bugün

fen lisesi ve fen bölümü arasındaki farkı fark edemeyen kezban kişi beyanıdır.
Yapmayın canlar sonra obp dip yapıyor girin sözele not kasın.
sözeli seçenlerin, arkasına bakmadan kaçmasına neden olan bir konu sanırım. ama farklı bir bakış açısıyla ele alırsak, kişinin kendi hayatıdır, kimseyi ilgilendirmez, tabi biz millet olarak hep kendimizi üstün görüp, diğerlerini ezmekte ısrarcıyız, o da başka bir konu.
her zaman sayısalların gerisinde kalmak demektir. hayattaki en büyük pişmanlıklarımdandır.
seçene baya baya ağır gelecek bölümdür. sayısal daha kolay arkadaşlar.
en mantıklısıdır. birde matematik yapabiliyorsanız tadından yenmez.
sanada saygim var.
hayatımın hatası. benim için. secebileceginiz bölüm az oluyor sonrasında. demedi demeyin.
Ben ağır sözelci olmama rağmen malesef eşit ağırlık seçtim yok işte matematikden geometriden bişeyler yaparız falan ayağına sonra girdim sınava sözelden iyi bir puan yaptım ama tüm yerleştirme sıralamalarım ham puan sıralamalarımın 6-7 bin gerisinde niye çünkü her sene matematik ve geometriden kalıyordum anlatmak istediğim budur arkadaşlar son seneye kadar öğrenciler okul puanı nedir ne işe yarar bilmiyorlar son seneye geldiklerinde benim gibi hapı yutuyorlar ha okul puanı saçmalık ötesi birşey o ayrı bir mesele

(bkz: Sisteme uyun lan!)
Sayısalla sözel arasında sıkışıp kalmaktır.
(bkz: Fen matematik üstadı liseli çirkin kız)
istediğin meslekle doğru orantılıdır. Örneğin hukuk, pdr, psikoloji istiyorsan eşit eğırlık seçersin.
feni beceremeyip sonradan geçenlerin içinde bulunmaması gereken durum. onlar tm seçmiyorlar sadece döneklik yapmış oluyorlar.
eskiden olsa, gerizekalıların seçtiği bölüm olarak lanse edilirdi. şimdi ise fen derslerinden kaçış ve yatış olarak değerlendiriliyor, hiç bir zaman hak ettiği değeri görmedi. not: hem fen hem eşit ağırlık okudum.
kolaya kaçtığımı iddia eden zihniyete karşı yaptığım eylem. siz evet size söylüyorum sınav öncesi aylarca edebiyat kasın da ondan sonra konuşun.
fizik kimya biyolojiden çakmayan insanların seçtiği bölüm. kendimden biliyorum.
benim de yaptığım bir eylem. ben kafam rahat olsun isterim, sikimi taşağımı yaya yaya geçmek isterim. bizim okulda ortak sınav sistemi vardı en yüksek notu ben alırdım fizikten de kimyadan da matematikten de... biyoloji hocamı dövdüğüm için o 2 düştü sadece. dil anlatımı ve edebiyatı hocamız hamile olduğu için ben anlatırdım. 2 senelik meslek üniversitesi bitirdim fizik bölümü mezunları kadar işsizim. şimdi güle güle git kardeşim.
Matematikle arası olmayan kişinin " sözelde de bişey yok fizik kimya zaten beni aşar gideyim eşit ağırlığa matematik yapamam ama olsun edebiyata çok çalışırım eksiğimi kapatırım " düşüncesiyle seçtiği bölümdür.
size ne amk adam belki avukat olacak cevabı verilebilir.
iki arada bir derede bir bölüm eşit ağırlık. sözeli iyi olan matematiği kötü olanlar da gelir. lakin gayet normal bir bölümdür. okuduğum okulda doğru düzgün yerleri kazananlar hep eşit ağılıktan çıkmıştı.
sayısal bölüm seçipte dört yılını kitap başında heba etmemektir. biraz ders çalışmasıyla iyi bölüm tercih edebilecektir. ea'ya orta zekalı diyenlerin kuyruk acısı vardır.
içlerinde gayet mantıklı davranarak bu bölümü seçmiş, zamanı geldiğinde de 'herhangi bir' sayısalcıya kıçıyla gülmeyi haketmiş -ki bu herhangi bir'ler azımsanamayacak sayıdadır- yine de tm'ye olan önyargıyı kıramamış ve kıramayacak olan. neyseki pek de s. kinde değildir.

(başlığı biraz yanlış anlamış olabilirim ama yazdım o kadar boşa gitmesin şimdi.)
edebiyat yapamayacağımı düşündüğüm için, fizik kimya biyolojiden bişeyler yaparım hiç değilse diyerek seçemediğim bölümdür.
Gerizekalı, aile baskısıyla sayısal seçmiş, kendi fikrini söylemekten kararlarını almaktan aciz, en önemlisi iki yüzlü sayısalcılarla yıllarca uğraşmak demektir.
Gerizekalılar, size bütün lise hayatınız boyunca salak muamelesi yapar ama lise bitip de kendi alanlarında sike sürülecek puan yapamayınca tm bölümlerine yönelirler.
dengeli insanların yapacağı iştir.

eğitim bilimlerinde bu olaya tahterevalli seçimi denir.