bugün

özellikle liselerde başlayan bi akım olmasıyla birlikte hızla üniversitelerede yayılmış olan bı hastalıktır.hastalıktır zira mantığa akla fikre ve görsele asla hitap etmemektedir.ayrıca büyük saçmalıktır.
(bkz: pastane yüzüğü)
bugüne kadar hiç yapmadığım, yapanlara da güldüğüm hadisedir. bundan büyük saçmalık olur mu ya? "kendi aramızda yüzük taktık ehuehu" falan deyip hatun kişi ne kadar ciddi bi ilişkisi olduğunu belirtir. er kişi yüzüğü takarak kızı ne kadar çok sevdiğini, evleneceklerini beyan etmiştir. ilişki bitince atılır yüzükler falan.. yüzük takmak, yüzük atmak bu kadar basite indirgenmemeli, liseli ergenler düzeyinde yaşanmamalı zannımca. şahsen benim parmağıma taktığım yüzük, (sevdiceğimin parmağındaki yüzük de tabii ki *) ölene kadar çıkmamalı.. hep özel olmalı.. seni seviyorum gibi anlamını yitirmemeli parmaklara takılan, bağlılığı ve sadakati ifade eden o yüzükler..
hatta tuvalette de kına gecesi yapılşarak zirveye erişilir.
mantıklı bulmadığım eylem. yaşı daha 15-16 olanların bile hadi sözlenelim gazıyla yüzüğü takıp ertesi gün çıkarmalarını doğru bulmuyorum daha doğrusu yaşı küçük olanların bu işlere kalkışmasını doğru bulmuyorum. söz yüzüğünün bu kadar ele düşmesi hafife alınması düşündürücü.
kızın parmağında yüzük, kolunda bilezik olduğunda "bu kızın sahibi var" diye düşünüldüğüne inanan erkeklerin yaptığı gereksiz hamle. hiç bir kızın reddetmediği, kendini erkeğine daha da bağlı hissettiği durum. erkek büyük bir kabahat işlediğinde bir yüzük alırsa muhtemel kuvvetle sorun çözülür, çiçekten daha kuvvetli özür taktiği olarak da kullanılır.
pastane nişanı olarakta bilinen yüzük takma merasimidir.