bugün

sağlık hizmeti almanın ön koşulu haline gelecek olan.
az miktar ile başlayıp gittikçe palazlanacaktır.
sağlık hizmetinin paralı olduğunun kanıtıdır.
sağlığın lüks haline getirilmesi ile sağlığın satılacak ve kâr edilecek bir alan olarak algılandığı ve dayatıldığının ispatıdır.
cemli, kürtlü, açılımlı, futbollu, basketbollu bu yoğun gündemde araya kaynatıldığını düşündüğüm yeni bir düzenlemeyle devletin halkını soymak için yeniden iş başında olduğunun kanıtı saçmalık.

http://www.sabah.com.tr/e...18/sigortaliya_kotu_haber
eğer hastalık hastası değilseniz çok da koymayacak ücret.
aslında iyi yanları da var mesela adam hastalanıyor sonra madem taa ilçe merkezine hastaneye gideceğim diyip bütün çocuklarını toplayıp onlar da bi muayene olsun düşüncesiyle sülaleyi komple bi bakımdan geçirirdi eskiden. şimdi katılım payı ödeyeceğini bildiği için buna cesaret edemiyor.

edit: ben entry i yazarken sanki yukarda bi kaç tane daha entry vardı ya?
neyse tanım : hastaneye , sağlık ocagına ya da her hangi bir sağlık kuruluşuna gittiğinizde sadece muayene oldugunuz için ödediğiniz ücret.
saçma olduğu kadar devlet mantığına da uymayan gelişmişlik yani gelişmemişlik seviyesini gösterir. devletin temel dört görevi vardır vatandaşına; sağlık, eğitim, güvenlik ve adalet. BUnları karşılıksız olarak vatandaşına ifa etmesi gerekir. sağlık hizmeti diğerlerine göre daha elzem bir durumdur. hiç kimse keyfi sağlık hizmeti almaz alan da bir müddet sonra normale döner. keyfi sağlık kontrolüne gittiğini farzedelim bunun koruyucu sağlık hizmetini artırmaktan başka bi duruma yol açmayacağından, "hizmeti pahallandırıp talebi az ve acillere elemek" mantığı dağ zihniyetidir. devletlikle ilgisi olamaz. iktidarı haklı göstermek mantığı ile yazılmış o iddiayı çirkin bulmak bir yana devlet mantığından anladıklarının "bedevi" kültürü olduğunu bildiğimden çok görmüyorum...
yeni bir soygun hikayesi. (bkz: kaşık ile verip kepçe ile almak)
Yaklaşık 2 sene önce muayene önce yapılan uygulama şimdi ilaçlar için de yapılmaya başlanacak. ilaç kullanımında tasarrufu özendirmek için Reçetedeki her ilaca kutu başına 3 lira'ya varan katılım payının gelmesi söz konusu. Hayırlı uğurlu olsun. Anlayamadığım şey hükümetin sağlık konusunda yaptıklarının halkın genelinde hoşnutluk uyandırması ve "eskiye gören ne güzel oldu" şeklinde dillendirilmesi.
ikinci muayene için katlayan ücret.

diyelim ki grip oldunuz ama uzun zamandır da belinizde bir ağrı var ama bir türlü fırsat bulamadınız. hem kbb hem de bir ortopediste görüneyim dediniz. çünkü eviniz merkeze uzak.

ilk muayene için 12 ikinci için 17 üçüncü için 22 lira ödüyorsunuz.

rakamlar kesin değildir en son gittiğimde böyle idi sonra ne oldu emin değilim.

ha diyeceksiniz amk 3 hastalığın birden mi var. oluyor amk ne yapalım.