bugün

—Ben izmir için konuşacağım sizler kendi yaşadıgınız yere göre değerlendiriniz. izmir’de metro/tramvay/izban gibi toplu taşımalarda müzisyenler olur. Gitar,keman,flüt vb müzik aletleriyle müzik yapar,şarkı söylerler. Şahsen çok severim. Eli yüzü düzgün cocuklar dilenmeden,pislik yapmadan mis gibi ekmek parasını çıkarmaya çalışır. Tipler genelde nezih olur. Elimden geldiğince harçlık atmaya da özen gösteririm,hayatımda rahatsız olmuşlugum da yoktur ta ki bugüne kadar.

—Daha önceleri gözlemlemiştim.bazı insanlar bu cocuklardan rahatsız olurdu. Ben de içimden “size ne amk ne güzel şarkı söylüyorlar” diyerek özellikle parar verirdim. Bugün işten çıktım.kafam çorba,ruh halim bitik. Biri selam verse ağız burun dağıtacagım o kadar düşüğüm yani. Tek isteğim kulaklıgımı takıp,sakin bir müzikle eve gitmek. Abi tam iş çıkış saati,metro ağzına kadar dolu. Son ses gitar ve şarkı söyleyen biri. Bir rahatsız oldum ama anlatamam. Kafam kaldırmıyor ama bir yandan da kıyamıyorum,sustum. Kim bilir kaç duraktır çalıyorlar olsa gerek,biri çıkıp “ ya güzel kardeşim tamam.iyisin hoşsunda akşam işten çıkmışız.kafamız şişmiş. Günün stresinden bitmişiz bari akşam iş çıkış saatlerinde çalmayın,söylemeyin. Sabah işe gidiyoruz uykumuzu almamışız ya da akşam işten çıkmışız gerginiz. Biraz bizi düşünün” dedi. Çocukta “ abi malum pandemideb sonra işsiz kaldık.üni okuyoruz,bu şekilde de harçlık çıkarıyoruz.” Dedi konu uzamadan kapandı.

Siz yazarların görüşü nedir?
empati kuruyorum da sen haklısın. Geniş düşünüyorum da onlarda haklı. ikinizde haklısınız.
okumaya üşenilmiş başlık.
valla okumaya üşendim ama genel olarak iki taraf da haklı bence.
toplu taşımada yüksek sesle bile konuşulmaması gerekir.
bu mal gençler bunu özgürlük sanıyor.
tepki gösterenlere de muhtemelen yobaz falan diyorlardır.

müzik yapacaksan git sokağın başında çal ne çalıyosan.

medeniyetsiz çomarlar. hepinizden nefret ediyorum.
Özeti yok mu.
güzel olan her şeyin bokunu çıkardığımız gibi bunun da boku çıktı...
bursa' da devam eden sorunu gündeme getiren sorunsal.
bursa metrosu üniversite durağından kalkıyor. üniversite durağı yakınında uludağ üniversitesi tıp fakültesi hastanesi var. bu durakta hasta, yeni taburcu olmuş, üzgün ve de daha bir sürü insan metroya biniyor. kafa dinlemeye ihtiyaçları var. peki bu gencolar ne yapıyor ? kimseye aldırmadan şarkılarını çalıp söylüyorlar. hasta, hasta yakını var mı ? umurlarında değil... rahatsız olan var mı ? umurlarında değil...
bunları şikayet ettim, duraktaki görevliye bildirmem söylendi. yahu adamlar metroda, ben de öyleyim. metrodan inip metro hareket etmeden duraktaki görevliye nasıl ulaşacağım ?
müziğini yap, yapma demiyorum da rahatsız olması, hasta olması, üzgün olması muhtemel insanların bulunduğu toplu taşımada yapma. git sokakta bir nokta bul, orada çal, isteyen dinlesin, isteyen geçip gitsin.
en sonunda ciddi ciddi ilgili kuruma bizzat gidip, detaylı biçimde şikayet edeceğim. kimsenin istemediği halde buna maruz kalma mecburiyeti yok. yeter artık.

not: sözlükteki zart zurt kesilme durumundan ötürü bunu şimdi tamamlamak zorunda kaldım. biri ilgilense mi ne ?
yani vapurlarda müzisyen olmasını destekliyorum şahsen ki şehir hatlarında oluyor zaten istanbul'da. şarkı dinlemek istemeyen de üst kata geçebiliyor. sadece zorla para dilenen müzisyenlerden hoşlanmam. zorla para dilenen derken şehir hatları tarafından seçilmiş olmadığı halde şehir hatlarında müzisyenlik yapan bir grup 2 sene önce adalar vapurunda şarkı söyleyip ben hariç herkesten para toplamıştı. yanımda da bir kız vardı o da zorlayınca vermişti ama ben yine de vermemiştim. bahşiş adı altında zorla para istiyorlardı.
Tek diyeceğim “elin ayağın tutuyo sg çalış” olurdu..