş ülkelerimizden.
    Limanların şeker ağırı
    uçurumlarında düşüyordu ara sıra
    sabahın pis kokusuna
    gömülmüş yerli:
    sallanan bir gövde, adsız
    önemsiz bir şey, bitkin bir numara,
    gübreye fırlatılmış
    bir salkım çürümüş meyve.

*
    #1041455 (mulayim, 23.12.2006 02:59)

© 2008 - uludağ sözlük

united fruit company başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. united fruit company ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu united fruit company nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» itu sozluk » altinyemis » cherry garcia » alkislarlayasiyorum com » ferhan sensoy » huznun isyan olsun » langaza » erkegin sevgili bulmasinda paranin rolu » nostaljik tramvayda aglamak » yabanci dil » zihniyetler bitmez evladim » alvaro obregon » rambo okan vs bebek okan » rengin soysal » tum acilarin sorumlusunun tanri olmasi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » heresy » ultractor » superseks » berna ozturk » yaran olaylar » msn de aglamak » her gun okula giden ogrenci » deusozluk » phoenix rising » allah inanci » mudur » antalya » muzo » taraf » seriat duzeninde dinden cikanin oldurulmesi