bugün

memur maaş zammı

Hükümet %35-45 arası bir zam yspıp, kalanını seyyanen falan vermeyi planlıyor bence..

Geçen bir devlet dairesinde, koridordaki kanepede bağdaş kurup ayağını kaşıyan iki temizlikçi kadın gördüm, ünvanlı memurlar da bu kadınların kendilerinden fazla maaş ve ikramiye aldığından şikayet ediyorlardı..

Yani hükümet tabii en iyisini bilir, herhalde yerel seçimler için şimdiden memur ve emekli oylarını hesap etmeden kazanmanın bir yolunu bulmuşlardır.

Eskiden orta direk diye bir kavram vardı, bu mesela boş bir söz değildir. Ücreti garanti olan kesim devletin piyasalara para aktarma organıdır esasında.. bu kesim para harcamadan, piyasaya para düşmez.. sen müteahhite para verdiğinde adam, devran dönerse başımıza iş gelmesin diye bu parayı dolar yapıp abd’ye yollar, memura verilen para ise ülkede kalan paradır..

Seyyanen falan, çocuk kandırır gibi üç beş bir şey verip kurtarırım diye düşünmeleri, bana biraz fazla iyimser geliyor.. üst yönetimde şöyle bir anlayış var.. ben memura yüksek zam verirsem enflasyon yüksek kalır. Hayır. Memur ve dahi tüm ülke zaten nebati gibilerin kararları yüzünden o enflasyonu gördü, 1 ayda %25 dolar kuru artışını, benzin fiyatı artışını zaten yaşadı, sen sadece altı ay geriden bunu kısmen tazmin ediyorsun.. sen maaş artışını vereceksin, sonra lüzumsuz kamu yatırımlarını kısacaksın, mültecilerini göndereceksin, tarımsal giderleri ithalata dayalı hale gelmekten kurtaracaksın, millet yeni düzene alışacak ve zamları azaltacaksın.. bunu da yapmadıktan sonra, bakalım önümüzdeki seçimler ne olur.. hayırlısı bakalım..