seci 

kapat
  1. düz yazıda cümle içinde
    yada sonunda bulunan iç uyum..
    #275649 (piano-foRte, 24.05.2006 20:45)
  2. düz yazıda anlatıma akıcılık kazandırmak için kullanılan uyakdır.
    #529389 (haziran, 12.08.2006 04:18)
  3. ey gözlerin nuru, gönüllerin süruru, başımızın tacı, ehli dilün miracı...

şeklinde sözcüklerin düzyazıda da uyaklı biçimde sıralanmasıdır...
    #697396 (Baravi, 05.10.2006 21:56)
  4. nesirde her bir sıfat la isim arasında kafiye yapma sanatı..
    #701893 (seda, 06.10.2006 20:45)
  5. düz yazıda kelimelerin kafiye olacak şekilde sıralanmasına denir.
    #936302 (ultraslangokhan, 01.12.2006 21:33)
  6. cümlelerin veya bir cümle içinde birden çok kelimenin sonlarındaki ses benzerliğine denir. nesirde kullanilan bir çeşit kafiyedir.
    #1887173 (carlott, 08.07.2007 23:28)
  7. Elmalılı Hamdi Yazır'ın yazdığı tefsirin münacat kısmında bolca örneği bulunan edebî sanat.

--alinti--
    "ilâhî! hamdini sözüme sertâc ettim, zikrini kalbime mi'râc ettim, kitabını kendime minhac ettim.
    Ben yoktum var ettin, varlığından haberdar ettin, aşkınla gönlümü bî-karar ettin.
    inayetine sığındım, kapına geldim. Hidayetine sığındım, lütfuna geldim. Kulluk edemedim, affına geldim.
    Şaşırtma beni, doğruyu söylet, neş'eni duyur, hakikati öğret. sen duyurmazsan ben duyamam, sen söyletmezsen ben söyleyemem, sen sevdirmezsen ben sevemem. Sevdir bize hep sevdiklerini. Yerdir bize hep yerdiklerini. yar et bize erdirdiklerini.

Sevdin habibini, kâinata sevdirdin. sevdin de hıl'at-i risaleti giydirdin. makam-ı ibrahim'den makam-ı mahmud'a erdirdin, server-i asfiya kıldın, hâtem-i enbiya kıldın. muhammed mustafa kıldın. Salât ü selâm, tahiyyât ü ikram, her türlü ihtiram ona, onun âline, ahbabına, ailesine, ashâbına ve etbâına ya rab!"
    --alinti--
    #2084234 (huruf, 07.08.2007 04:36 ~ 04:38)

© 2008 - uludağ sözlük

seci başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. seci ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu seci nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» usain bolt a ozenip bakkala kadar kosmak » recep tayyip erdogan in 3 cocuk yapma cagrisi » hurriyet gazetesi irkciligi » dimerkaprol » rauf volkan ekinci » filmlerdeki bilgisayar programcisi ezik tip » hasan dogan spor kompleksi » italya 90 » radyo uludag dan soguma nedenleri » caffein a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games