bugün

kesinti, stopaj, vergi gibi anlamlara gelir, genellikle muhasebede kullanılan bir terimdir.
tevkif kelimesinden gelmiş olup durdurma, duraklatma, alıkoyma gibi manalara gelir.
sonuç olarak her türlü topluma hizmet olarak geri dönmesi gereken bu verginin toplum yerine Sayın devlet büyüklerimize elektrik,su,yol olarak dönen vergidir.
vergi kanunlarında hizmet alımlarında uygulanması ön görülmüş olan kesintidir. asıl amaç devletin kayıt altına alamadığı bazı sektörlerdeki kaçakları engellemek amacı ile alınan vergidir. sonuç olarak devlet kaçakçılığı ne yaparsa yapsın engelleyemeyecek ve gene bir yolu bulunup vergi kaçırılacaktır. günümüzdeki vergi oranlarının yüksek olması buna en büyük etkendir.
117 nolu kdv tebliğ uyarınca, kdv dahil 1000 tl'yi aşmayan matrahlara tevkifat uygulanmayacak.

lakin tebliğde açık kalan ibareler var. kdv dahil ibaresi %4'ü mü yoksa %8'i mi ifade ediyor belli değil. ayrıca gün içinde kesilen bir kaç irsaliyenin birleştirilmesi durumunda 1000 tl'yi aşan matrahlar için tevkifat uygulanabilir mi.

tebliğde bütün sektörler için örnek bulunurken, fason işlemlerin en çok kullanıldığı tekstil sektöründen örnek verilmemiş.

sorunlar sorunlar sorunlar...
Devletin, alamayacağı gözüyle baktığı vergilerin bir kısmını mal ve hizmeti satın alan kişi ve kuruluşlardan alması durumu. Devlet kendi yapamadığı tahsilatı firmalara yaptırıyor. işin özü bu.