bugün

19.01.2007 tarihli resmi gazetede yayınlanan "millî eğitim bakanlığı ortaöğretim kurumları ödül ve disiplin yönetmeliği" yle artık öğrencilerin okulda cep telefonu kullanmasına disiplin cezası verilebilecek.
ilk olarak okuldaki öğretmenlerden duyduğumuz resmi gazetede yayınlanmasıyla kesinleşen durum.öğretmenlerinin çekilmemsi gereken görüntülerini çeken, seslerini kaydeden, yazılı sorularını cep telefonuyla çekip birbirlerine yollayan öğrencilere burdan selam ederim.
bu kararla artık okulların hapishaneye çevrilmesi tamamlanmıştır, hayırlı olsundur.
(bkz: üniversite hayatının artıları)
eğtim kurumlarındaki seviyesizliği ve iğrençliği önleyemeyen devlet politikasının, bu olumsuzlukları önlemeye çalışacağı yerde bunları görüntü yoluyla belgeleyen cihazları yasaklama yoluna gittiğini gösteren siyah beyaz olduğu kadar da ruhsuz, gülünç ve diktatöryel bir resmi gazete tefrikası.
okullarına çekidüzen vermek yerine, okullarda yaşanan pislikleri saklamayı amaçlayan bir uygulamadır.
otobüste bile kullanımına yasak olmasına karşın, hayatını tehlikeye atarak kullanan insanlar durmadıktan sonra , böyle görsel bir şölene dönüşmüş ceza ile ne kadar durdurabilirsin.
sacmasapan bir ceza kanunu.
ne demek $imdi bu? hic belli olmaz bir deprem falan olsa ne yapacak ogrenci? ailesiyle telepatik temasa mi gececek?
iki uc ogrenci cep telefonu kameralarini kullandi diye boyle bir kanuna ne gerek var? gonul isterdi ki yanli$ olan $ey komple yasaklanmasin, her zaman yikici olunmasin, yanli$ olanin uzerine gidilsin, duzeltilsin.
nerdeee..
(bkz: burasi turkiye burada boyle)
olayların üstünü kapatıp onlara çare bulmamak, insanlar harcansın, öğrenciler dövülsün yeterki milli eğitimin adı kötüye çıkmasın, şeffaflık yanımdan geçmez görüşlerinin yansıması vatana millete hayırlı uğurlu olsun.
(bkz: okullar olmasa maarifi ne güzel yönetirdim)
çok fazla anormal karşılanmaması durum.bizler de* liseye cep telefonu götüremezdik,yasaktı.kameralı telefonların gelişmesi ve youtube gibi video paylaşım sitelerinin çoğalması nedeniyle son yıllarda istemediğimiz olaylarla karşılaştık okullarda.yasaklayarak hiçbir şey düzeltilemez ama bazı faktörlerin de gözden kaçırılmaması lazım.yaşları 13-17 arasında değişen ergen bireylerin ellerindeki telefonlarla videolar çekip paylaşım sitelerinde yayınlamaları onlara farklı atraksiyon yöntemleri geliştirmelerine neden olur.kamera önüne geçti mi cesaretlenen,"biz bunları yaptık,işte kanıtı" edasıyla bir karizma artırıcı olarak gören bireyler alınan gazla dengesiz davranışlarda bulunur.herhangi bir televizyon kamerasının ya da sokaktaki belediye kamerasının önüne geçip el sallayan,çeşit çeşit maymunluklar yapanlar yıllardır vardı.hepsinin amacı dikkat çekmek,tanınmak,popüler olmak değil mi?işte yasağın asıl amacı öğrencileri bu atraksiyonlardan uzak tutup,dengesiz davranışları engellemek.doğru ya da yanlış tartışılır ama tartışılamayacak bir konu varsa o da eğitim sistemimizin yetersizliği.
peşin not:youtube ya da kameralı telefona karşı değilim.* * *