bugün

ikinci öğretim hukuk da mı olur muş deyip, inanamadığım fakulte. salla pati, hukuk olsun da marmaradan olsa bile razıyım abicim, diyenlerin mekanı.
istanbul üniversitesi hukuk fakültesi'ni son yıllarda yakalayıp kısmen geçtiğini düşündüğüm, 9 eylül ve anadolu üniversitesi hukuk fakültesi'ni üst üste koyup sikebilecek kalibreye, hocalara, kampüse ve öğrencilere sahip olan fakülte.

ayrıca bina osmanlı zamanında tıbbiye mektebi, cumhuriyetle beraber haydarpaşa lisesi olarak kullanılmış ve daha sonra marmara üniversitesi'nin kullanımına verilmiştir.

bu okulu eleştiren istanbullu kardeşlerimize de bütlerinin bütleriyle oluşturulmuş harikulade eğitim sistemleri ile mutluluklar dilerim. ya hu bir dönemde 5 ders veriyorsunuz, bir de onları geçemeyip bütün bütünün bütünün ebesi diye bir harikaya imza atıyorsunuz, sonra okul okuyorum diye geçiniyorsunuz ve en son da ezikliğinizi marmara gibi güzide okullara saldırarak dışa vuruyorsunuz. neymiş adı bile söylenmezmiş. bari bence istanbul hukuk daha iyi falan deyin lan. adı bile söylenmez nedir amınakoyım.
son hakimlik-savcılık sınavında 1. olan hukuk fakültesi.
aldığım duyumlara göre son 6 yılın açık ara şampiyonu gazi hukuku hakimlik-savcılık sınavında geçmiş fakülte. ya da bizim mezunlar sabah kalkamadılar sınava falan bilemiyorum. *
lan bu abilerin, ablaların hepsi marmara hukukta. cemaat bağlantılı. tabi 1. olacaklar.
akıllara bütün sene boyunca yemeden içmeden ders çalışmış, devasa bir eşit ağırlık puanı yakalamış ve tatile ihtiyaç duyan birini getiren, kaliteli üniversitenin kaliteli bölümü.
kendi adıyla anılan kantini vardır.
ömür törpüsü okul.
şu sıralar öğrenciler tarafından bir soruyla muhatap olan fakültedir. Şöyle ki;

(#15939953)
içinde 4. amfi gibi muhteşem bir amfiyi barındıran, tıbbiye caddesinin muazzam uzantısı içinde selimiye kışlasının yanında bulunan tarihi haydarpaşa kampüsünün güzide bir fakültesidir.
buradan da anlaşılacağı üzere selimiye kışlası yerinde durmaktadır.
bu bina haydarpaşa lisesi iken marmara üniversitesine devredilmiştir.
burada kızlar teklif ediyor, hem de 1.sınıfta teklif ediyorlar. 2 kız eve çıkanlar mesela evlerinde 14 kişilik parti veriyorlar, sabaha anca 5-6 kişi kalıyor. sabaha kalanlar birbirleriyle sevişiyorlar falan. yalansa götüme elektrik direği girsin amk.

peşin not: erkeğim.
Ikıncı ogretimi Tm-2 sıralamasıyla 13bin civarında kapatmıs olan guzide okulum. Harika manzarası vardır. Hukuk Fakultesi dusunecekler icin egitim kadrosu kalitelidir. Ozellikle ailemin hukuk cevresine danısıp yazmama neden olan en onemli etmendir. Anayasa derslerine ibrahim Kaboglu, Osman Can girmekte. Osman Can'ın ayrıldıgı konusuluyor net bir bilgim yok.
Medeni kursusu tamamı hukuk cevresince bilinen kimselerden olusur. Cevdet Yavuz basta olmak uzere ipek Saglam, Serap Helvacı ve Gokhan Antalya bu kursude bulunur. Biraz hukuk kitaplarına baktıgınızda su an yabancı gelen bu isimlerin pek cogu ile karsılasırsınız. Istanbul Hukukta 9 Eylulde arkadaslarım var ancak ozellere kaptırılan hocalar nedeniyle burukluk var. Nitekim Istanbul Hukuk puanının dusme endisesiyle ogrenci alımını azaltıyor bu sene.

Kampus hayatı yoktur ve istisnasız tum ust sınıflar zorlugundan bahseder.en son konustugum mezun kisi 840 kisiden 23 kisinin butunlemesiz 4 yılda mezun olabildigini soyledi. ne kadar dogrudur muamma.
2011 mezunuyum, yıl oldu olacak 2013 ama hala diplomam hazır değilmiş. Öhöm, neyse ağzımı bozmayım şimdi.
3.sinifa gelmesi zor, 3.sinifi gecmesi daha da zor olan; anayasa kursusu digerlerinin aksine oldukca sempatik; devam zorunlulugunun olmamasi sayesinde derslere Haydarpasa'daki meshur tarihi binasinin hatrina, o da haftada iki gun gittigim; yazin serin (bkz. yaz okulu), kisin dondurucu soguk olmasiyla unlu guzel bir ic bahceye sahip okulum.
Not: kizlarin teklif ettigi tek sey blok derstir, hocalara.
egitimini bilmem fakat fakulte harikadir.
avukatımın mezun olduğu okuldur. hakikatli ve başarılı avukatları mezun eder.
hayalimdeki bölümdür. kısmetse gelecek eğitim-öğretim döneminde öğrencisi olacağım. umutluyuz efenim.
Vize-Final dönemleri dışında okumaktan keyif alacağınız bir okuldur. Derse devam zorunluluğu olmadığından okula fazla uğramazsınız, gezersiniz tozarsınız. Okulun bana göre en kötü yani dönemlik sistem olması, başınızı sınavlardan kaldıramazsınız; vize biter kendinizi daha toparlayamamışken bir bakmışsınız finaller gelmiş. Final dönemleri hayata küstürür, uyutmaz, canınızı acıtır, ağlatır, intihara sürükler, okulu bırakmayı düşündürür ve sizi insanlıktan çıkarır. Sizi öldürmez, sizi süründürür. Bir haftada 2000'den fazla sayfa okursunuz. Gözleriniz acır. Lsd etkisi yapar. Ancak, sınav dönemleri dısında keyiflidir. Haydarpaşa kampüsünde okumak güzeldir. 5.anfi favori anfidir, manzarası harikadır. Hocaları güzel insanlardır. Sakindir, sessizdir. Kampüs hayatından uzak fakat huzurludur. Sevilir.
Haydarpaşa kampüsündeki 3 saygın fakülteden biri. Karizmatik hocalar kadar egosu beynini aşmıs öğrencileri de içerir kendisi.
şimdi şu sıralar tercih dönemi. bitti ya da bitmeye yaklaştı bu dönem. hal böyle iken illa ki gelip buralara da bakan olacaktır elbette. eğer oralardan bir marmara hukuk tecrübelisi olarak fikrimi soranlar olursa öncelikle diyeceğim şu olacaktır; #20373896

ardından, hala inatla ben hukuk fakültesi okuyacağım diyorsanız ki kontenjan arttı diye zaten vazgeçmeniz çok saçma olacaktır, ben de belirttiğim üzere neden marmara hukuk yazmalısınız bunu belirteyim. marmara hukuk tercih ediyorsanız muhtemelen gazi, dokuz eylül ve hatta istanbul hukuk bile tercih listenizde bulnacak demektir. puanınız fazla olmasına rağmen marmarayı tercih edebilirsiniz, böyle arkadaşlarım da mevcuttu. her neyse, bahsettiğim okullar arasında, hatta tüm üniversiteler ve bölümler için de geçerli bu durum, bir tane bile öğrenci yoktur okulunun sistemsizliğinden, yavaşlığından ve hatta uygulamasındaki hukuksuzluklardan şikayet etmesin. yalnızca boğaziçi ve itü diğerlerine göre daha sistemli çalışıyor, öğrenciyi mağdur etmiyor. tercih edilebilirlik için en önemli kıstaslardan birisi bu olacak, öğrenci ne kadar mağdur ediliyor. dahası, siz sorduğunuzda hepsi yakınacak aman bizim okula gelme öğrenciye şunu yapıyorlar bunu yapıyorlar ya da yapmıyorlar. kısacası tam bir mağduriyet mevcut tüm devlet üniversiteleri için. dolayısıyla, madem ki durum bu; gittiğiniz her yerde, hangi bölüm olursa olsun mağduriyet yaşayacaksınız, gelin benim okulumda yaşayın bunu. en azından güzel ve heybetli binada, nispeten ciddi bir hukuk eğitiminden geçip, gene nispeten iyi seviyede hocalardan ders alıp vizyonunuzu biraz daha geniş tutabilmiş olarak mezun olursunuz.

iş mezun olabilmeye gelince tabi aynı tavsiyede bulunamayacağım. dersler gerçekten zor oluyor, hatta hocalar da bunu elinden geldiğince artırıyor. ancak bu da her üniversitede duyacağınız bir şey tabii ki. bizim okul için de şöyle bir durum geçerli, derslere gidip makul bir çalışma temposu tutturursanız, ders geçme konusunda sıkıntı yaşamayacaksınızdır da.

ortam olarak, kampüs hayatı olarak değinecek olursak, maalesef hepimizin en büyük sıkıntısı buydu. muhtemelen gene öyle olacaktır. ancak öğrenciler kendi çabalarıyla bir şeyler yapabiliyorlar, bu eczacılık ve tıp fakültesinin şenliklerinden de görülüyor. ama bu da yeterli olmuyor tabi, gayet sıkıcı bir kampüse dönüşüyor koca haydarpaşa kampüsü. ama eğlenme işini biz ayarlarız sen dert etme diyorsan, ki tek çareniz de budur, o zaman bu husus da tamamdır.

tercih ediniz, nefasetle okuyunuz. her yerde yaşayacağınız mağduriyeti marmarada yaşayın diye tekrarlayayım.

evet bu entry basbayağı bir eleştiri de içeriyor esasında.
kat sayıların kalkmasıyla sayısal okuyan öğrencilerin bile durup düşündüğü fakülte..
dinci ve dindar hanımefendi ve beyefendilerin bol olduğu fakülte.
Eğer damarlarınızda "hukukçu" kanı akmıyorsa, "ben yıllarımı ikişer hafta arayla birbirini takip eden 3 haftalık sınav dönemleriyle geçirebilirim, her gün keyifle ruhsuz hukuk kitaplarında kaybolabilirim" demiyorsanız, uzak durunuz.
Olur da tek bir genci "ya marmara hukuk, sonuçta adı da var, okurum" gibi yanlış bir düşünceden kurtarabilirsem bu benim en büyük iç huzurumdur. evet okursunuz belki. Bitirirsiniz de illaki beş yıl altı yılda. Ancak kaybettiğiniz yaratıcılığa, kaybettiğiniz pozitif bakışa, kaybettiğiniz "gençliğe" inanın değmeyecek. Okulların ismini sıralayacağınız o kağıda bu okulun adını yazarken umarım iki hatta üç kez düşünürsünüz.
Not: ben de bir zamanlar çeşitli sözlüklerde buna benzer yorumlara rastlamış ancak umursamamıştım. Girinin başındaki şartlara sahip değilseniz, gelin benim sözüme kulak verin. 3.yıla geldikten sonra "pişmanlık" fayda etmiyor malesef.
para etmiyor denemeyin.
türkiyede hukuk eğitimini hakkıyla alabileceğiz sayılı hukuk fakültelerindendir.
öğrenci sayısı çok olmasına rağmen derslere katılım az olduğu için çok rahat bir şekilde derslere katılan öğrenciler dersi takip edebilmektedirler. hocaları gerçekten kalbur üstü sayılabilecek ve alanında gerçekten türkiye'de söz sahibi olan hocalardır.tabi tüm hocalar için bunu demek mümkün değil ama bir çoğu öyledir.çok büyük bir problem olmadıktan sonra dersini aldığınız hocalar bizzat derse girerek dersi kendileri anlatır yani derse asistanlarını göndermezler diğer okullardaki gibi. bu hocalardan ders almak bile bir ayrıcalıktır.haydarpaşa kampüsünün o muhteşem heybetli binasında tarihi bir dokuda eğitim almak insanı biraz daha cezbeder.haydarpaşa kampüsünün yeride istanbulda olabilecek en güzel yerlerden birisindedir. bazı amfileri boğaz manzaralıdır. beşinci amfinin manzarası ise paha biçilemez derecedir.
buradan hakkıyla mezun olursanız sağlam bir hukuk eğitimi almışsınız demektir. çoks ayıda başarılı hakim savcı avukat yetiştirmiş son yıllarda sınavlarda başarısı ile ön sıralara yerleşmiştir.

öğrenci işleri biraz yavaştır ama iyidir sınavlar ise zordur tabi bu zorluk kişiye göre değişebilir.lakin güzeldir gelmek isteyenleri bekleriz.