bugün

küreselleşen dünyada hiçbir geçerliliği kalmamış bir ideolojinin artık tarihin çöplüğüne fırlatılma zamanının geldiğini belirten önemli bir tespit. özellikle de türkiye gibi hızla gelişen dünya ülkelerinde milliyetçi ideoloji ayak bağından başka bir şey değildir. zira ülkemizde seçmen kitlesi artık önemsiz bir kalabalığı oluşturan chp ve mhp gibi partiler de bu tespiti doğrular niteliktedir. “ne mutlu türküm diyene” ezberleriyle büyük devlet olunmuyor artık. aşın kendinizi biraz!

to be continued...
Yanlış önermedir.

''Ne mutlu türküm diyene'' diyemeyen bir milletten bu ülkeye hayır gelmez. Önce ''ne mutlu türküm diyene'' elimizden alınır. Sonrasında şehitlerimizin kanıyla oluşan bayrağımız, atatürk'ümüz... Milli değerlere Sahip çıkmak faşistlikse fazla uzaklarda aramayın, karşınızda duruyor.
(bkz: seni yemişler)
onun yerine klavye başında fikirlere bok atmak moda olmuştur bokkafalılar tarafından.
savaş çıkarsa; ülke işgal edilirse, bölünürse miadını doldurup doldurmadığını göreceğiz. milliyetçilik, kara gün dostudur. zor zamanlarda hatırlanır, yapılır. rahatken kimseciklerin aklına gelmez.
Milliyetçilik, bizcilik kaybolmayacak bir güdüdür. Herşey biter, bu kalır.
Avrupada en hızlı yükselen düşüncenin milliyetçilik olduğunu görmeyenlerin olmasını umduğu şeyi olmuş gibi lanse ederek bilinç oluşturma çabasıdır.
Milliyetçilik sanıldığı gibi Fransız ihtilali ile ortaya çıkan bir olgu değildi ki bir dönem var olsun sonra etkisini yitirsin.
Boş yapılan önermedir.

Gereksiz başlıkların silinmemesine değil; iş bu entrymin silinecek olmasına yanarım.

Bari sen yapma moderasyon!

Bunu her yerde Kürtçülük yapanlar mı söylüyor? Halkların kardeşliği denen olay Kürt'ü kayırıp, Türk'e düşman kesilmek ile oluyorsa eğer, severler öyle halkların kardeşliğini...
milliyetçilik ülkeleri ayakta tutan en büyük olgudur. milliyetçiliğini kaybeden milletler tarih sahnesinde yerlerini pek az alırlar.
19. Yüzyıldan günümüze kadar en kabûl görmüş bir siyasi düşüncedir milliyetçilik.
Milliyetçilik olmasaydı bu şuur miadını doldurmuş olsaydı günümüzün birçok güçlü milletleri ayakta kalmazdı.
Milliyetçilik var olması gereken bir siyasi düşüncedir, var olacaktır.
bunu diyen aynı adamlar ulus devletin de sonu gelmiştir diyordu. lakin bir baktık, değil ulus devletin değil sonu gelmek; mikro milliyetçilik bazlı ulus devletler bile kuruldu.

sırbistan arnavutları ayrılıp küçücük kosova'yı kurdular daha dün(2008)

katalunya ispanya'dan ayrılmak için gün sayıyor...

basklar; katalanlar ayrılırsa biz de ayrılırız diyor.

fransa korsika'da zor durumda.

belçika ikiye ayrılmak üzere.

makedonya'da arnavutlar ve makedonlar çekişme içerisinde.

çin'in içerisindeki bölgelerde ayrılıkçı hareketler güçlendi.

rusya federasyonuna bağlı küçücük çeçenistandaki ayrılıkçı hareketler hala sonlanmadı.

afganistan'ın güneyi peştunlar ve beluçlar arasında kaynıyor.

---

sonra da diyorlar ulus devletin modası geçmiş. üstelik bunu diyen liberallerin çoğu kürdistan'ın kurulmasına karşı değil. heyy bre deus! ulus devletin modası geçti diyorsun da o zaman kürdistan kurulursa ulus devlet olmayacak mı? ermenilere toprak vermeyi savunan sen, ermenistan ulus devlet değil mi ulannn???
bir cibiliyetsiz önermesidir.

ama şu bir gerçek ki milliyetçilik adı altında ayrıştırma yapan varlıklar ve bunların peşinden giden koyunlar mevcuttur.

hele ki oylara bakarak buna karar verenlere allah akıl ihsan eylesin diyorum.