bugün

içerikleri bomboş, çoğunluğu bilgi içermeyen, asıl öğrenme amacına yönelik olmayan etkinlikleri, soruları bünyesinde bulunduran kitaplar.
Üstelik her yeni müfredatla daha da bir saçmalaşıyorlar.

Birinci ve en büyük hatta şu an gündemde olan hata; başta olan siyasilerin ve döneme hakim siyasi görüşlerin küçücük çocukların kitaplarına yansıtılması. Onlar eğitim için okullara giderken birilerinin benimsediği yaşam şekline göre yontulmak istenmeleri.

ikincisi kitapta öğretmek, anlatmak istediği şeyle yaptıkları sınavların (teog, ygs, lys vb.) sorduğu, yöneldiği konular apayrı. Madem bir sınav yapıyorsun buna yönelik bir kitap yaz ki çocuklar bu kitapları okumadan bir kenara fırlatıp ek kaynaklara, özel yayınevlerine bu kadar çok sığınmak zorunda olmasın.

Üçüncüsü ise kitaplarda bilgi yok. Sizler de kitapları incelerseniz bilgiden çok gereksiz etkinlikler, sorularla içeriğin doldurulduğunu görürsünüz. Eskiden bu kitapların parayla alındığı dönemlerin örneklerine baktığımızda ise önce konunun güzelce anlatıldığını, daha sonrasında aslolan konu ile ilgili sorularla konunun noktalandığını görüyoruz. Keşke kitaplarımız ücretsiz hale getirilirken içleri de bu kadar boşaltılmasaymış.
doksanlı yıllarda aslında sevdiğim ders kitaplarıydı. mesela ortaokuldaki ingilizce kitabını hatırlıyorum, öğrencilerin kelime ezber yapabilmesi, zevkle ingilizce öğrenebilmeleri için bulmacalar, ingilizce şarkılar falan bile koyarlardı. biyoloji kitapları da gayet güzel olurdu. daha da net hatırlayamadığım derslerin kitapları vardı. kitaplarda yazım hataları ve anlatım bozuklukları olmaz, laik ve atatürkçü eğitime uygun, konuyla alakasız saçma sapan şeylerden bahsetmez, kötü çeviriler olmaz, baskı kalitesi ve kitap tasarımı düşük olsa da uygun fiyatlı kitaplardı. o zaman bu kitapları beğenmeyenlerin acaba günümüzdekiler için ne düşündüğünü çok merak ediyorum. günümüzdekiler maalesef çöp kitaplar görünümünde.
bi boka yaramayan kitaplardır.
Üniversite okumayacak milyonlarca öğrenci varsa, liseyi zorunlu tutmayacaksın.
Cevap anahtarları hata dolu olan kitaplardır.
Az önce çıkmış bir soru vardı ve cevap anahtarında en alakasız şık doğru gösterilmişti.

Çıkmış soru olduğu için bizzat internetten açıp baktım cevabına; bizim cevap doğru, cevap anahtarı yanlış.

Kimse kontrol etmiyor mu acaba adamakıllı?
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar