bugün

Bir türlü çözemediğim programlama dili. Bu dönem ne yaptıysam geçemedim bu dersten, son şans olarak tek ders sınavına gireceğim temmuz ortasında. Kısa vakitte mantık olarak çözmeme yardımcı olacak yazar varsa desteklerini beklerim.
C/c++ bilen arkadaşlar icin kek olan programlama dili.
Derleyici ile kullanılırsa gerçekten oldukça kolay zaten kodu yazarken öneriler sunuyor.
Neural networks ile uğraşacaklar icin de guzel bir basamak niteliğinde
udemy'den aldığım kursla başladığım bir alandır. Sadi evren şeker adlı dr hocamızın verdiği bir kurstur. Bu linkten almasını düşünürseniz kardeşinize bir yardım etmiş olursunuz. 5$ cık bir yardım kısacası. isterseniz özelden ulaşın parasını kırışırız 2.5 2.5 olarak win win kısacası https://www.udemy.com/share/1000voBUAad11VRHo=/
1 saat 25 dakika gibi kısa bir sürede çözdüğüm 0-7 yaş arası için çıkarıldığını düşündüğüm pc dili. bunda 3 saatte öğrendiğim c++ ve 45 dakikada öğrendiğim html-css'in de etkisi vardır elbette benim gibi programcılık geçmişi olan biri için uzun bile sayılır 1 saat 25 dakika açık ve net.
bilgisayar teknolojisinden anlamayan bünyeler için kolay dendiği halde anlaşılamayan programlama dili.

geçen sene programlama dersi için en basit dil denilerek gördük bunu. dersi yaklaşık 70 kişi alıyorduk, finalde 1 kişi geçti, bütte benim sınıfımdan 2 alttan alanlardan 4 olmak üzere 7 kişi dersi verdi. en kolay olarak bilinen programlama dili dersinde. bu sene kaba hesap 140 kişi göreceğiz dersi. ee dili nasıl öğreneceğim o kadar kişi arasında?

hocamız, kabulüm, bilgili bir insan. ama aktaramıyor. anlatıyor anlatıyor anlatıyor. yapın diyor. bilgisayar bize biz bilgisayara bakıyoruz. sonra sinirleniyor kendisi yapmak için oturuyor bilgisayar başına, yapamıyor.

ilgi alaka mı kalır öyle derse?

çok istekli başlamıştım ama hayal kırıklığı yaşadım. sonra video falan da izleyesim gelmedi, dersten kaldım. internete konu ile ilgili video çekip atan abiler ablalar da Allah affetsin hayatlarından nefret ediyor gibiler, anlaşılmıyor. olmuyor arkadaş. bilen arkadaşlarım "ben sana bunu öğretemem, kendin çözmelisin" diyor. e haklılar da, yani...

bilgisayar çok değişik bir makine. çok geriyor beni. zaten dünya'yı da ele geçirecekler.
basit bir birim dönüştürme programını dahi yazamayınca ana avrat sövüp bıraktığım program. bu basit programı bile yapamıyorsam boşuna uğraşmaya gerek yok en iyisi balıkçı falan olayım kafa basmıyor herhalde açık ve net.
bakkal 2 oldu.
Colt marka efsane revolver bir tabancadır. Sesi ve isabetiyle ünlü gücü harikadır.
internetten de bedava indirmeye açık olup kırıklı versiyonlarla uğraştırmayan program. daha hiç kullanmamış olsam da rahat indiriliyor diye bir ara üşenmezsem deneyip deneye deneye öğrenesim var.
gayet kolay bir dildir, yapacaklarının sınırı sanırım şu an yok. basit hesap makinesi ile başlayıp yapay zekaya kadar uzanabilecek bir kodlama dilidir kendisi. her ne kadar c ile dünyanın gelmiş geçmiş en zeki ve tehlikeli stuxnet virüsü yapılmış olsa bile ondan daha geniş kütüphanelere sahip olduğu için vurup geçer kendisi.

ayrıca genel mantığını kavramak isteyenler için:

https://www.youtube.com/watch?v=tvvEqvyh_Vw
mühendislik alanında kullanımı olan, yaygınlaşan ve yaygınlaşacağını düşündüğüm programlama dilidir..

öküz matlab ile uğraşmaktan her şekilde iyidir..

sonuçta matlab lisanslı bir program ve türkiyede kullanabileceğin firma sayısı hepimizi karşılamaz..

hoş scilab var matlab freeware version olarak ama yine de c, java ya da pyhton topuna girmek lazım..

ben phyton’a hiç bulaşmadım.. c’de çakılı kaldık -c ve türevleri tabii- ama umarım bi ara vaktim olur da denerim..

mesela yine önemli bir bilgi.

abaqus fea yazılımına kod girişi yazmak isterseniz phyton bilmeniz gerekecek, star-ccm+ yazılımına kod girmek isterseniz java bilmeniz gerekecek vs..

iyisi mi c ile götü yırtıp sonra gerektiği yerde gereken dile adapta olmak..
python, hayattan bunaldığımda şöyle bir nefes alayım diye öğrenmeye çalıştığım programlama dilidir.
temel seviyeleri yani başlangıç seviyesini öğrenmek gerçekten basittir. Ancak zaten programcılıkta önemli olan dili öğrenmek değil onu geliştirebilmektir. Ki bu biraz üst seviye odaklanma ve bence normalin üstünde bir zekaya sahip olmayı gerektirir. Benim için biraz zorlayıcı olduğunu söyleyebilirim. olarak da udemy iyi bir seçenek olabilir. uygulamalı bir eğitim için ise bilginc'i önerebilirim.
Bir süredir üzerinde çalıştığım, uzmanlaşmak istediğim programlama dili.
Öğrenmesi kolay, oldukça sade ve çok yönlü bir dil.
oldukça kolay ve şaşırtıcı derecede pratik algoritma kurma yöntemleri de var. ayrıca birazcıkta bağımlılık yapabilir.
Bu yazılım dili ismini monty python adlı komedi programından aldı.
kolay olduğu söylenen programlama dili.

pazartesi vizesi var. geçen sene 70küsür kişi kaldı dersten. hocamız mis gibi anlayacağınız. bilen birileri güzel kaynaklar önerirse pek mutlu olurum efendim.
konuları da verdi saygıdeğer hocamız ama hiçbir şey bilmeyince konuları bilmek işe yaramıyor.

not: bu entry aldığım nota göre silinebilir.
Programlama dilidir. Günümüzde iyice yaygınlaşıyor.
stackoverflow.com sorulara yanıt bulmak için iyi bir kaynak.
biraz ingilizce gerek ama.
(bkz: osuruktan tayyare selam söyle o yare). kolaymış peeh. siz okulda iki hello word outputu öğreniyorsunuz diye program kolay olmuyor arkadaşlar. python ve r açık kaynaklı data analizi dilleridir ve de ikisi de zengin içeriğe sahiptir. Tabi javadan daha kolaylar ama javada bi problemi kodladığımda kendimi atomu parçalamış gibi hissederdim bunda o his olmuyor.
Colt marka efsane revolver bir tabancadır. Sesi ve isabetiyle ünlü gücü harikadır. Rakibi smith wessonlara göre daha narin oldukları için poligon atışlarında 38.special mermi, savunma amaçlı taşırkende 357.magnum mermi kullanılmasını tavsiye ederim. Smith wessonlarda ise bu tarz bir sorun yok istediğiniz kadar 357.magnum atışı yapın bozulmaz. (Elbette bakımlarını düzenli yaparsanız.)
ismini (bkz: monty python)dan alan nesne tabanlı programlama dili.
python metin temelli bir dildir. yani bilgisayara komutları yazarak vermeniz gerekir. ilk başlarda metin yazmak zor gelebilir. ancak bu işte ustalaştıkça daha karışık programlar yazmak mümkün olur.

1991 yılında hollandalı guido van rossum tarafından geliştirilen python wikipedia, google, yahoo, Facebook, amazon ve instagram gibi internette çok sayıda ortamda kullanılmasının yanı sıra cern ve nasa gibi önemli kurumların da tercih ettiği bir programlama dilidir.
ekrana iki hello world yazdırılıp "oha lan bu çok kolaymış." denilen programlama dili. kendinizi kandırmayın.
yarın bütüne girecek olduğum programlama dili.

hoca bütü daha zor yapıyor ve ben hâlâ çalışmadım. salağım sanırım.
neyse seneye.

edit: kaldım hahahahahah.