bugün

yüzde sekseni sarışın insanlardan oluşan,havası buram buram rakı kokan bir edirne ilçesi
Kızıyla tozu meşhur olan, sahil bölgelerine yakın olup yazın dolup taşan, Türkiyede içkinin en çok tüketildiği yerlerden biri olmasına rağmen içki ile alakalı suçların en az olduğu (yani insanların ağzı ile içmeyi bildiği) güzel şirin memleketim.
Coğrafi olarak Edirneye 120 Km, istanbula 210 Km, Tekirdağa 80 Km ve Çanakkaleye 90 Km, Yunanistan sınırınada 35 Km uzaklıkta olan Edirne ilçesi.
(bkz: keşanlı ali destanı)
yunanistan sınırına yakın olması nedeniyle sınırları dahilinde birçok yunan radyosunun dinlenebildiği ilçe.
ipsala sınır kapısına yaklaşık 30 km uzaklıkta, her kış ipsalayla arasındaki yolun kar nedeniyle birkaç kere kapandığı edirne ilçesi. 3 sene yaşamış olduğum, keşan anadolu lisesine devam ettiğim, sigara ve alkol tüketimi ilkokulda başlayan,insanların ilişkiler konusunda oldukça rahat olduğu,şoparlarıyla ünlü,çevresinde birçok sahil kasabası olan küçük,yapılacak pek birşey olmayan bol bol cafe barındıran yer.
isminin keşhaneden geldiği rivayet edilir.
genellikle doğu karadeniz (trabzon,rize,artvin) civarlarında kadınların başına bağladıkları,siyah kırmızı bordo renk tonlarını içeren eşarp şeklınde aksesuar. şiveli tabiri ÇEŞAN dır.
askerliğimin 9 ayının geçtiği, her ne kadar kötü günlerimiz geçse de güzel anılarımızın olduğu küçük ilçe
saroz körfezinde ufak bi deniz kasabası
(bkz: malkara keşan hoppala paşam)
Keşanlımısın yaklaşma bana gibi konuşmalara neden olan edirne ilçesi.
bir orhan veli şiiri. şöyledir:

keşan

21.8.1942,
Cumhuriyet Hanı'nda;
Ne güzel bir geceydi!
Sabaha karşı yağmur yağdı.

Güneş doğdu, ufuk kana boyandı;
Çorbam geldi, sıcak sıcak;
Kamyon geldi kapımıza dayandı.

Karnım tok,
Sırtım pek;
Ver elini Edirne şehri.
kızları güzelmiş. gerçi türkiye de bir yeri meşhur olan yerin çoğu zaman cevabı "kızı" olur ne meraklıyız kendimizi övmeye.
son derece sağlam bir zeminde yerleşik ilçe.
erikli ve mecidiye isimli turistik beldeleriyle saros körfezine kıyısı olan, paşayiğit ve keşanlı ali gibi kahraman kişileriyle ünlü, il olmaya aday bir edirne ilçesi
50bin nüfusa sahip eğlenceli trakya ilçesi..nüfusun 25bini roman vatandaşlarımızdan oluşmaktadır.*
doğduğum şehir, canım memleketim .*
saroz körfezindeki sahil yerleşimlerinden biri de "yayla"dır. yayla deyince sakın aklınıza dağın tepesindeki yaylalar gelmesin *

ayrıca peynir helvası da meşhurdur..
tekirdağ'da bile bulamayacağınız kalitede tekirdağ rakılarını keşan'da bulmak mümkündür.

doğduğum, büyüdüğüm, üniversite için bursa'ya ve askerlik için de bursa'ya gitmem dışında asla terketmediğim, hala yaşadığım memleketim..

ayrıca keşanlıları buluşturan http://www.kesanforum.net/ diye de bir forumu vardır..
(bkz: şoparistan)
Nüfusunun tamamının ana dili konuştuğu Keşan'ın merkezi (2000 yılı nüfus sayımına göre) 46,734, belde ve köyleri 34.842 olmak üzere toplam 77,576'dır. Bu sayı, mevsim özelliklerine bağlı olarak değişkenlik göstermekte, özellikle yaz aylarında 250,000 kişiye ulaşmaktadır.

Bazı köylerinde yaşlı insanların ana dili, pomakça ya da benzeri diyalekt'ten slavca dır. Örneğin, Mavros (Çamlıca), Grabuna (Bahçeköy), Todoriç(Orhaniye) isimleri ile anılan köyler, bugün müslüman oldukları için türkçe konuşmaktadırlar.

Keşan Marmara Bölgesi'nin Trakya bölümündedir. Yörede Akdeniz ikliminin Marmara'ya özgü iklim şekli hüküm sürer. Yüzölçümü 1087 km2 olan Keşan'ın denizden yüksekliği 100 m.dir. En yüksek noktası ise 371 metre ile Hızırilyas (Hıdrellez) tepedir. Yıllık yağış miktarı 550-600 mm. olup, mevsimlere göre dağılımı Kış: %38, Sonbahar: %27, ilkbahar; %22 ve Yaz: %13'tür.

Toplu bir yerleşme alanı görülen Keşan'da Cumhuriyet döneminde ve özellikle son 20 yılda hızlı bir yapılaşma göze çarpar. Kooperatif ve özel kişilerin yapıları halen hızla devam etmektedir. Bu hızlı gelişmeye sosyal yaşam da ayak uydurmuştur. Keşan'da her gün, özellikle haftalık pazarı olan cumartesi günü çok canlı bir günlük yaşam görülmektedir. Bu hareket Keşan'da sosyo-ekonomik hayatı da olumlu yönden etkilemektedir.

Saros sahil şeridi ve burada yer alan Erikli, Mecidiye, Yayla, Gökçetepe, Sazlıdere gibi sayfiye yerleri deniz, orman ve piknik tipi yaz turizmi merkezleridir. Temiz denizi ve yakınlığı Keşan'ı yaz turizminin ilgi odağı haline dönüştürmüştür. Uzun yıllar önce yerli ve yabancı balıkadamlar tarafından keşfedilen ve Orfoz balığıyla ünlenen Saros Körfezi amatör balıkçılar için de bulunmaz cennetlerden birisidir. Saros Körfezinde 144 çeşit balık, 170 çeşit sualtı canlısı vardır. Körfez otoepürasyon denilen dünyanın kendi kendini temizleyebilen iki körfezinden biridir. Bunun yanısıra dalış turizmi (scuba diving), doğa yürüyüşü (trekking) tarzı turizm etkinlikleri için elverişlidir. Gökçetepe ve Danişment sahillerinde Orman Bakanlığı-Milli Parklar'a bağlı günübirlik ve yataklı dinlenme tesisleri vardır.

kaynak: wikipedia
sahillerinin eski haline göre daha çok kirlendiği, eskiden çok daha fazla cennet gibi görünen beldelere sahip ilçe. nerdeyse 5 yıldır dalgıç istilasına uğrayan mecidiye limanı ve pek çok insanın deniz kenarını çöplük olarak görmesi sebebiyle mecidiye sahili yavaş yavaş kirlenmeye başlamıştır.
- kızım biz Keşanlıyız istanbul'a binbasar.

K: haklısın ...

- Keşanda gezdin mi hiç ne kadar büyük.

K: Evet bizim istanbul otogarı zaten o kadar.
sabah saatlerinde otobüs terminalinde, akşam saatlerinde ise cennet bahçesi civarlarında sarhoş ve psikopat çingenelerin fink attığı şehir.
insanlarının çok içtiği ama kıçına değil ağzına içtiği memlekettir. içip içip sapıtmazlar, alkole güvenip kavga çıkarmazlar.

metrekare bazında istanbulla yarışamasa bile insanların medeniyeti ve kültürü göz önüne alındığında istanbul'un istatistiklerinin ağzını burnunu yamultur.

edit: bu entry memleketime ve memleketim insanına bok atan herkese cevaptır. keşanda deniz görmemiş insan yoktur (gözlemimdir). istanbulluların %60'ı deniz görmemiştir (kaynak hürriyet gazetesi).

Polonezkoy Muhtari Daniel Ohotski, 5'inci gobek, dogma buyume Istanbullu...
Istanbul Belediye Baskani, Artvinli.
Sisli Baskani Erzincanli, Eminonu Baskani Malatyali, Pendik Baskani Sakaryali, Umraniye Baskani Balikesirli, Uskudar Baskani Trabzonlu,Kadikoy Baskani Muslu, Gaziosmanpasa Baskani Kastamonulu... En unlu restorani, Konyali!

keşan başkanı anlı şanlı keşanlıdır.....
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar