bugün

kürtçü islamcıların da türkçe bilmediği bir kesinlikmiş.

(bkz: o nasıl başlık lan)
zaten faşistler demokrat, kemalistler geri kafalı diktatörlerdi.
(bkz: bizi kandırmışlar harun)
kemalizmin hedefinde çağdaş bir demokrasinin koşullarını oluşturmak vardır. atatürk, serbest fırka gibi demokrasi denemeleri yapmış, ancak devrimlerin tehlikeye düşebileceği görünce bu süreçleri askıya almıştır. yaşanan dönemde, avrupa'da dahi demokrasinin olmadığını, faşizm ve nazizmin egemen olduğunu, atatürk'ün hiç olmazsa demokrasi denemeleri yaptığını gözönüne almak ve tarihe haksızlık yapmamak gerekir. daha sonra, kemalistlerin yarattığı ortanın solu politikası, örgütlenme ve düşünce özgürlüğü, üniversitelerde özerklik ve sosyal devletçilik yönlerinden kesinlikle demokratik bir yoldur. sonuçta kemalistleri bünyesinde barındıran chp, bugün, akp'nin göstermelik demokrasisinden farklı olarak, gerçekten demokratik bir ülke öngörmektedir. laiklik karşıtı eylemlerin odağı olan ve tek parti devleti kurmaya çalışan bir partiye demokratlık izafe etmek ise, propagandanın etkisiyle zihinlere kazınmaya çalışılan, ancak tarihi - sosyal gerçekliğe aykırı bir argümandır. (bkz: demokrasi tramvayı)
tespitim biçim biçim,
ölürüm tespit için.
yazarlar bana düşmandır!
tespit sıçtığım için loy,
hele loy loy loy,
tespit sıçtım mutluyum loy!
hele loy loy loy,
sıçtım görmeyen var mı?
yerinde bir tespit. kendilerine yarı demokrat diyebiliriz. kemalistlerin biz buraya demokrasi getirmek istiyorduk, hedefimiz buydu sözlerine de kimse inanmaz. kemalistler demokrasiden hoşlanmaz onların hedefi türkiye'yi chp'nin faşist politikaları etrafında dolaştırarak bu ülkede halkın da bir demokrasi sistemi uygulanıyormuş gibi kandırılmasıdır. hedefleri 2 binli yılların hemen başında sona erdi, türkiye cumhuriyeti bir askeri vesayet rejiminden sıyrılmaya ve gerçek anlamda demokrasiye geçişin meyvelerini almaya başladı. bu süreç yaşanırken kemalistlerin takındığı tavrı da tarih not etmiştir. statükoya karşı olan, akan kanın durmasını isteyen, vesayeti elinin tersiyle iten herkese vatan haini dediler. bu tip argümanlarla ayakta kalmaya çalıştılar ama giderek yalnızlaştılar.
bu ülkede teroristlere destek vererek mecliste dolanan dtp ve gidip bebek katiliyle masaya oturup, yargıyı ele geçiren, ordunun içine eden akp demokratsa tamam ben kabul edilyorum ben demokrat değilim.
herkesin demokrat olmasının zorunlu olmadığı da bir kesinliktir. ayrıca türkiye'de sağ muhafazakar ve milliyetçi kesimlerin değil demokrat, demokratlığın d'sinden bile haberi olmadığı daha büyük bir kesinliktir. (bkz: dp ap mhp rp akp dyp anap bdp vs)
kemalistliğin ismet inönücülük olduğunu düşününce haklıdır.
yıllarca??
şaka mı bu?
zaten halk bir saltanat yönetiminden çıkmıştı.başka bir parti olacağı söylentileri yayıldığında ne kadar şaşırmıştı millet.
bu ülkeye ikinci partiyi açan zaten kemalistlerdi.
genel olarak genelleme yapmayı sevmesemde; türkiye de bir grubun demokrasiyi istemediği bir gercek. yapılan anketler arastırmalar bunu acıkca gösteriyor. belli bir vatandasımız gerekirse askerin darbe yapabilecegini hala savunuyor; bunu bir hak olarak görüyor. bu militarist zihniyete sahip zihniyetin genel olarak hatta hemen hemen hepsinin atatürkçü, kemalist ve laik, laikçi oldugu da yadsınamaz bir gercektir.
demokrasi halk kemalizm devlet demek yani kemalistlerin demokrat olmadigi kesin.
güncel Önemli Başlıklar