bugün

olur mu evet olur. antalyanın en meşhur çorbacısında*tattığım, bildiğimiz kabak tatlısının üstüne tahinin dökülmesiyle yapılan tatlı. *
belki ilginç bulunabilir ama üzerine süt dökülünce daha da lezzetli bir hal alabilmektedir.
güzel olabilite ihtimali yüksek olan tatlıdır.

kabak tatlısını severim lakin tahinlisi nasıl olur merak etmedim değil..
(bkz: olsa da yesek)
düşüncesi bile dişlerimi sızlatıyor. Hassas dişlerim var malesef.
Ceviz de varsa harika bir tatlı olur.
kabak tatlısı severim ama tahinin ne özelliği var merak etmedim değil.
Efem bir gastronomi ve uzman bir şef olarak fırınlanmış kabak tatlısının üzerine dökülen tahinin verdiği haz'ı anlatamam. Bu tatlıyı o kadar sevmekteyim ki aydın yöresinde bu tatlımızın master class' ını almak için günlerce uğraştığını bilirim. Uygun miktarda fındık veya ceviz ile desteklenir ise tadından yenmez. Sakarya ilimize has bir ürün olarak bilinse de kökeni aslında aydındır.Osmanlıya kadar gitmektedir. Genelde sarayda padişahların en gözde tatlılarından birisidir ve dönemin ekonomik şartları sebebi ile zaten tüketebilecek başka bir sınıfta pek bulunmamaktadır. Benim favori tatlımdır. Haftada en az 1 kez de kendi işletmemizde ki misafirlerimize ikram etmekteyiz.
En sevdiğim tatlı. Bayılırım, canım çekti
sevmediğim için aile üyeleri tarafınca acımasızca yargılandığım tatlıdır. kabağın nesi lezzetli ki?
Resmen aş erdim varya şu an tatlıya. Olsa ne güzel olurdu be.
tahini doğuya çıkarsa pek mutlu olmayacaktır...
Yumuşak yumuşak çıkartırsın.
direkt boruya gider. çok teylikeli gece yenirse yatırmayabilir. yani bir yatıran olursa yatabilirsiniz ancak. tövb.
benim manyağı olduğum tatlı. sırf bunu kendime yapabilmek yiyebilmek için tatlı yapmayı öğrendim