bugün

mercimek büyüklüğünde plastik boncuk görünümlü, suya atılınca yavaş yavaş büyüyüp şişen, rengarenk, çok eğlenceli ve dekoratif görünen, canlı olup olmadığı konusunda bir fikrimin olmadığı şeyler. sabahtan beri yaşam sevincim.

edit: çocuklara önerilmeyen birşeymiş, kanserojen olduğu söyleniyor. korktum.
bakımı gerçek maymundan bile daha zor olan plastik boncuklar , 1 paket boşaltıldığında zilyon tane oluyor heyecanlanıyorsuuz fakat 2-3 günde ankara nın suyundanmıdır bilmem yosun tutuyor koyduğunuz vazo kavanoz her neyse .
(bkz: sudan geldik suya döneceğiz)
büyümesin. büyürse goril olur.
bölünerek 400 katına cıkabilen canlılarmış.. izlemesi eğlenceli.
su maymunu (myocastor coypus)

güney amerika kökenli yarı sucul bir kemirgendir. bununla birlikte, kürk çiftliklerinden kaçması sebebi ile günümüzde güney amerika, avrupa ve asya' da kalabalık vahşi populasyonlar mevcuttur. yuvaları için delik açmakta ve nehir kıyıları, bentler ve sulama tesislerine zarar vermektedirler. sulak alan bitkileri ile beslenirler, geniş sazlık alanlara zarar verebilirler.

genel tanımlanması:

iri bir kemirgen türüdür, yüzeysel olarak sıçan benzeridir, kürkü kahverengi ve sarı kahverengi renklidir, silindirik bir kuyruğu vardır. arka ayakları perdelidir, ayak izi 15 cm uzunluğuna kadar çıkabilir. perde izi genelde görülebilirdir. dışkıları 70 mm uzunluğa kadar olabilir, boyuna hafif yollar mevcuttur.

yaşadığı yerler:

nehir kenarlarındaki bölgeler, sulak alanlar

yaşayabileceği koşullar:

suya yakın alanları yaşamak için tercih eder, nadirde olsa nehire 100 metreden uzakta da görülmüştür. sert kışlar üreme başarısını ve yetişkinlerin hayatta kalma oranını düşürür.

genel etkileri:

yuvaları, nehir kenarlarının ve bentlerin temeline zarar vermektedir. sazların genç filizlerini ve onların rizomlarını yer. bütün yatakları tamamiyle açabilir, ve onları üstü açık su alanlarına çevirebilir. habitatı ve balaban, saz delicesi gibi nadir bataklık kuşlarının hayatlarını tehdit eder.

alıntıdır.
edirne de meriç nehri kıyısında kahraman türk köpeklerimiz* tarafından öldürülen ve fare sanılan şey.
türkiye'de ilk kez canlı olarak yakalanan kemirgen canlı.

http://www.posta.com.tr/t...lundu.htm?ArticleID=88027
konulduğu suda çok kaldığında iğrenç bir görüntü oluşturan canlımsı.
10 sene önce filan, ilkokula giderken çok popüler olan bi oyuncaktı bu. renkli renkli minik yarı saydam boncuk şeklinde alırdınız, suya atardınız şişip biraz büyüdükten sonra bölüne bölüne çoğalırlardı. kocaman kavanozda hiç yer kalmadığını hatırlıyorum.

çocuğun teki yutup ölünce piyasadan kaldırdılar. zaten şöyle mallar nerden çıkar hiç bilmiyorum, "pokemon oldum uçtum" diyen çocuktan sonra pokemonumuzu da elimizden almışlardı.
Diğer adı gümüş arowana olan balık.
Cocuk ve bebeklerden uzak tutun. Hastanelere bununla ilgili bircok vaka basvurmakta. Birazda faydali bilgi verelim.
Yutuldugunda icinde buyur engel olamazsin seni ele gecirir yavas yavas. Once bedenini sonra ruhunu..
Yutulduğu takdirde ultrasonda görünmediğini öğrendiğim ve oldukça zararlı olduğunu düşündüğüm, boncuk tanesi gibi bir şey iken suyun içinde genişleyip büyüyen plastik parçaları.
Bu neydi be biara ne kadar modaydı. Suya atınca jelibon gibi şişiyo muydu neydi unuttum. Bütün akvaryumcularda su maymunu geldi diye yazıyordu birara.
görsel
yutulursa ölüme sebep olan şeyler.aslında içinden hiçbir şey çıkmıyor ve büyüdüğü gibi kalıyor ve patlıyor.
bir arkadaşımın kardeşinin ölümüne sebep olmuştur.