bugün

2 yılda bir toplu sözleşme ile belirlenen zam oranıdır. yetkili sendika ile hükümet mutabakata varırsa belirlenen zam oranı yürürlüğe giriyor. anlaşma olmazsa hakem heyetine gidiliyor. hakem heyeti 11 kişiden oluşuyor. hakem heyetinin 6 üyesi hükümeti temsil ediyor. yani her durumda hükümetin dediği oluyor.
Hükümet %35-45 arası bir zam yspıp, kalanını seyyanen falan vermeyi planlıyor bence..

Geçen bir devlet dairesinde, koridordaki kanepede bağdaş kurup ayağını kaşıyan iki temizlikçi kadın gördüm, ünvanlı memurlar da bu kadınların kendilerinden fazla maaş ve ikramiye aldığından şikayet ediyorlardı..

Yani hükümet tabii en iyisini bilir, herhalde yerel seçimler için şimdiden memur ve emekli oylarını hesap etmeden kazanmanın bir yolunu bulmuşlardır.

Eskiden orta direk diye bir kavram vardı, bu mesela boş bir söz değildir. Ücreti garanti olan kesim devletin piyasalara para aktarma organıdır esasında.. bu kesim para harcamadan, piyasaya para düşmez.. sen müteahhite para verdiğinde adam, devran dönerse başımıza iş gelmesin diye bu parayı dolar yapıp abd’ye yollar, memura verilen para ise ülkede kalan paradır..

Seyyanen falan, çocuk kandırır gibi üç beş bir şey verip kurtarırım diye düşünmeleri, bana biraz fazla iyimser geliyor.. üst yönetimde şöyle bir anlayış var.. ben memura yüksek zam verirsem enflasyon yüksek kalır. Hayır. Memur ve dahi tüm ülke zaten nebati gibilerin kararları yüzünden o enflasyonu gördü, 1 ayda %25 dolar kuru artışını, benzin fiyatı artışını zaten yaşadı, sen sadece altı ay geriden bunu kısmen tazmin ediyorsun.. sen maaş artışını vereceksin, sonra lüzumsuz kamu yatırımlarını kısacaksın, mültecilerini göndereceksin, tarımsal giderleri ithalata dayalı hale gelmekten kurtaracaksın, millet yeni düzene alışacak ve zamları azaltacaksın.. bunu da yapmadıktan sonra, bakalım önümüzdeki seçimler ne olur.. hayırlısı bakalım..
Emekliye napmışlar zam.
Kaşıkla verip yeni vergilerle kepçeyle alacaklardır.
17.75 zamdir.herseye yüzde elli zam gelmişken çok komik bir orandir.
Ne güzel ya…solitere oynayan grup da 20+ k nın üstüne çıktı. Artık hepten havalarından geçilmez.

Buradaki asıl mesele memurun aldığı zam değil, hem enflasyonun hem de kamu-özel makas aralığının açıklığı. Devlet yine sorunu kökten çözmekten ziyade anlık çözümlere yöneliyor.
(bkz: memur maaş zammı/#46512982)

tüik götünden enflasyon açıklarken tam olarak böyle hesap yapıyor.
Fena değil. Beğendim.
Bakalım SSK bağkur emekliye ne yapacaklar, hep memurlar konuşuluyor.
Bana zam verme mal ve hizmeti ucuzlat.
Gereksiz yere fazla yükseltilmiş maaştır, emeklilere ne kadar verecekler bakalım, özellikle bağkur emeklileri bugünkü eflasyona rağmen çok az maaş alıyorlar, yapacaksanız maaşlara zam, şunu adaletli bir şekilde yapın.
memurum ama zam oranı çok orantısız oldu. toplumun diğer kesimlerine gelen zamların çok üzerinde zam yapıldı. ekonomik dengeleri bozabilir. daha kötüsü çalışma barışını bozabilir. karşı masadaki işçi kadrosundaki adam düşman gözüyle bakacak artık bana mesela.
zam yapmayı bile bilmeyen bir hükümet.
gülüyorum...
düşünsenize, nasıl bir ülkede yaşıyoruz.
Sabah 08.00 de imzaları alınsın. Yüzde sekseni gelmemiştir işe.
istanbulda en kıçı kırık ev 10 bin bandında iken (aidatı varsa hariç tabi) bir işe yaramayan zamdır.
Ulaşımının pahalılığı onu bunu geçtim.

iyi kötü lükslerimiz vardı onları geçtik bir kesim farkında mı bilmem ama? Gereksinimlerimizi karşılayamayacak hale geldik.
iyi de seyyanen artışın kıdem tazminatına etki etmemesi saçma değil mi?
Kağıt üstünde yükselen maaşlardır ve memnun etmemesinin iki nedeni vardır:
1. seyyanen kısmı.
2. Belli meslek gruplarının fazlaca kayırılması, iki üç sınıfın dışında teknik sınıf gibi personellerin düz memurla aynı kefeye konulmasıdır.

Bir de, bunların üzerine uzman mı alınacak, dışarıdan uzman alıyorsun.. müfettiş mi alınacak, sıfırdan sınav açıyorsun. Kendi yetişmiş personeline hayat hakkı tanımıyorsun.. millet de haliyle yeni gelmiş adamın kendi üstünde konumlanmasına gıcık oluyor.

Anlayabiliyorum yani..
olmayan zamdır.
keza vergiler ve bir takım borçlandırmalar ile ödünç verilmiştir.