bugün

sosyal paylaşım ağlarından, sözlüklere, bloglara, forumlara kadar uzanan yelpazede yeni bir ateist kitle var; görünmek isteyen, yanlışı (sözde) göstermek isteyen, müstear kimlikler ardında ahlak eşiklerinin altında kalan kitle.
en iyi ihtimalde gruba aidiyet açlığını bastıran, kendi gruplarının sınırlarını hissetmek adına taarruz bekleyen, karşı kitleyi ya da bireyi kışkırtan devinimler içindeler.

"a grubunu; a grubu yapan b grubudur, bir alternatifin varlığıdır" gibi algılanır onların güdülerinde...
fikri zeminde değerlendirildiğinde ise beklenen asgari çıkarım şu ki; a grubuna aidiyet tek başına yeterlidir.
Oysa yalnız hisleri ile hareket eden bu kitle bir üst mercekten açlık hissi içinde olduğunu betimlemekte tüm adımlarında.

korkuya dayalı ihtimalde ise örgütlüler. maddi yada manevi destek ve yönlendirme içindeler.
bir zümre bu ekibi ayni ya da nakdi yardımlarla/ücretlerle güdüyor olabilir.
komplo teorileri korku kontrolü ile işlediğinden bu ön kabul bizi öyle olmadığına dair şüphe içinde tutuyor.
diğer taraftan birbirlerinden habersiz yada organize olsalar da sosyolojik açıdan ve psikolojik eğilimleri açısından gözlenmeye, konu edinmeye değer bir kitle.

özellikle salt habersiz etkileşim söz konusu ise ahlak kuramlarındaki çöküş son dönem sanal ateistlerde daha fazladır demek için erken ama bunu henüz uzak kanaat olarak değerlendirebiliriz ve bu ön değerlendirmemiz öyle olmadıkları manasına da gelmiyor.
ona/onlara dair ilk akla gelen son dönem ateizminin din duygusuna, din kuramına yaklaşımları; vakti ile eşiği aşılmış ahlaki ölçütlerin dışında; gibi. belki veya belli ki etkilerinden tepki almamaları nedeni ile. yani sanal ortamdalar diye bu yaklaşımları.
her konu için araştırmadan hüküm vermek yerinde değildir nitekim.

o ve onlar; yaygın kanaatlere göre bir tür sağlamalar olacaktır nihayetinde...
parametrelerin değişkenlerinde artış/düşüş var.
bir; yeni yada yenilik değiller.
tarihin pek çok çağında buna benzer kitleler görüldü nihayeten...

(bkz: ateizm ahlak ilişkisi)
artık öyle bir hal aldı ki insanlar (çoğunlukla gençler) çok farklı değer ve kavramları trend haline getirdiler. her insanı paranoyakça kız konusunda rakip olarak görmeye başlayan bünye islam diniyle haşır neşir kimselerin etrafında çoğunlukta olmasının farkına vararaktan farklılık amacıyla bu ateizmi kendisine giydirir. yakışır, yakışmaz ama giyer. çünkü farklılık, entellektüellik, asilik neresinden tutarsa tutsun işine yarayacağına inanır. tanrıyla alay etmek, tanrının olmamasına dayandırdığı sebeplerini heryerde savurmak.. ve bu karakteristik ve beyinsel değişimini tüm çevresine gösterebileceği facebook u alet eder. videolar, yazılar derken bahsi geçen kavramın üstüne oturur. sanal ateizm.
güncel Önemli Başlıklar