olme esegim olme 

kapat
  1. karşılaşılan ağır şartlara,zorlayıcı durumlara söylenen hayıflanma sözü.
    "önce yemek yapacakmışım,sonna bulaşıkları yıkayacak,camları silecek,ütü yapacak,halıları yıkayacak,sökükleri dikecekmişim. sonra da zaman kalırsa markete gidip alışveriş yapacakmışım. ölme eşeğim ölme"
    #108269 (asiti kaçmış kola, 10.03.2006 02:21)
  2. halk dilinde ''ölme eşşeğim ölme'' olanıdır.
    #3842914 (aztec, 20.08.2008 08:41)
  3. Sabredilmesi gereken sürenin akıl ve mantık sınırlarını aştığı durumlarda kullanılan kalıplaşmış söz öbeği.
    #3847435 (Uzaktan Kumandali Essek, 21.08.2008 06:32)
  4. "ölme eşşeğim ölme, yonac bitsin de öyle öl!"
    #3865465 (soul, 24.08.2008 23:17)

© 2008 - uludağ sözlük

olme esegim olme başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. olme esegim olme ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu olme esegim olme nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» surrealizm manifestosu » insomni » anket yaptim mutlu oldum » ugur dundar » erzincanspor » insatiable » blind guardian dinleyip orta dunya yi kesfe cikmak » lemon64 com » lynyrd » suisid » nick alti entry yazicisi » altizlara verilebilecek isimler » seovi » sizofreni » psikofarmakoloji » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » gece evden gelen garip sesler » turkiye nin en fazla baslik acilan sozlugu » formati dagitan gammazlar » stifler » vakit » telefonda nasilsiniz diye sormak » heroes » hele bi su ramazan bitsin » bakkal insani » siyasete baslayacaklara tavsiyeler » edu dracena » rotterdam » ozgu namal » eski sevgiliyi unutmak icin lambada yapmak » kendini super seksi sanan erkekler