kimdi giden kimdi kalan 

kapat
  1. murathan mungan'ın bestelenmiş şiirlerinin toplandığısoz vermis sarkilar albümünde yer alan, aylin aslım'ın hakkını vererek coverladığı şarkı.
    kırılmış ama emin bir sesle söyler bunu aylin aslım, sırf sesinin kendisiyle bitmek zorunda olan ilişkilerin kaderini anlatır. sona gelinmiştir, ne kadar acıtsa da biliyorsunuzdur, gitmek zorundasınızdır. belki de yapmak zorunda olduğumuz şeyler bize en çok dokunan şeylerdir.

uzatmayalım:

kimdi giden, kimdi kalan
    giden mi sucludur her zaman
    ne zaman baslar ayriliklar
    dostluklar biter ne zaman
    her gecen gun bir parca daha
    aldi goturdu bizden
    ayni kalmiyordu hic bir sey
    degisiyordu kendiliginden
    artik cozulmustu ellerimiz
    artik bolunmustu yuregimiz
    birimiz soylemeliydi bunu
    otekini incitmeden
    kimdi giden kimdi kalan
    aslinda giden degil
    kalandir terk eden
    giden de bu yuzden gitmistir zaten
    kimdi giden, kimdi kalan
    giden mi sucludur her zaman
    ne zaman baslar ayriliklar
    dostluklar biter ne zaman
    #82205 (düttürü hanzo, 22.02.2006 13:18)
  2. (bkz: terkeden)
    #548805 (vernon sullivan, 17.08.2006 02:18)
  3. hangi terkeden vardır ki dudaklarında düğüm olmadan kelimeler bunu bu denli açıklayabilmiştir? giderken onu ne kadar sevdiğinizi söyleyebilirsiniz çoğu zaman sadece ancak buna pek de inanmaz karşınızdaki çünkü eğer sevseydiniz onu terketmezdiniz ama bilmez ki terkeden terkeder terkedilenden ötürü.

çoğumuzun dudaklarında düğümlenen cümlelerin düğümünü bozmuş şiirdir ahmet telli'nin bu şiiri.
    #548897 (dionysos nt, 17.08.2006 02:53)
  4. hayko cepkin in düzenlemesiyle aylin aslim tarafından seslendirilen murathan mungan şiiri / yeni turku şarkısı. asıl ismi terkedendir.

kimdi giden kimdi kalan
    aslinda giden degil
    kalandir terk eden
    giden de bu yuzden gitmistir zaten
    #675842 (ammvl, 29.09.2006 00:27)
  5. cuzdanımdı giden , kalan bendim. parkta otururken bir bankta, arka cebimden alıp gitmişler...

ya da

bendim giden , kalan cuzdanımdı. parkta otururken bir bankta, yere düşmüş arka cebimden. kalkıp habersiz eve gitmişim...

sonuç: artık cüzdanım yok ! ya da cüzdan için artık 'eski sahibi' yok ! neden önemli olsun ki ayrılırken kimin sabit, kimin hareketli olduğu... mesafe açılırken her halûkârda ...

yok sevgiliye söyleniyormuş bu söz, cüzdana değil. olmazmış böyle benzetme... hadi yaa! sen gitmişsin, o kalmış, sen kalmışsın o gitmiş... ne farkeder.. artık beraber(yanyana) değilsiniz ya... önemli olan bu değil mi? aynı anda yaklaşırken bir zamanlar birbirinize, birgün aynı anda uzaklaşmayı becerememeniz midir size şiir yazdıran, bu lüzumsuz sorularla uğraştıran, gerçeğin dışında biryerlerde oyalayan?

yok bir cenaze ardından söyleniyormuş bu söz, olmazmış böyle yergiler... hadi yaa! ben ölmüşüm sen kalmışsın, sen ölmüşsün, ben kalmışım.. ne farkeder... eğer ayrılıksa acı, ve hesap sorulacak bir muhatabı yoksa ölümün, geri getirilemiyorsa, ne fark eder göçen kim- kalan kim!
    #1941643 (orphaned land, 15.07.2007 21:57)

© 2008 - uludağ sözlük

kimdi giden kimdi kalan başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kimdi giden kimdi kalan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kimdi giden kimdi kalan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» nancy lieberman » hugo weaving » chelsea nin ronaldinho yu transfer etmesi » ellen degeneres » grim » aliona bozbey » girisimci genclik » the crown » zihinsel engelliler ogretmenligi » panda a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci