o kadin 

/ 2
kapat
  1. sezen aksu adına çekilen ve genel olarak konuşma sahnelerinin olmadıgı, sezen aksu'nun 17 şarkısından oluşan,iki aşk arasında kalmış bir kadını anlatan film..
    #2239499 (beatrice, 01.09.2007 01:01)
  2. insanda beyin fırtınaları estiren film.

daha izlemedim. *
    #2553723 (sizoyumulanfrenoldugumkadar, 04.11.2007 01:26)
  3. Özel olarak seçilmiş 17 şarkı üzerine kurulan film. ayrıca sezen aksu yeni bir beste daha yaptı bu film için.
    Yapımcılığını ahmet celenk in üstlendiği, korhan bozkurt un yönetmenliğini yaptığı "O Kadın" adlı sinema filminin çekimleri tamamlandı. selin demiratar , tardu flordun, burak hakki, burhan ocal , sebnem donmez , nefise karatay , sinemis candemir ve erol gunaydin gibi ünlü isimleri oyuncu kadrosunda buluşturan filmde, iki aşk arasında kalan bir kadının hikayesi ele alınıyor.
    #2585642 (novakatinamite, 13.11.2007 09:48)
  4. 14 aralık'ta gösterime girecek, kraliçenin şarkılarından oluşan, yeni şarkı için gidip izlenebilecek film.
    #2647325 (kIran kIrana, 30.11.2007 18:04)
  5. filmde yer alacak yeni sezen aksu şarkısının "beşik" olduğu film.
    #2665408 (kIran kIrana, 05.12.2007 17:31)
  6. 13 aralıkta tarkan ın da katılacağı (magazincilere iyi malzeme çıkar) galası olacak film.
    #2675125 (cmbkts, 08.12.2007 02:53 ~ 02:55)
  7. az önce izlediğim,sezen aksuya yapılabilecek en büyük haksızlık olan film..

oyuncular kendilerini kapak çekiminde sanmışlar,oyunculuk yok,poz çok.
    #2694938 (BURAX, 14.12.2007 01:25 ~ 01:27)
  8. galasında bulunduğum film. ilk yarım saati şahane, gerisini gereksiz buldum. teknik ekip üst düzey çalışmış ama senaryo yetersiz yada bizler repliksiz bir filmi kabullenemedik. müzikal ve görsel bir şölen isteyenler için bir başyapıt ama film olarak sınıfta kalmış. konu yok , replik yok, gerçi filmde anlatılmak istenen de bu.
    not: garip bir yazı oldu ama bu filmde böyle garip işte.
    #2695272 (cmbkts, 14.12.2007 05:31)
  9. on yedi çarpı beş, eşittir, seksen beş. muhtemelen 85'lık bir film.*
    #2695589 (SuluBoya, 14.12.2007 10:56)
  10. Keşke şarkılar yeniden okunsaymış dedirten film.
    Bence yeniden okuyunca bambaşka bir ruh kazanıyor şarkı.
    Ama evet yeniden okunmamış şarkılar.
    Şu an filmi eleştirmiyorsam tek sebebi Sezen'dir.
    Filmin ikinci yarısının son 20 dakikasında açılıyor, gerisinde ne senaryo senaryoya benziyor, ne diğerleri...
    Filmdeki tek güzel şey şarkılar, ağlamak için falan da gidilmez bu filme. Kötü bir filmdi, içinde Sezen olmasına rağmen, şahsen benim filmin havasına girdiğim asıl yer son sahnede Sezen'in perdede resminin belirmesiyle olan yerdi.

Beşik muhteşem ötesi olmuş, düzenlemesini Tolga Bedir diye biri yapmış.

Filmin "Sezen Aksu klibi değiliz" iddiası tutmuyor, film bir "SEZEN AKSU KLiBi" tadında ilerliyor.

Şarkılar;

Sızı
    Seni Yerler
    Yarası Saklım
    Dört Günlük Bir Şey
    Onu Alma Beni Al
    Ruhuma Asla
    Unut
    Biliyorsun
    Gidemem
    Beşik
    Küçüğüm

Bunlar aklımda kalanlar.

Beşik muhteşem...

Filmin sonunda perdeye Sezen'in resmi yansıyor alkışlar eşliğinde ve Korhan Bozkurt'un "Sezen'in yüzölçümü yeryüzünden çokmuş aslında..." gibi bir yazısı beliriyor.
    Sonrasında yazılar akmaya başlarken Sezen son kez haykırıyor, "aşk koruyabilir bir tek..." diye.

Beşik muhteşem, muhteşem, muhteşem...

Telefonumun şarjı bitmeseydi kaydedecektim, ama şarjı bitti.

Umarım soundtrack çıkar.
    #2697417 (kIran kIrana, 14.12.2007 20:56)
  11. vizyona giren filmlerden biri.
    #2697458 (girgirci25, 14.12.2007 21:10)
  12. kabadayinın gölgesinden hemencecik kurtularak patlama yapacak olan film.

(bkz: sezen aksu)
    #2703049 (sizoyumulanfrenoldugumkadar, 16.12.2007 13:27)
  13. sezen aksunun muhteşemliğinin bir kere daha anlaşılmasına inandığım film.
    #2703139 (ParaNtez, 16.12.2007 13:50)
  14. Öyle çok Sezen Aksu hayranı bir insan değilim aslında ,tek bi albümüne para vermiş değilim.Ama O Kadın filmine gittiğimde farkettim Sezen Aksunun bir çok parçasını ezbere biliyorum, bilmek de değil hissediyorum aslında tam tanımlıyamıyorun da garip, saçma ... Sezen Aksu parçalarından bu kadar etkilenebileceğimi hiç düşünmemiştim. Oyle bir şeyki içiniz de gömdüğünüz ne kadar anınız varsa dışarı fışkırıyo o kadar duygu yükünün arasında aptallıyosunuz ne olduğunu bile farkedemeden oylece mal gibi kalıyosunuz , gözleriniz nemlenmiş burnunuzu çekerek..
    Ne tuhafdır sinsi sinsi işlemiş içimize o parçalar ve biz farkına bile varamamışız ve ne garipdir ki kabullenmemek için çaba bile gösterememişiz, sanki bir den yıllardır görmediğiniz sevdanız gibi ortaya çıkıp o en unutamadığınız gülümsemesiyle ben döndüm demiş ve hiç bir tepki veremeyip sadece hoş geldin diyip baka kalmışsınız, tüm o kafanızdan yıllardır geçirdiğiniz, defalarca hesabını yaptığınız hesap sorma eylemleriniz, kininiz nefretiniz acılarınız oylece akıp gitmiş o gülümsemenin karşısında ve en aptal bakışınızla onun tekrar gideceğini bilerek kabullenmişiz acı çekeceğinizi bile bile. Aşk ne aptalca.
    Acı çekmek te ayrı bi olay Sezen Aksu parçalarında , o kadar saçmaki mazoşist olduğunuza sizi ikna ediyor sanki , O parçalardaki aşk acısından mahvolmuş , ezilmiş, bitab düşmüş ,acınası insanın yerinde olmak onun gibi acı çekmek için can atıyosunuz siz de kahrolmak ızdırapların arasında içmeseniz bile eliniz de içki kadehi sigara eşliğinde güneşin doğuşuna ağlamak istiyorsunuz sebepsiz yere.En tuhafı da hayatınız da herşey normal gidiyordur, tüm o eviniz, işiniz, sevdiğiniz kadın , rutin olağan hayatınız her şey çok güzelken , dayak yemek için kaşınan insan modeli gibi huzur bulamıyorsunuz.
    işte bu duyguları bana hissettiren O Kadın Sezen Aksu.
    #2704938 (algulumvergulum, 16.12.2007 22:09 ~ 22:12)
  15. hayatında hiç aşık olmamış biri bu filme gitmemeli.Çünkü filmi izlerken empati yapıyorsunuz,daha sinema salonundan çıkmadan eleştirmeye başlıyorsunuz yeşim'i ve kendinizi.O kadın'daki duyguları, yaşananları anlamanız için aşkı tatmanız şart yoksa çok sıkılırsınız.Saçma gelir film...
    #2721311 (yagmur prensesi, 20.12.2007 18:58 ~ 18:59)
  16. türk sinema tarihinde belkide yeni bir akıma öncülük edebilecek bir film..

konusu 80 lerden fırlama bir aşk öyküsü filmin başından sonunu tahmin etmek pek te zor değildi.filmin başı gerçekten eğlenceliydi..şarkılar sahnelerle gerçekten uyum içindeydi.fakat son yarım saatte bitmesi için gerçekten beklenilen bir film.

tüm film boyunca selin demiratar'ı süsleyip püsleyip çekmişler sahneleri.
    #3078734 (noksan, 01.03.2008 12:15)
  17. nefise karatay ın semelek semelek bakmak ve mantıksızlık ötesi sorular sormak dışında bir şey yapmadığı filmdir. öte yandan sezen aksu şarkıları ziyafeti gibidir. değişik bir tür olduğu için eleştiriler ard arda gelse de izlenesi filmdir. o birbirine dokunmadan ama nefesini hissederek bakışmanın, görmek için can atılıp sadece yanından geçince mutlu olunan anların, bazen başkaları için kendinden vazgeçmenin verdiği mağrur ama gururlu ifadenin, para pulun bir yere kadar mutluluk getirip bir yerden sonra boşluğa düşürdüğüne dair mesajın çok güzel verildiği filmdir. yeşim ve okan ın ilk kurlaşma sahnelerinde arka fondaki sezen aksuşarkılarıyla adeta karnınızda kelebekler hissedersiniz.
    #3157615 (mariadelcarmen, 18.03.2008 12:54)
  18. erol gunaydin ile nefise karatay'ın repliklerinin çok zorlama geldiği, ancak mükemmel sezen aksu şarkıları için, uzun metrajlı bir video klip tadında defalarca izlenebilecek bir film.
    insana 2 büyük devirttirir* şerefsizim.
    hikaye de biraz klasik olmuş, çok daha renkli ve farklı olabilirdi. utanmasam; bu kadarini ben de yapardim diyeceğim, ayıp olacak.
    koyu bir sezen aksu hayranı olan fatih akin çekseydi böyle bişeyi, tadından yenmezdi diye de düşünmeden edemedim hani. şöyle; istanbul hatirasi tadında; yarı belgesel falan, di mi?

yalnız, bir insan şarkılarıyla bu kadar mı içimize işler arkadaş ya?

peşin edit: öyle gibi görünse de yukarıdaki entry alkol içermemektedir. en azından şimdilik...
    #3170608 (spectr, 21.03.2008 09:15)
  19. arayı bozan o kadındır...
    #3170628 (zureyfa, 21.03.2008 09:38)
  20. GENELDE ALDATILDIĞINI DÜŞÜNEN KADININ, DiĞER KADIN iÇiN SÖYLEDiĞi SÖZ. HEP O KADIN, O KADIN DENiR. AMA BU KADIN BiLMEZ Ki, O HEP, 'O KADIN O KADIN' DEDiKÇE ADAMI O KADINA DAHA FAZLA iTECEKTiR. BU HEP BÖYLEDiR BÖYLE DE OLACAKTIR.
    #3170645 (novakatinamite, 21.03.2008 09:53)
  21. hani camlarda bekler de
    der ki sensiz uyumadım
    ödül bekler bu hünere
    ben o kadın olamadım

içindeki nefret coşar
    yüzü güler gibi koşar
    aldatılmak aşkı aşar
    ben o kadın olamadım

başka sevgiliyi düşler
    zordur onca yenilişlr
    sokak zordur adamı fişler
    ben o kadın olamadım

Sevgisi küflenir kurur
    sakin melek gibi durur
    hayalleri kör kuyudur
    ben o kadın olamadım

bölüşmeye bile razı
    ne acı bir kadınlık mirası
    aşk kağıt üstünde yazı
    ben o kadın olamadım

söz: aysel gürel
    beste: sezen aksu

albüm: aysel gürel-çınar
    #3243084 (kIran kIrana, 07.04.2008 22:16)
  22. erol günaydın ve nefise karatay repliklerinin, oyunculuğun ve sezen aksu dinlemenin keyif verdiği filmdir. Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer olan kürkçü dükkanı sözünü hatırlatmaktadır.

selin demiratar ve tardu flordun'un enfes şekilde karakterleri ve rolleri ile uyum sağladığı gözlemlenmiştir.

--spoiler--
    hayatta tüm ihtimaller yüzde ellidir ve bu sana acını seçme şansı verir.
    --spoiler--
    #3244980 (cremotorium, 08.04.2008 12:32 ~ 12:43)
  23. sezen aksu'nun album klibi gibi olmuş film.
    #3294549 (habis, 20.04.2008 11:19)
  24. türk radyolarından ümidi kesmeme neden olan, aysel gürel anısına çıkarılan çinar albümünde sezen aksu tarafından yorumlanan şahane şarkı.

böylesi güzel bir şarkıyı radyoda dinlemek neredeyse imkansız. bir iki yer dışında çalan yok. verin özcanı, gülbeni, demeti, iboyu mınakoyym.
    #3342303 (leblebi tozunun hastasiydim, 01.05.2008 10:24)
  25. barda ki karsilasmalarinda tam romantik ve duygusal bir hava yakalanmısken arkada ki tikky nin kivrak ve goz alici dansi filmin agzina siciyor. sıkılıp cıktık yaklasik 10 kisi 2. yarisinda.
    #3342333 (objebi, 01.05.2008 10:35)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

o kadin başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. o kadin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu o kadin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ilk 11 in altisiyla yatmak » kopete » 2008 2009 uefa kupasi g grubu » racer x » groagh com » jose joaquin moreno verdu » memleketcilik » 3 u 1 arada » sms le evlenme teklif eden erkek » piti » yeni baslayanlar icin besiktas teknik direktorlugu » itu sozluk » coco loco » fethullah gulen » esens » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » lcd vs plazma » kamil koc » yasamak bir sanattir » ayse ozyilmazel » hadis » google 2001 » uludag sozluk teki galatasaray cetesi » aptal cirkin kisa boylu sisman ve esmer » besiktaslilik » preces meae » nah bu kadar » subyancilari hadim etmek icin yasa tasarisi » sokratesla » mircea lucescu nun tekrardan besiktas a gelmesi » bir sigara birakma yontemi olarak sms