sekilcilik 

kapat
  1. genellikle insanların popüler olan iyidir mantığıyla yaklaştığı, marka özentiliği ve toplumsal bir takım problemleri de beraberinde getiren durum.
    #21968 (Coincidental Magic, 17.01.2006 20:54)
  2. shapeizm budur
    #21973 (liberty, 17.01.2006 20:55)
  3. günümüz toplumunda okadar yaygınki neredeyse insanlar artık kendilerini ve başkalarını tükettikleri markalara göre yargılıyorlar.
    #21979 (darkname, 17.01.2006 20:57)
  4. şekle, maddeye, dış görünüme önem verip, varlığı şekline göre değerlendirme durumu.
    #246966 (asiti kaçmış kola, 15.05.2006 14:40)
  5. toplum bilimci merton'a göre toplumdaki kültürel amaçların reddi ya da bu amaçlara varmak için saptanmış olan yolların kabulüdür.
    (bkz: isyan)
    (bkz: Geriye Çekilme)
    (bkz: Uyum)
    (bkz: Yenilik yaratma)
    #1791914 (nekrofili, 19.06.2007 20:57)
  6. Nefretimizi kazanan karın ağrıları topluluğunun genel adıdır; şekilcilik.sen o sun, ben buyum deliliği hüküm sürmekte toplumumuzda.Düşünceye,kıyafete,Dine,kimliğe yapıştırılan yakıştırmalarla değerlendiriliyoruz.Kişilerin boylarını aşan büyük laflar etrafımızda uçuşuyor nefretimiz yoğunlaşıyor ama sonucunda hiçbirşey yapamıyoruz.
    herkes kendisini benimsetme yarışında.artık neyin doğru olduğu konusunda son derece şüpheliyim.insanlık kavramı dahi inanılmaz derecede kimlik ve şekilcilik sıkıntılarının içinde.Açık ,kapalı,teist,ateist,türk,kürtaynı yerde yaşayamıyormuyuz.

Kafamız buna basmıyor mu, dönüp kendimize bir soralım niçin bu çaba,nedir bu büyüklenmeler,başkalarına yapılan boyundan büyük yakıştırmalar.Cevabı basit "mantık sınırları dahilinde açıklaması olmayan bizim yarattığımız saçmalıklar bütünü" .
    #3581189 (sosyal yumurcak, 25.06.2008 15:23 ~ 15:28)
  7. insan olmak haricinde bilinen tüm metaları birilerine yakıştıranların vazgeçemediği.
    #3903615 (kamil, 02.09.2008 01:03)
  8. toplumsal ayrımın, bölünmüşlüğün sebebidir şekilcilik. ülkemizde çok şükür, tam olarak bölünmüşlük yok ama son zamanlarda yaşanılan kutuplaşma, karşıt grupların birbirini anlamaması her iki grupta bulunan şekilcilerden dolayı kaynaklanıyor. nasıl mı?

ülkemizde muhafazakar, liberal olarak tanımlanan kesim ile kemalist olarak tanımlanan kesimde bulunan şekilciler bu iki düşüncenin tamamen birbirine zıt duruma gelmesi için büyük rol oynuyorlar.

atatürk'ün düşüncesini bilmeden, yaptıklarını anlamadan bırakın düşüncesini doğum ve ölüm tarihinden başka bir şeyi bilmeyen insanlar atatürkçüyüm diye geçinerek etrafta dolaşıyor. ve yaptıkları yanlışlarda da atatürk'ün adını kullanmaya çalışıyor.

diğer taraftan, belli kriterleri benimsemiş insanlar, sahip çıktıkları değeri bilmeden, gerek din olsun, gerek başka bir değer olsun kavrayamadan insanları rahatsız ederek etrafta dolaşmakta.

velhasıl; şekilci insanlar ülkemizde epey fazla ve bunlar çoğunlukta olan bilinçli insanlara zarar vermekte.

peki bu şekilciliğin sebebi nedir derseniz; o da ayrı ve çok uzun bir yazının konusu olabilir.
    #3910215 (kartal, 03.09.2008 15:41)

© 2008 - uludağ sözlük

sekilcilik başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sekilcilik ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sekilcilik nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» koc burcu kadini » ben erkeklerle daha iyi anlasiyorum » hop hop yukari » muhlis bey » state of mind » fidelio » gammaz yazarlar » ahmet yildiz olmedi » tescilli marka » isim degistirmek » test cozerken muzik dinleyen hoduk » studyoda gerginlik » guzellik salonu » sampiyon bursaspor » sozlukteki fenerbahceliler » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » ses bombasi » 5 ekim 2008 bugun senden igrendim sozluk » kedi ve kadin arsindaki benzerlikler » w6 » toru topu 7 nota var kac ayri beste yapilabilir ki » eric prydz » git adam ol da gel » eski sevgili ile turkiye arasindaki benzerlikler » rate my turban » yaran futbol spikeri replikleri » meltem taskiran » psikopat kadin » ayse ozyilmazel » ucak gemisiyle okyanusta capari sallamak » aktutun karakolu