bugün

onu yemeyin, bunu yemeyin,sabah sporu yapın düzenli uyuyun gibi birsürü hede hödösü olan topu topu 5-6 yıl ömrünüzü uzatıcak olan aslında herşeye dikkat etmenin evham hastalığına sebep olucağını düşünmeden paraya endekslenmiş öneriler.sağlıklı yaşam tabiki güzeldir spor yapmak, düzenli beslenmek ama bu kadarda olmaz ki kardeşim.
Sağlık kurallarına dikkat ederek sürdürülen hayat. *
çogu saglikli yasam kuralina uyamasak da bazi degisiklikler yaparak bunlari aliskanlik haline getirebiliriz.

ornegin asansorlu apartmanda oturuyorsaniz cikarken olmasa da inerken merdivenleri kullanabiliriz kimse yorgunluktan olmez.

yemek yaparken yag sisesini tencereye boca etmemek olabilir. kac kisilik yemek yapiyorsaniz o kadar tatli kasigi sivi yag belki de daha azi yemek icin yeterlidir

su icmeyi unutan yada icmeyen biriyseniz masanin uzerinde bir surahi durabilir

vitamin almaya dikkat etmiyoruz. meyve yiyemiyorum yada hergun yiyemiyorum diyenler, meyvedeki vitamini tutmaz ama vitamin haplarinizi gozunuzun onunde bir yerde bulundurursaniz icmeyi unutmazsiniz.

cay, kahve icin sekeri hayatimizdan cikarirsak ve kalorisiz tatlandirici kullanirsak gunde aldigimiz kalori miktari baya bi azalacaktir.
sadece 1 kup sekeri vucutta yakmak icin 15 dakika yurumemiz gerektigini
biliyor muydunuz?
sabah mozaik kek, kahve. öğlen çilekli kek, kahve. akşam çikolatalı kek, kahve. sağlıklı yaşam budur.
sağlık insanın bedenen,ruhen, ve zihnen tam bir iyilik halinde olmasıdır. geçmişde yaşadığımız her olay bizi ya hasta eder ya da iyi olmamızı sağlar.içki, alkol, sigara,çok yemek, hareketsiz yaşam gibi ihmaller sağlıklı yaşamdan uzaklaştırır.
yürümek sağlık için iyi olsaydı, postacılar ölümsüz olurdu.
balina; tüm gün yüzer, sadece deniz ürünleri yer, bol su içer ama yine de şişmanlar.
bir tavşan bütün gün hoplasa da, zıplasa da sadece 15 yıl yaşar.
bir kaplumbağa ise; hiç çalışmadan, hiçbir şey yapmadan 450 yıl yaşar.
*
yoktur, her yaşam elbet bir gün sağlıksızlaşacaktır teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin.
yapılması gerekendir.Sabah kahvaltısı olmassa olmazıdır.
I-Phone’un sağlıklı yaşam aplikasyonlarının birkaç tanesi şu şekildedir; Waterlogged, iPedometer Lite, Pzizz Relax, Pret A Yogalite, Foodscanner. Vaktiniz kısıtlıysa herhangi birini deneyebilirsiniz. iş görür nitelikte.
yaşamın niceliğinden çok niteliğini değiştirmekle alakalıdır, ömrü beş-on yıl uzatmak değil 35 inde merdiven çıkarken soluk soluğa kalmamak, denizde üç kulaç atınca yorulmamak, 40ına varmadan tip-2 diyabet olmamak; aksine 70inde dağcılık yapan iskandinav nineler gibi olmak için.

bir sürü ıvır zıvır detayla gözümüz korkutulsa da aslında kilit noktaları belirli şeyler üzerine malumatlardır.

1) beslenme
bu konuda yaklaşık 10-15 yılda bir uzmanların fikirleri başka bir modaya uyuyor ama kilit nokta genelde akdeniz diyeti diye bilinen dengeli beslenme üzerinde konsensus oluyor. yani bir besin grubunu komple kısıp diğerine yüklenen diyetler uzun vadede hep bir yerlerden patlıyor.
şimdiki trende göre söylersek, basit karbonhidratlar: bisküvi, şeker, ekmek, tatlı, pasta, kek, börek, dondurma,çikolata, glukoz şuruplu her şey, beyaz şekerli her şey, esmer şekerli her şey. öcü, tu pis, kaka bunları yemiyoruz arkadaşlar. bunlar şerefsiz, bunlar hain, kim paralelse allah belasını versin yemiyoruz bunları , eve de almıyoruz çoluk çocuktan uzak tutuyoruz. stannis gibi evlat katili olmuyoruz, yiyenin ağzına fare girsin, yemiyoruz.

enerji ihtiyacını kompleks karbonhidrattan ve kaliteli yağdan alıyoruz. nedir bu kompleksler tahıl mahıl bulgur pilavı, esmer makarna ; bunlardan biraz hüpletiyoruz orada burada, geri kalanı da sebze işte , patlıcan kabak börülce enginar ayşekadın bezelye havuç pırasa kereviz ıspanak brokoli dağda bayırda tarlada ne bulduysan koy gitsin tencereye.bunun yanında canımız tatlı çektikçe, hayvanlaşmadan günde 1-2 porsiyonu geçmeden mevsim meyvelerinden indiriyoruz mideye. bunların çok da hesabını kitabını yapmamak bünyeyi darlamamak lazım, yok üzüm çok şekerliydi çilek antioksidandı vs. ince işlere girmeye gerek yok, neyin mevsimiyse biraz biraz canımız çektikçe yiyoruz ottur günahı yoktur neticede.

gelelim proteinlere, bunları çekinmeden bol bol yiyoruz; etin kilosu olmuş 40 lira nereye yiyoruz bilmiyorum ama yiyoruz işte yumurtadır, tavuktur, mantardır, peynirdir, fasulyedir, midyedir, soyadır, balıktır bunları nerede bulsak affetmiyoruz .

kaliteli yağ ne dersen doymuş doymamış tekli çiftli esansiyel mesansiyel bu hesaplara girip kafa karıştırmaya gerek yok; margarin yemiyoruz, ayçiçek mısır filan bunları mümkün olduğunca azaltıyoruz; rafine oranı az olan halis muhlis zeytinyağıyla, köyden alınmış tereyağını bulduğumuzda direkt dalıyoruz. bir de varsa fındık yağı olabilir. yağ demişken palm yağı tu kaka yiyecekler listesindedir, bunu içeren kavanozlardan , etiketlerden öcü görmüş gibi kaçıyoruz(nereden bulucaz demeyin, gerekirse 5 bayram önce gördüğünüz köydeki emminin halasının kızına filan ulaşın bulun buluşturun işte, zaten mevsimde bir kere alıyosun gidiyo o)

2) egzersiz

egzersiz işi de yine çok abartıp işi kendi vücudumuzla savaşmak, yarışmak noktasına getirmeden doğal bir şekilde halledilebilir. yok bugün şu kas grubumu çalıştırayım, bu protein tozunu şu saatte içeyim vs. bunlar uzun vadede sürdürülebilirliği oldukça düşük düzenlemeler. olimpiyat şampiyonu olmayacak, iş çıkışı az biraz spor yapıp kafa dağıtmak isteyen normal vatandaşlar için bu işin olayı günde 1 saat civarı kardiyo+ağırlık'a denk gelen idmandır. bu basket olur halısaha olur yüzme olur ne bileyim eskrim olur, salona gidip koşu bandında takılmak olur, dambıl alıp evde video izlemek olur hepsi olur. kendinize en uygun , uzun süre sıkılmayacağınız bir şeyler işte. varsa diğer hobilerle kombine edilebilecek sporlar tavsiye edilir, mesela fotoğrafçılığı seviyorsanız , çekim yapmak istediğiniz mekanların (tarihi, turistik, doğal, şehir vb.) listesini yapıp sırayla bunlara bisikletle gidebilirsiniz; dans etmeyi seviyorsanız latin-aero gibi dans ve spor kombinelerini deneyebilirsiniz. binbir çeşit spor icat ediliyor her gün, internet de bedava gerisi yaratıcılığınıza kalmış.

bu işin kilit noktaları da kaytarmamak , başlayıp başlayıp bırakmamak, yapılan sporu sevip benimsemek. günün belli bir saatini ve haftanın belli günlerini bu işe ayırmak ve buna katı biçimde uymak alışma sürecinde kaytarmamak için çare olabilir, aksi halde malum üşeniyorum öyleyse yarın moduna geçiliyor.

3) psikolojik hal

bunu söylemeye gerek yok zaten, modunuz kötü olduğunda fizyolojiniz de etkileniyor, çeşitli organlar hastalık sinyalleri veriyor, bağışıklık zayıflıyor vs. bunun nasıl yapılacağı çok belirgin bir şey değil kimisi için psikiyatrist ve ilaç tedavisi, kimisi için basit bitkisel sedatifler, kimisi için müzik kimisinde meditasyon, kimisinde hayatında köklü değişiklikler(meslek değişimi, boşanmak vb.) , kimisinde yeni hobiler edinmek( spor da olabilir bu) işe yarıyor. ama bir yolunu bulup bir şekilde kronik mutsuzluk ve tembellik halinden sıyrılmadan zaten yukarıdaki iki alanı düzenlemek isteğiniz de oluşmayacaktır. fazla uyumak ve üşengeçlikten çeşitli paranoyalara ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına, cilt ve deri hastalıklarından beslenme bozukluklarına pek çok şeyin altında yatan sebep sinir,stres, üzüntü keder oluyor genelde.
Spor, diyet, aburcubursuz yani benim gibi yaşamayın kısacası.
benden iyi kimsenin bilemeyeceği. ps: koçluk yapılır ahuah
Yıllarımı verdiğim olay, pröf bükücü olabilirim bu konuda *
bir kadını çok sev , bak nasıl sağlıklı oluyorsun.
Sağlıklı yaşam için sevin. Bir kadını sevin, bir rengi, bir kenti. Ve daha fazlasını, yeniden sevin!
Stresten uzak durmak.. Spor yapmak.. Ve sizi sevenleri daha cok sevmek...
En kolayı iyi arkadaslar edinmek , sıkıntını paylaşabileceğin , sana yol gösterip derin bir nefes Almanı sağlayacak,beraber kahkahalarla gülebileceğin, kötü alışkanlıkları olmayan , düzenli Hayatları olan sevimli Şirin arkadaşlar kadar insan sağlığına iyi gelen bir ilaç görmedim ben..
'vücut insana bir emanet' fikrine sahipsek, insanın o vücuda iyi bakması gerekir. o zaman 12 milyon nüfusu olan bir şehirde ne yapıyorsunuz abiler? istediğin kadar sağlıklı yaşamaya çalış, aldığın her nefes baca dumanı. döverim ulen öyle şehri.
görsel

görsel

Su için...
Bol su içmek.
Avakado, hindistan cevizi yağı, saf zeytinyağı, tereyağı tüketmek.
Ananas yağ yakıcı özelliği bulunan oldukça faydalı meyvedir tüketiniz.
Chia tohumu, zerdeçal, tarçın kullanınız.
Bir litre suya bir çubuk tarçın atınız içiniz kan şekerinizi dengeler tatlı krizinin önüne geçer.
Kahvaltıda tam buğday ekmeği tercih ediniz.
Salam, sucuk yerine hindi füme tüketiniz.
Yumurta, tavuk gibi protein deposu gıdaları alınız.
Günde iki fincan yeşil çay içiniz.
Şekeri hayatınızdan çıkarınız.
Yulaf ezmesi lif açısından oldukça sağlıklıdır. Tüketiniz.
Tarçınlı ılık süt iştahı kapatır.
Doymuş yağ, kızartma, paket gıda ürünleri tüketmeyiniz.
Öğün atlamayınız.
Ara öğünlere badem, fındık, süt gibi enerji verecek yiyecekler koyunuz.
Mevsim yeşilliklerini tüketiniz.
En önemlisi bunu sporla destekleyiniz.
Teşekkür etmeyi ve özür dilemeyi, bilmeyen insanlara, hayatının tüm kapılarını kapatma işlemine; sağlıklı yaşam denir.

alıntı.
birçok kuralı olan ve yaşam biçimini değiştirmeye sebep olabilecek yaşam türü.
fast food'dan uzak duracaksınız, spor yapacaksınız , abur cubur şeklinde tabir edilen yağlı ve yiyeceklerden uzak duracaksınız , düzenli uykunuz olacak bıdı bıdı bıdı.

yapabilen varsa taktir ve tebrik ederim fakat birçok şeyi yaptıktan ve ortalama 40 yaş üstünden sonra yapılabilecek yaşamdır.
bu mumiyo macunu var hastalıklara falan karşı iyi bir şey diyolar.
dengeli beslenme
iyi uyku
düzenli spor
meyve sebze
metacartin
asgari stres

gibi şeylerle mümkün olandır.
herkesin istediği.