medici 

kapat
  1. rönesans döneminde floransa'nın ben diyeyim sabancı, siz deyin koç muadili olan sülalesi. sanata ve bilimadamlarına sponsor olmuşlardır. o sebeple sevilesi insanlardır. bankacılıkla iştigal ederlerdi.
    #370290 (montajelemani, 24.06.2006 01:48)
  2. 13. yüzyıldan 17 yüzyıla kadar bankacılıktan kaldırdıkları paralarla müthiş bir politik güç elde eden floransali aile.sadece floransada ve italyada değil tüm avrupada taşları yerinden oynatmışlardır.sanatı ve sanatçıyı seven bir aile olarak rönesansı tetiklemişlerdir.ailenin bir başka başarısı ise 3 adet papa çıkartmasıdır.* *
    #371265 (heyyavrumhey, 24.06.2006 15:32 ~ 15:33)
  3. italyan düşünür machiavelli' nin il prince adlı kitabına ilham veren, floransa' yı bir süre boyunca entrikalarla yöneten ünlü italyan ailesi.
    #1064102 (abberline, 27.12.2006 11:03)
  4. Medici ailesi 13. ye 17. yüzyıllar arasında Floransa'da (italya) yaşamış güçlü ve etkin bir ailedir. Aile üç papa (X. Leo, VII. Clement, XI. Leo), çok sayıda Floransa hükümdarı ve daha sonra Fransa kraliyet mensupları yetiştirmiş, ayrıca italyan Rönesansı'nı etkilemiştir.

Medici isminin kökeni kesin olarak bilinmese de tıp kökenli olduğu düşünülmektedir (medico). Aile mütevazı bir başlangıçtan sonra ilk defa bankacılık ile güç kazandı. Medici Bankası Avrupa'nın en başarılı ve saygın bankalarından biri olmuştur. Buradan yola çıkarak Mediciler önce Floransa'da, sonra da italya ve Avrupa'da politik güce kavuştular.

Giovanni di Bicci de' Medici Bankacılık işine giren ilk Medici idi ve Floransa devlet yönetiminde etkinleşti. Daha sonra oğlu Cosimo de' Medici 1434 yılında gran maestro olarak Floransa şehir devletinin gayri resmi başı oldu. Alessandro de' Medici 1537'de ilk Floransa dükü unvanını aldı

http://tr.wikipedia.org/wiki/Medici
    #1262327 (mulayim, 05.02.2007 19:22)
  5. öyle bir sanat yaratın ki içinde bütün sanatlar olsun dedikten sonra Operanin dogusunu sagliyan ben diyim anam cok zengin adam.
    #1474699 (ethem, 31.03.2007 08:04)
  6. papalıkla 5 yıl savaşmış olan güçlü ailedir.
    #3142556 (bu cocuk okumaz, 15.03.2008 11:30)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

medici başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. medici ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu medici nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about medici. Copyrights of the articles are belong to their authors.