bugün

tarım ülkesi olan türkiye'nin ana taşıdır köylüler. bilmemek kesinlikle "cahillik" değildir. keza köyde doğup büyüyen ve bugün dünya standartlarında başarılar elde etmiş insanlarımız da mevcut. anadolu insanı profili vardır bizim ülkemizde. bilgiçtir, yardım severdir, eli açıktır... azla yetinir, şikayetçi olmaz şükür eder. olan da zaten anasını alıp gitmeye zorlanıyor. türkiye teknoloji satana kadar tarım ülkesidir ve köylü de milletin efendisi kalacaktır.
yediğin hıyar nerden geliyor bebişim denilmesi uygun olan söylem.
köylüler yediğimi sebze meyveleri çırpınarak çabalarayarak direnerek kas gücüyle yetiştirdikleri için yalnış olan önermedir.
sırf motive amaçlı mıdır acaba bu sözler?

altında baska seyler yatmamakta mıdır acaba?

bunları göremeyip,cehalet yoksunu bir insandan cıkan cümleciktir.
1929 Türkiyesi ile bugunü bir tutup bu söz üzerine yorum yazan insanlara hayret ettiğim başlıktır zira o dönemde halkın çok büyük bir bölümü tarımla ilgilenirken geçen onlarca yıl sonucunda halk tarımdan hizmet ve sanayi sektörlerine kaymıştır.
1929 ile alakasi olmayan.

halkin bir komure satisini anlatan hededir.

koylulerin cogunlugu kurnaz dir.
efendisidir. bir ülke kalkınmasını herkesten çok köylülerine borçludur. eğer bir ülkede köylü olmazsa o ülkede üretim durur. dolayısıyla da ülke durur. tıpkı başta fransa olmak üzere tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi.
köylü ekip biçmezse bukadar insan ne yiyecek? köylü gerçektende şehrin efendisidir.
(bkz: mustafa kemal i götünden anlayan yazar)
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan sığ yazarımızın söylemi.
yıllar önce toprağı işleyip ülke kalkınmasına etkisi olan köylülerimiz atatürkün de dediği gibi milletin efendisi idi. üretkendiler.
ancak şuan toprakları parça parça edip evlatları arasında dağıtmaktan başka bişey yapmadığını gördüğümüz köyde yaşanyan insanların ne kadar efendimiz olduğu düşündürücüdür. kaldı ki önceleri üretici olan bu kişilerin üreticiliği bi kenara bırakıp, dağdan indim şehre mantığıyla şehir hayatına karışmış şehir kurallarını kendilerine benzetmiştir. bazıları devam eden çağa sosyal ve kültürel açıdan çevreye ayak uydurmuşken bazıları hala kendi düzenlerinde devam etmektedir.

hülesa önemli olan birilerinin efendisi olmak değil 'efendi' olmaktır.
Evet, günümüzde değildir. Hangi birimiz köylülere hayranlıkla bakıyoruz? hangi birimiz onları minnetle anıyoruz? Geçiniz bunları, eskidendi bunlar. Sırf Atatürk söylemiş diye bu sözü bağrınıza basmayın, objektif bakın şu duruma

"yediğin hıyar nerden geliyor göt denilmesi uygun olan söylem. " Evet milletimizin efendileri hıyar yetiştiriyor, fevkalede bir açıklama. Ben yanlış başlığı okudum sanırım. Efendilikten mi bahsediyorduk? Geçiniz bunları, geçiniz.
literatüre yanlış geçmiş söz öbeğidir lakin aslı "işini iyi yapan köylü milletin efendisidir".
300 tl yardım için kömür için oy satanlar efendi falan değildir.
Günümüz Türkiye'sinde bakıcak olursak duruma haklılığı kanıtlanacak olan söz.

Modern ve medeni bir halka sahibiz artık. Köylü dediğimiz insanın sosyallik seviyesi kahvehane ile sınırlı. Bu adam benim efendim olamaz.
(bkz: bize öyle olacak dedilerdi)

tabiyki değildir amk. o kadar politik fahişe, zengin para uşağı varken bize mi kaldı efendilik allahaşkına...
Ekmek elden su gölden olan yaşamın verdiği kafayla, söylenmiş lüzumsuz bir söylem.
zeytinyağlı yiyemem aman türküsünde insanların beynine yerleştirilen fikir. senin gibi cahile ben efendim diyemem aman dizesiyle insanların bilinçaltına yerleştirilmiştir. bu türkünün hikayesini bir araştırın ve türkünün alt metninde daha nelerin yattığını görün.
Zamanında köylülerin ağzına bir parmak bal çalmak için söylenmiş bir sözdür.
Aynı cümle 'şehirli milletin efendisidir' olsa işler çok farklı boyutta olabilirdi. Neden? çünkü şehir görmemiş birine şehirli deyince çok cazip geliyor değil mi?

Fakat aynı durum şehirde yaşayan biri için geçerli değil. Çünkü o kesime göre köylü, ikinci sınıf toplum olarak empoze edilmiş.

Velhasıl kelam, o dönemde her köylünün şehir sevdasına kapıldığını düşünün bi. olur mu? Olmaz tabi. Terazinin bir tarafı şehir ise öteki taraf köy olmak zorunda. Şehirlinin yediğini köylü üretmez ise bu çark dönmez. Çark dönmez ise ne olur, çalışmaz makina. Eee makina çalışmaz ise elin makinasına muhtaç olursun ışte.
gördüğü her standart üstü yerde fotoğraf çekilir. efendi falan değildir.
tabii ki değildir. allahın köylüsüyle boğaziçinde okumuş stanfordda master yapıp harvardda doktora vermiş insan bir mi. hadi canım ordan..
katildigim beyan.

koylulerden her seyde ustunum. iphone desen var, araba desen var, hd televizyon desen var. onlarda bundan var mi ? yoksa konusmasinlar.
Siz efendiligi cok yanlis anlamissiniz. Koylu olmasa, ciftciler olmasa o sofrada olanlari yiyebilecekmisiniz bakalim.
köylü kim biliyor musunuz?osmanlı'nın vergilerle ezdiği atalarımız.ayrıca kullanılan ''köylü'' asla hakaret amacı taşımamaktadır.bizim,sizin ve onun ataları osmanlı'da vergiden ölen köylü insanlardır.padişahlar değil.

atatürk'ün kıymetini iyi bilelim.

ayrıca eksileri bekliyorum.
Adamın hd televizyonu varmış olm adam efendi, susun. Olm ne kadar mal troll var amk sözlükte, bari güzel trollükler yapın da gülek.

Bir ünlü sözün çarpıtılmış hali.
güncel Önemli Başlıklar