tefnut 

kapat
  1. nut ve geb ın annesı yagmur ve nem tanrıcası.
    #1197551 (mini, 24.01.2007 01:14)
  2. bulutların tanrıçası,ra'nın kızı ve shu'nun eşidir.kutsal hayvanı olan aslan başlı bir kadın olarak çizilir.
    #2036008 (tefnut, 30.07.2007 02:09)
  3. Mısır mitolojisine göre, su ve bereket tanrıçası. Bir mit'e göre, eski krallığın çökmesine sebep olan sel felaketi, Tefnut ve Shu'nun kavgası sonucunda tefnut'un Mısır'ı terketmesi sonucu olmuştur.

Diğer yandan Tutkunun açığa çıktığıdır tefnut. Bir adım ötede, başka dünyalar kadar uzaktadır. Tefnut'un dokunuşları, bakışları, içindeki acı ve ateş; orada açığa çıkmıştır. O yer tektir tefnut efsanesinde, ya içinde yanılacaktır, ya içine gömüp gidecektir tefnut hiç sönmeyecek ateşini.
    #2056331 (mothman, 02.08.2007 13:59 ~ 14:00)

© 2008 - uludağ sözlük

tefnut başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. tefnut ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu tefnut nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» uyuyan kisinin nefesini dinlemek » yuksek kemer » en adi orospu cocugu olmak » sana gitme demiyecegim ama gitme lavinya zirvesi » beni birakma » sensiz iki gun » 1994 abd dunya kupasi » kartal hasan dogan spor kompleksi » pallas » aysun kayaci a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games