bugün

yönetmenliğini bilal bay ve engin behlül'ün yaptığı, cennetten de garip film yapımı filmin çekimleri 20 gün sürdü. 9 milyar bütçeli bir türk bağımsız filmi. başrollerini siya siyabend grubunun bizon murat'ının, kısa filmcilerin ağabeyi mustafa payat'ın ve mert okter'in paylaştığı yapım, hayal kırıklıkları içindeki üç adamı; kör, şair ve yabancı'nın ortak yaşamını anlatır. birbirlerinden habersiz yaşadıkları yılları göz açıp kapayıncaya kadar bitirmiş ama yine de hayata adapte olamamışlardır. artık bulundukları zaman diliminde kendilerine kabul ettirebildikleri gerçeklikleriyle yaşamaktadırlar ama çevrelerindekiler onlara hala alışamamıştır. bir gün ailelerinin dırdırından kurtulmak için bir iş görüşmesine giden adamlar, orada tanışıp beraber yaşamaya karar verirler. boş bir evde, maddi şeylere ihtiyaç duymadan yaşayan adamlar için zaman, evin içinde bir sürüngen gibi ilerlemektedir. bir gün evin balkonunda buldukları eski bir kitabın sırıını araştırmak için evden çıktıklarında ise evde sürüngen gibi geçen zamanın dışarıya aynı şekilde davranmadığını görürler; tıpkı yüzyıllar önce yedi uyurlar'ın başına gelen gibi. değişen yeni dünyada, kitabın sırrının peşinde kendi gerçekliklerini sorgulayacaklar ve sonu gelmez bir yolculuğa çıkacaklardır.

fragman: http://vimeo.com/7609679

oyuncular: murat toktaş - mert okter - mustafa payat
set & ışık: kemal bay - eren gürses
boom: ramazan yıldız
ses tasarımı & mix: kerem çakıroğlu
müzik: max richter
kurgu: bilal bay - engin behlül - ismail yılmaztekin
senaryo: ali fuat seğmen - engin behlül - bilal bay
yapım sorumlusu: ismail yılmaztekin
yönetmen: bilal bay - engin behlül

111 dakika - hd - 16:9 - stereo

web sitesi: http://www.karsihayatfilm.com
30 nisan 2010 cuma saat 14:03'de anadolu üniversitei iletişim bilimleri fakültesi mavi salon da film gösterilecekmiş. filmin iki yönetmeni bilal bay & engin behlül ve oyuncu mert okter ile film sonunda bir söyleşi gerçekleştirilecekmiş. Eskişehirlilere duyurulurmuş.
Bilal Bay, Engin Behlül ve Mert Okter'in katılımıyla Eskişehir'de güzel bir gösterim olmuştur. "Kafayı kırmış bir kişi için, -bir kişiler için- eskişehir'e geldik" diyerek, film dağıtımlarından tutun da festivallere kadar bir çok konuda ateş püskürüp, alternatif çözüm yollarından bahsedip durdular.