bugün

kırklareli nin ilçesi
bi ucunda cimento fabrikası, bi ucunda kirec fabrikası bulunan kırklareli ilçesidir. nedense ısrarla yerinde saymaktadır. vize ile kıyaslanınca sadece emekli insanların yasadıgı sessiz bir kasaba oldugu düşünülebilir.
sekizbin nüfusuna karşın kasaba genelinde 60 a yakın sayıda meyhane bulunmasıyla ve meyhaneciliğin revaçta bir meslek olduğu, hepsininde iyi derecede iş yaptığını düşünürsek; eninin enceğinin içtiği, kasabadaki çimento ve kireç fabrikaları yüzünden çatıların gri renklere büründüğü, sokaklarında kızanların cirit attığı kırklareli ilinin şirin ilçesi.

http://www.pinarhisar.gov.tr/
http://www.pinarhisar.bel.tr/
http://www.pinarhisar.org/
alkol tüketiminin nüfusla oranlandığında en çok olduğu yerlerden biridir.
kırklareli'nden geçen eski edirne-istanbul yolunun geçtiği, en kestirme lüleburgaz üzerinden gidilen, poyralı köyündeki bir lokantadan * (buradan demirköy ve iğneada'ya giden yol ayrılır) yanında soğan ve acı biber salçasıyla sunulan enfes kasap köftesini yediğim ilçe.
pınarhisar meslek yüksek okulunun bulunduğu yer. ufak şirin bir meydanı, sürekli öğrenci sikmeye çalışan açgözlü insanlarıyla beraber. sanırım hayatımın aşkını bulduğum yer olabilir. olmayabilirde.
iğneada'ya gitmek için geçtiğim kırklareli ilçesidir. hem köyümsüdür. hem şehrimsidir. istanbul'a bağlı olmayan her ilçenin klasik özelliklerini taşır.
batman ilinin Kozluk ilçesine bağlı bir köy.

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: Kozluk)
buraya bağlı şehit piyade yüzbaşı hüseyin kutnu kışlası'nda, muhsimder komutanlığında ana veritabanı olarak askerlik görevimi tamamladığım ilçedir.

bahar aylarında muazzam bir yeşile bürünür ki, tam kartpostallıktır. bu arada muhsimder komutanlığına bağlı askerlere selam ederim.
parmakla gösterilen kişiler dışında, moron insanların yerleşim yeridir.
manyak derecede lezzetli köftesinin olduğu kırklareli'nin güzel ilçesi.
doğup büyüdüğüm ilçe. öncelikle çok küçüktür ve buradaki her insan birbirini mutlaka tanır. kişi başına düşen motosiklet sayısı 2 dir. ayrıca belediye başkanı veteriner olmasına rağmen sokaklarında köpekler cirit atmaktadır. beğenilen köfteyi yapan zahit çalış'tır. dükkanının ismi de ''çalış köfte salonu''dur. sessizdir, sakindir, tam bir emekli yeridir, suç oranı neredeyse %0 dır ama hemen her trakya bölgesinde görülen dedikodu alışkanlığı malesef burada da mevcuttur. ama her şeye rağmen memlekettir.
trakyanın güzel ilçelerinden biridir sakin bir yerdir kızları çok güzel olur ayrıca Erdil Yaşaroğlu tarafından dünyanın en büyük karikatürü çizilmiştir.

http://www.youtube.com/watch?v=eLEtJGmWEgc
sokakları akşam 9 dan sonra adeta bir elm sokağını andıran kırklareli'nin sakin bir ilçesi.
doğup büyüdüğüm, trakya nın tam merkezidir... memleketimdir.
Uzun yıllar oldu içinden geçmeyeli ama meydan camii üzerindeki leylek yuvası hala aklımda inşallah duruyodur.