bugün

Yaşadığımız dünyayı yöneten güç yahudi aileleri. O'nlar dünyadaki bütün bankaların sahipleri, her sektör onların kontrolü altında, kimbilir, adolf hitler'in dediği gibi herşey çok açık ve netti belkide; "Bir gün gelecek, öldürmediğim her yahudi için bana küfredeceksiniz"
"Kavgam" kitabını okumuş biri olarak adolf kitabında şöyle diyor; "başlarda yahudilere karşı hiçbir önyargım yoktu, olmadığı gibi o'nlara sempati bile besliyordum, fakat hangi taşı kaldırsam, altından o'nlar çıkıyordu, ortalıkta dönen bütün pis işlerin içinde yahudiler vardı..."
Giyim modası; şüphesiz ki kapitalist düzenin bir numaralı tuzaklarından biridir. fotokopi gibi dolaşan insanlar, giysilerin tasarımları harici, her sene belirli bir rengin veya renklerin moda olması ne kadarda saçma ve mantık dışı birşeydir.
Neymiş efendim bu sene kırmızı modaymış, o botların modası geçmiş, artık yandan fermuarlılar modaymış...
Dünyanın önde gelen birkaç modacısı ortaklaşa aldıkları kararlarla çeşitli şeyleri moda yapıyorlar ve dünyadaki sıradan, aklı pek çalışmayan, düşünme ve muhakemeyle pek işi olmayan boş kafalı tiki kızlar elbette birinci sıradaki hedefleri...
Adamın götünde belkide açıp baksanız donu yok, asgari ücretini biriktirip, kredi çekip bir şekilde bulup buluşturup iphone alma telaşındalar teknoloji modasında ise işler böyle yürüyor.
giydiklerin ve kullandığın teknolojik cihazları insanlara kendi kartvizitleri şeklinde lanse eden toplum mühendisleri ve reklam şirketleri bu nokada büyük rol oynuyorlar...
1960'lı yıllarda insanların giydiklerini bırakın; saçları bile farklıydı, 60'larda başka, 80'lerde bambaşka, 90'larda çok daha başka ve 2000'lere gelindiğinde yine apayrı...
bunları planlayıp, toplumları tektip hale sokan toplum mühendisleridir.
Dünyayı yöneten yahudi ailelerin amacı ise toplumu olabildiğince tektipleştirip, kontrol altına alıp, o'nların istediği yönde hareket ettirmek...
Müzik piyasası üzerinde şimdiye kadar yaratılmış en iyi komplo teorisi olan "MONARCH PROJESi" bile bunun en iyi örneği...
Küresel bazdaki bütün sanatçılar, monarch projesi kapsamında ele geçirildiler, piyasa tümüyle o'nların, kendilerine itaat etmeyen hiçkimseyi meşhur etmeyen ve meşhur olsa dahi önü kesilen dünya çapında eminem gibi örnekler var.
Rahmetli barış manço dahi bu gidişatı görmüş ve görünmez bir el tarafından türk müziğinin içinin nasıl boşaltıldığını anlatan bir belgesel hazırladığını söylemişti fakat hiçbirzaman bu belgeseli yayımlayamadı...
amerikada, avrupada, türkiyede müzik avamlaştı.
ne amerikada frank sinatra, nat king cole, ne avrupada bettles nede türkiyede türk sanat müziği kaldı...
Herşey belirli karanlık odaklarca kontrol altına alındı...
Bu konuda yine çok değerli komplo teorileri mevcut.
kıyafette zıtlık ya da bütünlük.
ikisi üzerine kurulur.
sahilinde içerken 'iyi ki buradayım' dedirten yegane semtlerin başında gelen.
Olmaz olsun böyle şey.

Kadınlar saçlarını toplamış sandım amk.

görsel
istanbul'un en sessiz sakin yeri. Tam kafa dinlemelik.
insanların sürekli gereksiz yere elbiselerini kenara atıp yeni akıma uymak için aldıkları giysi.
nike'nın yeni çıkardığı ayakkabı gerçekten modanın geleceği en üst nokta.
kederimi arttıran şey.

kruvaze takımlar döndü ama ne riçırd giir gibi jönler ne pireti vumın gibi filmler var artık;

görsel

görsel

içi dolu, adamın kalbine dokunan sıcacık şarkılar da dönmüyor.

arabalar klas değil. saçma sapan çizgilerle sokaklarda gürültü yapıyorlar. klasik arabalar da moda olsa ya.

istemediğim şeyler moda oluyor. zorruma gidiyor, gözlerim doluyor.
istanbul’un en güzel semti. Sanki istanbul değil.
ardahanda yaşadığım için bir defa görme şansına eriştiğim istanbul semtidir..

yalnız abartıldığı kadar da yok açıkçası..

3+1 daire gibi semt en nihayetinde..
Genelleme yaparsak! Sonradan görme bir bok bilmeyen tiplerin moda ile ilgili bir eğitim kurumuna gidip biraz atölye ve program öğrenip kendisine "Tasarımcı" etiketini takarak ortalıkta dolaşmasına neden olan 20. yüzyıldan kalma tüketim toplumu yaratma projesinden sadece birisidir.

Bu sözlükteki yazarların pek çoğunun 100 yıldan uzun yazan ampülün hala yanmakta olduğunu biliyor. Hani şu itfaiye şefliğinde duran.

Hah anladınız siz. işin kötü yanı Madagaskar'ın nerede olduğunu bırak ismini bile bilmeyen adam çıkıyor tema yaratacak.

Lan ilk önce sanat yapmadığını anla sonra da sanat tarihi oku! Az da olsa bir şeyler yapmaya çalışan kahramanlar yok değil.

Ama çoğu tamamen işin mühendisliği ya da edebiyatıyla değil boyası ve cilasıyla ilgileniyor.

Bir de son zamanda bloggerlar çıktı. Onlara ayrı bir gıcığım.
kadıköyün en sevdiğim en güzel semtidir. ayrıca doğduğum yerdir.
modayı takip etmek için çok güzel bir web sitesi. anlatımlar anlaşılır ve özgün emek verilmiş bir site.
görsel
görsel

Modanızı, zevkinizi, tarzınızı sikiyim. Bunu alıp giyenin de kafasını sikiyim. Resmen sineklik aq.
.s hiç o açıdan düşünmemiştim.

Aileyle bayram alışverişine çıkılınca böyle oluyor maalesef. Parmak sokma amacım da tutarak fotoğraf çekmekti. Raftayken sinekliğe benzediği belli olmuyordu. Öghhh.
Bir fikir adamının benzetişiyle, şahsiyetsizliğin örneğidir.
hadi ali ustaya dondurma yemeye gidelim.
bende nefes almak için ve Pendikte büyümüş olsakta artık her yere 1.5 saat uzaklıkta olmaktan bıktığım için taşınacağım muhit. zaten ortalama yılda 3 ay Türkiye'de oluyorum ve artık Türkiye'deki bu değerli zamanımı daha güzel bir yerde geçirmek istiyorum.

kiralarım 1+1 eşyalı bir ev, sabahları çıkar sahilde koştuktan sonra fırından taze simit alıp kahvaltımı yapar, öğlene kadar kitap okur çay içer, akşama doğru balıkçılardan taze balığımı alır akşama pişirir yer, gece de bir bara oturup içerim.

bu şekilde bir ay yaşasam mutlu olurum heralde.
5 er senelik dönemlere ayrılan giysi şeysi.
özlenen şeylerin birileri tarafından geri getirilmesi.
sevmediğini giymemesi diye biliyorum ben.

görsel
Moda insanın kendine yakışanı giymesidir diye palavra atmayacağım. Her dönemde belirli ürünlerin piyasaya sürüldüğü, bu ürünlerin de çogu insan üzerinde sergilendiği, sergileyenlerin modayı takip ediyorum edasıyla gururlandığı saçma sapan olay. Bazı parçalar gerçekten hoş ama.
Serdar kuzuloğlu'nun moda nasıl moda oldu adlı video söyleşisiyle farklı bir boyut kazanıyor.

Kahkaha atarak izledim. Moda diye önümüze konulan ucube giyim tarzlarına, onlara balıklama saldıran tüketici bireylere Adam mizahi bir üslupla sağlam giydiriyor. izlenmesi keyifli bir video.

https://youtu.be/BMNtEhqEGLk
S a ç m a l ı k t ı r.
Moda insanın güzel ve estetik görünmek, farklı olmak, kendini ifade etmek ve normale uymak için yeni olanı benimseme ve davranmasıdır.

Giyimde 80 modası vatkalı renkli elbiseler, mayo altı parlak taytlar, kabarık, gösterişli saç ve makyajdan oluşurken 90’larda renkler be biçimlerde sadeleşme ve uyum görülür. 2000’lerin modasına bakın düşük bel pantolonlar, renkli, yazılı tişörtler aşırı çirkin ve anlayış vardır bence moda tarihinin en boktan ve estetikten uzak dönemidir. Bugünün modası renkli saç, crop, yırtık kot, kaba ayakkabılardır. Bugünün modasında saçma bir çıplaklık ve sergileme esastır. Ama yine de tarihin en sade ve şık halindedir.

Giyimin yanı sıra davranış modası da vardır. Örneğin duyar, ırkçı karşıtlığı, feminizm, sekülerlik. Bunlar bugünün moda davranışıdır. iyi olanları da vardır kötü olanları da örneğim bugünün kendi sergileme ve şeffaf hayat modası kötü ve aptalcayken ayrım yapmaksızın insana değer biçme eylemi iyidir. En iyisi insanın moda olanı değil kendi idealleri çerçevesinde yaşamasıdır.

Moda normalitedir ve insanlar normale yani çoğunluğa uyma davranışında bulunmaya yatkındır. Moda düşünmeden güzel olana tapmak ve sürekli insanın kendini güzelleme, en güzel olma, güzel olmak için her yeni olanı deneme çabasıdır. Bu yüzden manyakça bir güzelleme tüketimi halindedir insanlar. Moda bu nedenle vakit kaybıdır. Moda da ölçü esastır. insan modaya değil kendi düşüncesi ve doğrusunda hareket etmelidir.
Lüks tüketim sermayesinin ayakta tuttuğu sektör.