bugün

postmodernist roman tarzında var olan 3 ana teknikten biridir.*daha önce var olan bir metnin söylem özellikleri dikkate alınarak yeni bir roman meydana getirilirken o romanın üslubunun taklit edilmesidir.yani biçimsel bir taklittir.
gerçek anlamı " bir eseri taklidi yoluyla ortaya koyulan eser". postmodernist romanda ise üslub taklidi yoluyla gerçekleşir. latife tekin'in * romanı örnek gösterilebilir.
%40 alkol oranlı anasonlu fransız içkisi. bir nevi yandan yemiş rakı diyebiliriz.

(bkz: ricard)
özellikle resim sanatında kötüleyici anlamda kullanılır. yani gelişigüzel tutumu vurgular.
tadı rakı ile absinth arasında gidip gelen, renksizi de yeşili de bulunan, tarafımdan hiç sevilmeyen, lakin fransız bohem ekolüne ilham verdiği için saygı duyduğumuz fransız içkisi.
bir araya getirilme.
postmodernizm ile dile yerleşmiş bir kavramdır. genel olarak kültürel biçemlerde oluşturulur. bu da farklılığın, çeşitliliğin ve belirsizliğin ve de kimliklerin bir araya getirilme işlemidir. kendi gibi düzensizliğe sahiptir. düzensizlik ve kolaj ile beslenir.
Rakı benzeri marsilya menşeili fransız içkisidir. Alkol oranı markadan markaya değişiklik göstermekle beraber %40 - %45 arasındadır. Rakı gibi su ile içilmesi gerekir. Mükemmel oran bardağın yarısı kadar pastis, arkasından buz ve arkasından da dudak payı kalacak şekilde sudur. Su ile karıştığında muzlu puding sarısı benzeri bir renk alır. Buz olmadan içmek şahsına yapılmış bir ihanettir. Rakıya alışık bünyeyi asla zorlamaz. Anason kokusu bakımından zaten kardeştirler. Yine yanında rakı mezeleri tercih edilebilir. Maksat görüntü olsun.
(bkz: Pastis de Marseille)