bugün

ajdar anık'ın meslektaşıdır.
ajdar anık'i da bünyesinde bulunduran meslek dali..
+3 yıldır utanmalari gerekip gerekmediği konusunda tartişiyorlar..
-ne münasebet canım o onun i...liği..
ülkemizde en çok bulunan mühendis türü, tanıdıklarımın %35'ini oluşturan güruh.

fakat gelin görün ki kendi otomobilimizi üretemiyoruz, bu da ayrı bir mesele.
(bkz: mühendis çok üretim yok)
(bkz: mühendisi çok olan ülkenin üretim yapamaması)
cimatron.
Sürekli fizik ve matematik ile uğraşa uğraşa hayal gücünden eser kalmamış mutsuz insanların okuduğu bölüm. Okuyupta mesleğini sevenlerin oranı yüzde biri geçmez, onu da ihmal edebiliriz.
(bkz: mühendisin silahları)
(bkz: kabul ve ihmal sanatı)
en baba ve zor mühendislikten, tabiri caizse mühendisliklerin "ana"sından mezun olmuş kişi. yabancı ülkelerdeki karşılığı mekanik mühendisi'dir. her iş kolunda ve sektörde iş bulabilir, iş sahası çok yaygındır. bazı sonradan türemiş mühendislik bölümü mezunlarına da eğer mühendis deniyorsa, bunlara über mühendis denmelidir.
mesleğini sevmesi ve üniversite sürecini iyi geliştirmesi gereken meslektir.

autocad , solidworks , ansys , catia , proengineer , inventör gibi programlardan birkaçını iyi öğrenmesi,

ingilizceyi kesinlikle konuşacak düzeyde bilmesi,yanına almanca ya da rusçayı eklemesi,

sosyal çevre oluşturması , insanlarla güçlü iletişime girebilmesi ,

mümkünse yurtdışı tecrübesi yaşaması ,

ortalamasını yüksek tutması ki yüksek lisans yapılmak istendiğinde yurtdışına gidebilme imkanı sağlar.

stajlarını kaliteli ve büyük yerlerde aktif görev alarak gerçekleştirmesi ,

makine mühendisini kaliteli kılacak ve iş bulmada sıkıntı çekmeyecektir.
iş ilanlarında aranılan en gözde eleman ünvanıdır. Her makina mühendisi "makina" kelimesinin yazımı konusunda polemiğe girmiştir. Makina mühendisliği bölümünü genelde 5 ila 7 sene arası bitirilen bir bölümdür.Mezun olan her mühendisin hayali en az 2000tl maaş olasada iş hayatında hanyayı konyayı görürler.
her senesinin ayrı zorluğu bulunan bölüm.
mezun olunca kendini ben mühendisim demenin tadına vardıran ünvan.
ve an itibariyle 8 ay sonra bu sıfata kavuşacak olmanın ümidiyle hala okuyorum.
(bkz: ajdar anık) -- oda bir makina mühendisi
sınıflarında üçü bıyıklı olmak üzere maksimum beş adet dişi bulunan, testesteron kokan bölüm.
termodinamik, ısı transferi, akışkanlar mekaniği gibi zor dersler okumuş, insanın ömründen ömür götüren, okul yıllarında sınıfında neden bu bölümü seçtiler diye düşündüren ve yapışıklarmış gibi gezen yalnızca 2 veya maksimum 3 kızla okumak zorunda olup hep 'işletme, tekstil müh gibi bölümleri keşke okusaydım anasını satayım' diyen değerli insan..
derste hocanın zamanla buharlaştığını halüsinasyonunu gösteren kaka bölüm... aaa adam kayboldu aq!
(bkz: abaza olmayan makina mühendisi)
en iyileri sırasıyla almanlar ve japonlar'dır.
memlekette ithalat ihracat departmanlarında çalıştırılması mümkün olan mühendis. ha ne doğru ki diyeceksin. deme boşver.
mühendisler ikiye ayrılır: makine mühendisi ve diğerleri.
mühendisliğin çeşitlerinden ilk akla gelendir.
Öğrenciyken abazalığın doruklarına ulaşmasına rağmen diplomayı alıp işi bulunca, koca arayan bayanların gözdesi oluvermiştir. Akıllı olan makinacıların bu durumdan faydalanıp abazanlığın acısını çıkardığı görülmüştür.
(bkz: evlenecem deyip vurup kaçmak)
bi söylentiye göre en zor bölümmüş kendileri.
abaza diyenlerin ayıp ettikleri meslek dalı. fakültede kız vardı da biz mi yazmadık olm?*
+oğlum sen makina mühendisisin gel şu bilgisayara bak bi.
-teyze ben anlamam ondan.
+evladım o da makina. nasıl bitirden sen okulu!?
ülkemizde çok bulunan meslek sahibi kişidir, kolay değildir bilirim, hakkı verilesi meslektir. babamdır kendisi.
aklı olanın iTÜ ve ODTÜ harici hiçbir üniversiteye gitmeyeceği bölümdür. Hatta bilmiyorum iTÜ türkiye'nin en iyi makine fakültelerinden birine sahip olmasına rağmen iTÜ'ye de gidilmemesi lazımdır. birçoğu okuldan sonra taş çatlasa 1.500 liraya iş bulur. Bulur ki makine mühendisliği gibi iş şartları ağır bir dal için küfür gibi paradır bu. Elektronik haberleşmeciler, bilgisayarcılar vslerin birçoğu bilgisayarlarının başında klavyeye basmaktan öteye iş yapmazken Makine mühendisi kışın soğuk yazın sıcak olan atölyelerde analarını ağlatırlar. Okuması zaten bir başka beladır, Kimse hukuk zor, Tıp zor o demesin adama sorarlar ki yarrak zor. Altı-üstü okuyacaksın arkadaşım aç kitabını oku, ezberle, götüm götüm çıkarımlar yap. Lakin Makine mühendisi gibi bir sınavda sayfalarca işlem yapıp sırf sonuncu satırda yanlış yaptın diye 0 puan almazsın sorudan.

Bununla beraber sosyalleşmiş makine mühendisleri veya adayları (Türevi mühendislikler de dahil) gördüğüm en zeki insanlardır. Arkadaş bir kere düşünmesini biliyorlar, sorun çözmesini biliyorlar sosyal bilimlerle alakalı bir muhabbetin içinde bile sosyal bilimcilerin sosyal bilimler var olduğundan beri düşünemediği bir şeyi suratlarına çarpıp sosyal bilimcilerin afallamasını böylelikle analitik düşünme yetisine sahip olan insanlarla bir daha aşağılık kompleksine kapılarak tartışmaya girmemesini sağlıyorlar.

Abaza mıdırlar? Arkadaş abazadırlar, köküne kadar hem de ben bile okurken (makineciden beter bir bölümdeyim) yeri geldi haftalarca bir kızla başbaşa oturup iki laf etmediğim oldu, ama bunun akabinde bir masa dolusu iktisatçı hatunla otururken "Allahım bu malları nereden başıma sardın" dediğim de oldu. O açıdan bu abazanlık kimi zaman iyidir hoştur. Hayatında boşa kadın dırdırı olmaması demektir. Tabi bu iyi yönden bakmak, kötü yönden bakarsak küfrün olmaması gereken kimi hatun ortamlarında kendini tutamayıp en argo kelimeyi kullanmaktır makinecilik. Amınakoduklarım sanki erkek içinde olmasalar kendileri küfretmiyorlar diye düşünürsünüz de iki yüzlü ortamda bu mantıklı düşünce kabul görmez işte.

Neyse uzun lafın kısası böyledir. Zeki olursunuz, kafanız dırdırdan uzak olur vs ama iş yerinde sikilirsiniz, üç kuruş paraya talim edersiniz makine mühendisliği yapacam derseniz. ha ben makine okurum başka sektörlere geçerim derseniz ve fırsatınız olursa Makine mühendisinin yapamayacağı iş yoktur, imkan verseler, doktor, avukat, siyaset bilimci, çiftçi, dişçi her halt olabilirsiniz. Tabi bunların bir çoğu lisans eğitimi istiyor o yüzden imkan vermezler.

ha bir de ek yapayım: Hesap makinesi değil HEsap cihazı o yavrum. FAcit mi lan bu?
şimdi alınmak gücenmek olmasın. ucundan kıyısından dahilimdir bu topluluğa. o yüzden bazı serzenişlerde bulunabilirim öz eleştiri baabında.

bu meslekte hafif kalaslık irsidir. yani mekanik yani robotluk.
bazıları asla kafayı kullanmaz. astındır anlatırsın bak biraz esne insanların duygu yönü de mevcut. onlarıda dikkate al. dersin nanayda pendela. duvara anlat daha iyi.

bazıları da teoride kalır şöyle olsa daha iyi böyle olsa daha iyi şeklinde. e kardeşim yap ekipse ekip makinaysa makina. yok ama o hala konuşur.
teoride kalır. "sen git tez yaz kardeşim".

bir de mekaniklikten, robotluktan zerre pay almamışlar var ki, bunlar ülkenin en kıvrak dansözlerinden daha iyi kıvırır. onlara da lanet demiyim de "politikacı ol kardeşim" diyeyim.

daha ne diyeyim ha ne diyeyim. *
kafası çok çalışan insandır. onu bunu bilmem. odun falan derler bunlara, kafaları hemen çözüme gider ama aradakileri de anında düşünürler. hızlı düşünürler yani. matematik zekasından sonra duygusallığa hep yer vardır.

makine mühendisi değilim ama derslerinin ne kadar zor olduğunu biliyorum. ben, sınavlarında bunlara en az 10 soru sorulur sanıyordum. üç beş soru soruluyormuş. bir işlemi yapmak en az yarım saatlerini alıyor.

bunları öğrendikten sonra, zekalarına hayran oldum açıkçası. helal olsun.
güncel Önemli Başlıklar