kelp 

kapat
  1. (bkz: it)
    (bkz: köpek)
    #201364 (ranger65, 27.04.2006 00:16)
  2. okyanus kıyılarında bulunan kahverengi bir yosun türüdür. özellikle iyot başta olmak üzere, potasyum , kalsiyum ve diğer önemli mineral ler açısından zengin bir kaynaktır.
    kelp geleneksel olarak, tiroid sorunlarında, ve iyot eksikliğine bağlı diğer problemlerde kullanılır.
    asya'da ise kalsiyum açısından yetersiz beslenen bölgelerde kalsiyum kaynağı olarak kullanılmaktadır.
    * hipertroid hastaları veya iyot fazlası görülme riski olan kişilerde kelp takviyeleri (bkz: solgar) kullanılmamalıdır.
    tiroid hastaları da dpktor tavsiyesi olmadan kullanmamalıdır.
    #2242567 (ditty, 01.09.2007 16:09)
  3. arapça'da köpek anlamına gelen sözcüktür.
    #2242591 (Umutluyum Hala, 01.09.2007 16:13)
  4. doğru yazılışı kelbdir.
    #2929884 (goooooooooooooooooooogle, 01.02.2008 04:21 ~ 04:22)
  5. nef'i'nin tahir efendi'ye hicivlerinden biridir. tahir edenfi nef'i gibi hiçbir zaman altta kalmayan divan şairimizi eleştirme gafletinde bulunmuş ve üstadımız şöyle cevap vermiştir:

Tahir efendi bana kelp demiş
    iltifatı bu sözde zahirdir
    Malikî benim mezhebim zira
    itikadımca kelp tahirdir.

tahir: temiz
    #3318931 (jikase, 25.04.2008 22:33)

© 2008 - uludağ sözlük

kelp başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kelp ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kelp nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» next » 12 ada » beyer » turbanlilarin peruk takmasi yerine biyik birakmasi » anka » saw » karsi aydin » umut en buyuk iskencedir » patrick femerling » orta sahadan kafayla gol yiyen kaleci » sigarasizlik » biraz da avrupalilar bizi boykot etsin » sevismek icin devletten izin almak » allah her zaman var » francis bacon » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » napoleon bonaparte » 28 mayis 2006 turkiye estonya maci » metafor » nvocc » bursastore » kill for you » jupp derwall » 15 ekim 2008 tarihli penguen kapagi » clavicula nox » en ilginc evlenme teklifleri » tokat » top spin » antikaci » atarax » ertem egilmez