salome 

kapat
  1. oscar wilde'ın yazdığı tek perdelik bir oyunu.(1883)
    sinemaya,operaya ve tiyatroya uyarlanmıştır..

ankara devlet tiyatrosu bu oyunu 7 mayıs 2006 da akm buyuk salonda sergileyecektir.
    #210529 (internettin, 04.05.2006 13:42 ~ 13:51)
  2. (bkz: Lou Salome)
    #210598 (atipik, 04.05.2006 14:10)
  3. tek perdelik, ı$ık oyunundan ibaret dekorlu, egzantrik ankara devlet tiyatroları oyunu.

kral müthi$ti gerisini s.ktir et. (evet tiyatro zevkim bu kadar...)

ha bir de salome'nin annesinin kafasındaki güya tüylü $apka...
    o tüyler $u bildiğimiz sokaklarda satılan gece lambalarından.
    oyun esnasında ı$ıklar sönünce... sadece kadının kafası parlamaktaydı.
    valla tüm trajik ruh halime rağmen güldüm mü; evet.
    süfer.
    #1427505 (sidikli, 18.03.2007 22:31)
  4. kral herod üvey kızının bir kerecik dansını görmek için neler vermez? salome'ye sorar:
    -bu dans için ne istersin?
    "salome" aşkına karşılık vermeyen vaftizci yahya'nın başını ister.
    #1885510 (pachuko, 08.07.2007 20:36)
  5. william dieterle tarafından çekilen 1953 tarihli aynı adlı filmde, rita hayworth 7 tul dansi yaparak film tarihine geçmiştir. aynı dansı lois & clark: the new adv. of superman'de teri hatcher'den de görebilirsiniz.
    #2009638 (ELeCTrO, 25.07.2007 21:06)
  6. (bkz: rita hayworth)
    (bkz: yedi tül dansı)

http://www.imdb.com/title/tt0046269
    http://en.wikipedia.org/wiki/Salome_%281953_film%29
    #2411779 (ELeCTrO, 01.10.2007 20:07 ~ 20:08)
  7. oscar wilde'in yazdığı oyundan uyarlanan, ilk temsili başarısızlıkla sonuçlanan bir richard strauss operası.
    #2439363 (finally free, 07.10.2007 15:42)
  8. ''senin bedenine aşığım, yahya! bedenin tırpancıların hiç biçmediği bir zambak tarlası kadar beyaz. bedenin judaea’nın dağlarında yatan ve vadilere dökülen karlar gibi beyaz.
    arap kraliçesi’nin bahçesindeki güller bile senin bedenin kadar beyaz değildir.
    ne arap kraliçesi’nin bahçesinin gülleri ne de arap kraliçesi’nin baharat bahçesi; ne yaprakların üstünde parlayan gün ışığının ayakları ne de denizin gönlünde yatan ayın yüreği;
    dünyada senin bedenin kadar beyaz başka hiçbir şey yoktur. bedenine dokunmama izin ver.''
    oscar wilde 'ın fransızca yazdığı tek eserinden.
    ayriyeten bir chayanne sarkısıdır. güzeldir.
    #3238564 (luciddreaming, 06.04.2008 22:40)

© 2008 - uludağ sözlük

salome başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. salome ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu salome nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» bionic » karnimac » replica » zaten anlamiyorumki » biricik suden » i love you baby diyen bebek » kudret » 550 ytl lik turban » 21 ekim 2008 fenerbahce arsenal maci » ibrahim yattara » tck madde 318 » 31 cektikten sonra olusan bikkinlik hissi » ben butonunun sebep oldugu psikolojik sorunlar » kopete » kendi uktesini dolduran yazar » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » dogum » enver aysever ile ayrintilar » hal yamano » asli aydintasbas » ukte doldurmak » enrico experience » pes 2009 beta » heroes » istikamet saginiz dagilin mars mars » kuresel krizi az hasarla atlatmak » tutmayan iddaa kuponu » zlatan ibrahimovic in nac brada ya attigi gol » denizcilik isletmeleri yoneticisi » rapidshare » vay efendim ben duymadim vay efendim ben bilmedim