bugün

(bkz: niteliksiz adam)
- niteliksizim ama bunu benden başka kimse bilmiyor. yolum açık...
insanın, kendisini yapan değerleri, yapısını kuran her şeyi gözden kaçırmasının sonucudur. hayat denilen yolda, rüzgar, kar ve yağmur altında anlık yol sapmalarıyla kendinden uzaklaşmaya başlamasıdır. oysa, gerçek her zaman insanın içindedir, insanı büyütendir.
edit: başlık başıma kaldı.
edit 2: başlığa nereden baktıysam ben de *... kusura bakma karamuratbenim.
"nitelikli" olarak adlandırılan insanlara bir anlam verememektir. "nitelikli buysa ben kesin niteliksizim !" demek gibi...

en acısı da ne yazık ki günümüzde "meteliksiz" olan insanların "niteliksiz" damgası yemesinin kaçınılmaz olduğunu görmektir.*
aslında farkedemediği asıl şey nitelikli olduğudur.
diyelim ki veli ortalık da ben nitelikliyim diye gezsin dursun. bir kafe de sinema ve hayat üzerine açılan tartışmada woody allen in avrupa sinemasın da yüzeysel temaları sıklıkla kullanmasının altında yatan sebebin onun öküzlüğünden kaynaklandığını savunsun. semih ise bunun aslında ulaşamadığı hislere ulaşmaya çalışma ve yapay olarak filmlerinde betimleyerek tatmin bulma dürtüsünden kaynaklandığın sunsun...veli, semih in kurduğu bu kusursuz telaffuzdan sonra kendisini niteliksiz olarak hissedecektir. hatta semih e "abi ben niteliksizim" diyecektir. soğukkanlılıkla g.tü kalkan ama mütevazi davranan semih nitelemenin sıfatlar da bir özelliği belirtmek olduğunu ve dolayısıyla veli nin niteliksizliğinin aslında bir tür nitelik olduğunu ve sonuçta pek değişen birşey olmadığını açıklayacaktır elini omuzana koyarak.

sonuç: veli saftır. semih ise dolandırıcının önde gidenidir.
herkesin ergenlik sonrası dönemde en az bir kez bu farkındalığa erişmesi değişimin önünü açıcı bir dönemeç olduğu için 'kayda değer bir içgörü merhalesidir' şeklinde tanımlanabilir. önemli olan oturup depresyona girmemek tam tersine kendine güvenecek noktaya gelebilmek için çabalamaktır. kimse nitelikli veya niteliksiz doğmaz, olur.
hayatı görmeye başlamaktır, kendinle yüzleşmektir, şehvetten uzaklaşmaktır.
gelişim evrelerinden birinin daha tamamlandığının işaretidir. bunun ardından nitelik kazanmak için birşey yapmak, emek sarfetmek aşaması gelirse çok olumlu bir farkındalıktır. karamsarlığa sürüklenmeye sebep olacak birşey değildir. daha kötüsü niteliksiz olduğunu fark etmemektir.
Lanet bir bölümden mezun olup iş aradığınızda içinize sinen duygu. Aslında niteliklisinizdir ama bu ülkede aranan siz değilsinizdir.
Nitelikli ve niteliksiz ayrımı ile ekonomi-politiğine insan gücü kazandıran kapitalizmin değer yargıları içerisinde yok olup gitmektir . Kimse niteliksiz değildir , niteliksiz olan kapitalist sistem içerisinde nalıncı keseri gibi sürekli burjuvazi sınıfına yontan ekonomik , siyasal ve kültürel koşullardır. Ve hatta nitelikli olsanız daha sizi diğerlerinden nicelik olarak ayıracaklardır ki işte o zaman bu sanal kıyaslama içerinde sizin varlığınız artık bir hiçtir. insan yetenekleri artık metalaştırılmıştır ve siz işe yaradığınız sürece var olmayı hakeden bir makine olmuşsunuzdur.
Elbette herkesin yapabileceği bir iş ve bu iş üzerinde elde edebileceği bir uzmanlık vardır . Karl Marx'ın da söylediği gibi herkesten yeteneğine göre herkese ihtiyacı kadar bir ekonomi-politik için öncelikle üzerinize yıkılan bu değersizlik bilincinden kendinizi kurtarmanız gerekmektedir.