bugün

insanlık tarihindeki en büyük sorunlardan biridir. insanı ne yapacağını bilememe, ikilemde bırakma, bilinç kaybına uğratma, kendinden nefret etme gibi hoş olmayan şeylere yol açar. mesela ugglardan nefret eden bir adam düşünün. ugg gördüğünde miğdesi kalkan, sinirlenen, duvarlara yumruk atan bir adam. ama sevdiceğinin ayağında görünce ''lan yakışıyo aslında?!?'' diye düşünebilir. işte bu hiç tasvip etmediğimiz bir durum. örnekte kullandığım arkadaşın iradesi güçlü olmalı. geri adım atmamalı...

neyse, sonuç olarak hiç hoş bir şey değildir bu durum. yaşadığı süre içinde, defalarca bu durum bir insanın başına gelebilir. en iyi çözüm nefret edilen şeyden uzak durmaktır. bir süre sonra içinizdeki sempati kaybolur.

uyarı: rte istisnai bir durumdur. örnek içinde kullanmayınız.
sanırım uyuşturucu bağımlılarınında içersine dahil olduğu durumdur. bağımlı kişi ne kadar nefret etsede , kendini kullanmamak için zorlasada her an içinden içmek gelir.sempati duyar. örneğin bırakmış kişinin gittiği discoda tiestodan ezgiler duyması hımm. içten içe bir iç geçirmeye sebebiyet verir. yapılacak tek şey kendini ortamdan soyutlamaktır , yani nefret edilen şeyden kaçmak bu bağlamda devreye giriyor.örnekler çoğaltılabilir.
(bkz: kadınlar)
kıskançlığın kardeşi olan hissiyattır.
aslında sempati duyulan bir şeyden(sorunlu sevgiliden bahsediyorum tamam lan) nefret etmek istemektir.
(bkz: homofobi)
ispat edilemese de mümkün; su götürmez değilse de olası bir durumdur. sempati değilse de en azından -ilgi- kelimesi yadsınamaz. beş posta küfür ettiğiniz yorumcuyu dinlemeden yapamaz, ana-avrat düz gittiğiniz yazarı gazeteyi açar açmaz ilk okursunuz. literatürde adı var mı, varsa nedir bilemiyorum ama bu böyledir.

(bkz: sprite den acımasız gerçekler)
çok ta gerçekçi bir durum değildir,şöyle ki bebek katili apo dan nefret ediyorum ama kesinlikle sempati duymuyorum.
nefret edilen şeyden uzak durmak gerekir,uzak durman gereken şey sende merak uyandırır,meraklı bünyeler duyduğu ilgiyi sempati olarak algılar...sempati olumlu bir durum için kullanılır,başlıktaki sempati kısmını düzeltmemiz gerekir,ya da hissedilen şey gerçek nefret değildir.
(bkz: lakritz)
(bkz: #6309160)
tam anlamını karşılamasa da guilty pleasure kavramını akıllara getiren bir tür tutarsızlık.
var olan gerçeklik. nefret ettiğim kişilerle diyaloğa girmek içgüdüsel bir davranış sanırım.
bir tür şizofreni olabilir. ya da bilinen adı ile (bkz: stockholm sendromu)
büyük aşklar nefretle başlar, tezinin tezahürüdür.
sempati duyduğun birinden sonra nefret etmek daha kötüdür.