bugün

Eğer psikopat bir yazılımcıysan seni tatmin etmez bu dil.
Her bok hazır amk.
Sayısalla hiçbir ilgim olmamasına rağmen sırf zevkten temellerini öğrendiğim dil. Öğrenmesi, uğraşması didinmesi çok zevklidir ama program yazarken çıkan hatalar adamı delirtir. Temel seviyede tonlarca kaynak varken orta ve ileri seviyelere doğru türkçe kaynakların azalması da insanı delirtebilir. Genel olarak delirmeyi göze almıyorsanız başlamayın. Bir şeyler öğrenmekten ve öğrendiklerinizle bir şeyler yaratmaktan haz alabileceğinizi düşünüyorsanız da direkt başlayın.
Javadan sonra yazarken şok üstüne şok geçirdiğim dil. Öğrenmesi kolay fakat ilgimi çekmiyor. okul dergisine birkaç bir şey karalamistim. Bu dille çok şey yapabilirsiniz öğrenin öğretin.
Java C++ daha mı anlaşılır acaba . hele ki işler devasallaşmaya başlayınca kimse tamamen yapıya hakim olamamaya başlıyo javada, gözümle görüp yaşadığım şeyler... çok uçuk şeyler yazmıyorsanız piton ve nodejs en iyisi hem kolay hem hızlıca yzılıyor.
one-liner olacağım diye uzaylı dilinde kod yazmak marifet değildir. kod yazıldığından daha çok okunur (Code is read more often than it is written. -Guido Van Rossum). o yüzden kodun anlaşılır olması önemlidir. çok "kaynak tüketmesin" taraftarıysanız python ile işiniz ne gidin c++ java yazın.
Fedora'da youtube playlist indirmek için yazılım aramakla vakit kaybetmek istemedim, yazdım Python ile bir araç şu an hala tıkır tıkır video indiriyor arkada. Yazılım aramakla vakit kaybetmek derken ironi yapmıyorum. Gerçekten pratik. Bir de isveç çakısı mıydı isviçre çakısımıydı neydi (bu iki ülkeyi hep karıştırıyorum) onun gibi her işe yarıyor meret. Modülleri zaten aşiret gibi, duruma göre çağır gelsinler.
Programlamaya baslarken korkutmayan, ben yapabiliyorum hissi veren kullanici dostu programlama dilidir. Temel seviyeden sonra proje yapma kismina gelince ona duyulan sevgi miktarinda azalma olabilir. Ama saniyorum ki bu bütün programlama dillerinin kaderidir. Calismayan kod, hata arayan kullanici icin hangi dilde yazilirsa yazilsin iskence haline gelebilmektedir. Ancak yine de güzel dildir, seviyorum kendisini.
programla dili öğrenme konusunda başlangıç seviyede öğrenmesi kolay ve işe yarıyan bir programlama dilidir.
Diğer dillere göre daha derli toplu bir dil. Yani java falan daha zor.
O degilde golang öğrenecem anasını satayım . Javadan sıkıldım. isteyen de yok ama olsun zevkine birşeyler yapacam.
En basit programlama dili. Sorry mate.
dersinden yine yine yine yine yine kaldığım programlama dili.
yok arkadaş. ben taşı sopaya bağlayıp alet yapılan ilkel çağa aidim, bunu kanıtladım.

bunu çiple kafaya sokup öğrenme yolunu bilen varsa lütfen yazsın.
C# ‘nın yanında osuruk kadar değeri olmayan yazılım dili.
C ailesi düz yatırıp ters siker. Her daim.
import urllib.request

soket= urllib.request.urlopen("uludağ.com")
oku= soket.readlines()

for i in oku:
print(i)

çok iyi değilim ancak sorularınız varsa cevaplamaktan zevk alırım.

bir yazılım dilidir.
yazması en zevkli dillerden biri. okuldan bir arkadaşım,öğrencilerin ödev ve projelerinde yardımcı oluyor.

ücretli python ödevi yaptırmak isteyenler, arkadaşımla iletişime geçebilir.
Şu karantina günlerinde udemy'den öğrenmeye çalıştığımdır. Bir b.k olacağından değil de maksat zamanı boş geçirmemek. print, str, input, sep, \n..falan filan daha başlarındayım işin ve hatta inanır mısınız dün sadece int veya float sayılar arasında işlem yapabilen bir hesap makinesi yaptım. Kurs sonunda nereye kadar gidebileceğim merak ediyorum gerçekten.
java yanında bunu da bilenin piyasada aj kalmayacağı programlama dili.
Öğrenmeye niyetlenip bir türlü başlayamadığım programlama dili.

Umuyorum ki c++, c# ve matlab'dan daha kolaydır.
C# ve java ile çalıştıktan sonra yazımı onlardan daha kolay olan ama alışamadığım yazılım dili.
Çok kapsamlı ve ufku geniş bir programlama dilidir. Sınırı yoktur. Sürekli gelişir. Açık kaynak programlarının çoğunluğu bu programalama dilini kullanır. Linux işletim sistemlerine programlar eklentiler bu dil ile yazılır. Git hub, sourceforce gibi açık kaynak proje geliştirme siteleride ki projelerin ve uygulamarın neredeyse %90'ı pythondur. Geleceğin dilidir. Pythona hakim olan bir kişinin bilişim dünyasında yapabilecekleri sadece hayal gücü ile sınırlıdır. Oyun cracker ekiplerinin kulladığı yazılımlar ve hack toolların çoğunluğu python ile geliştirilmiştir.
Magnum tipli toplu silah, geri tepmesi, kabzası ve sesi hedef kararlılığı her zaman mükemmele yakındır.
bilgisayar mühendisliği düşünen arkadaşlar erkenden öğrenmeye çalışsın. zira bilgisayar mühendisliği bölümlerinin birçoğunda python, java, go gibi dillerle eğitim veriliyor.

ödevlerinizde yardıma ihtiyacınız olursa, şu siteden yardım alabilirsiniz. benim işimi gördüler.

python ödev yaptırma
birkaç aydır takıldığım, son birkaç haftadır da öğrenmeye başladığım programlama dili. acaba çok mu geç kaldım diye bir endişem de vardı açıkçası ama doktorasını bitirdikten sonra bu programa dilini öğrenip sadece bu vasfıyla über bir firmada işe giren arkadaşı görünce olaylar ilginçleşmeye başladı.

ilerde elden ayaktan düşersek kurtar bizi python.
opencv ve ros için gerekli olan programlama dilidir. Hem kolaymış çok zorlanmadan öğrenilir diye tahmin ediyorum. udemy de ücretsiz derslerini bulabilirsiniz.
Python diğer dillere nazaran Syntax(en basit tabiri ile yazım şekli) yapısı olarak oldukça basit bir programlama dilidir. Python dili bu özelliği sayesinde oldukça kolay öğrenilen ve frameworkleri ve kütüphaneleri sayesinde oyun, web uygulamaları, veri analizi, mobil uygulama, bilimsel veri analizleri, web otomasyon sistemleri, gündelik kullanıma uygun araçlar, siber güvenlik yazılımları, yapay zeka vs gibi programları kolayca yazma ve kullanma imkanı sunar.
Şimdi dilerseniz Python dilini diğer popüler programlama dilleri ile bir karşılaştıralım…
Değişken Tanımlama:
Değişken nedir öncelikle bunu konuşalım. Değişken; hiç programlama bilgisi olmayanların anlayabileceği şekilde anlatmak gerekir ise program içerisinde kullanacağımız her bir veriyi içerisinde barındıran ve ram bellek üzerinde onları saklayan kodlardır.

Örnek:
isim = “Niczsche”
yer = “Uludağ Sözlük”
yas = “24”
gibi tanımlanabilir.
Şimdi Python ve diğer dillerdeki değişken tanımlamalarını karşılaştıralım.
Java,C,C++,C#:
int a = 24;
Python:
a = 24
Python’da değişken tanımlarken başına herhangi bir veri tipi belirteçi yazmamıza gerek kalmaz. Çünkü Python bunu anlar ve o kodu ona göre yorumlar. Devam edelim.
Ekrana Yazdırma:
Java:
public class EkranaYazdir {
public static void main(String[] args) {
System.out.println(“Hello World”);
}
}
C#:
public class Program
{
public static void Main()
{
Console.WriteLine(“Hello World”);
}
}
C++:
#include <iostream>
#include <string>
int main()
{

std::cout << “Hello World “;
}
C:
#include <stdio.h>
int main()
{
printf(“Hello World”);
return 0;
}
Python:
print(“Hello World”)

Görüldüğü üzere Python dili Syntax yapısı olarak diğer dillerden çok çok farklı. Hele bir de bu yazdırma fonksiyonu içine bir değişken atamak ister isek işte o zaman işler daha çok karışıyor. ilk öğrendiğim dil olan C ile örnek vermek gerekir ise ufak bir basılan harfi söyleyen program yazalım…

C BASILAN HARFi SÖYLEYEN PROGRAM:
#include <stdio.h>
int main()
{

char harf;
printf(“Lütfen bir tuşa basınız… \n”);
scanf(“%c”,&harf);
printf(“Bastığınız harf: %c”,harf);
return 0;
}

PYTHON BASILAN HARFi SÖYLEYEN PROGRAM:
harf = input(“Lütfen bir tuşa basınız… “)
print(“Bastığınız tuş: “+harf)

Aradaki fark bariz değil mi? Ben yazılıma ilk başladığım zamanlarda akıl aldığım bir abim “C dili ile başla çözersen her şeyi çözersin” demişti. Dediğini yaptım, C ile başladım fakat C dili o kadar çok yoran bir dildi ki nerede ise yazılımdan soğuyacaktım. Ardından C++ ve en nihayetinde Java ile noktaladım. Ve hepsinden sonra Python ile tanıştım. Kullanımı oldukça rahat, içerisinde kullanıcıyı yormayan kolaylıklar barındıran bir dildi. Diğer diller gibi parantezler kullanmak yerine blok denilen tab sistemi ile içeri girme koşullarını kullanıyordu. Ona da bir örnek verelim sözü geçmişken…

C#:
using System;

public class Program
{
public static void Main()
{
int a = 10;
if (a<20){
Console.WriteLine(“A 20 sayısından küçüktür…”);
}
}
}
DiĞER DiLLERDE DE C# iLE AYNI ŞEKiLDE TANIMLANIR.

Bir de Python’a bakalım…

PYTHON:
a = 10
if a<20:
print(“A 20 sayısından küçüktür”) #print bir tab içeride ama sözlük buna izin vermiyor siz onu o şekilde düşünün

Gördüğünüz gibi iki nokta sonrasında alta inerek bir tab boşluk bıraktık. IDE yani programları yazmamızı kolaylaştıran yazılım programları diyelim buna (bilmeyenler için daha açıklayıcı olacaktır) kendisi zaten alt tarafa atacaktır.
Netice itibari ile Python öğrenmesi kolay, çok güçlü, geniş kütüphanelere sahip bir yazılım dilidir.