bugün

güzel yazı yazma sanatını iş edinmiş kimse.
günümüzde bu sanatı icraa eden popüler örneklerine leman penguen gibi mizah dergilerinden tanıdığımız şevki sayışman'ı ve rıza külegeç'i verebiliriz.
arapçası için:
(bkz: hattat)
şevki sayışman'ın söylediğine göre,* fatih kaan'la beraber türkiye'de sadece iki kişilerdir.
(bkz: uykusuz)
hattat la aynı aynamda kullanılıyor olması kesinlikle yanlıştır. kaligraf olmak için bir eğitime gerek olmayabilir; ancak hattatlar bu konu üzerine alacaklarını iyi bir eğitimi derin osmanlı türkçesi yazı bilgisiyle birleştirebilme yeteneğine sahip olmalıdır. bunun yanında bu bilgilere sahip olan herkes hattat olamamaktadır, eğitim süreçleri tamamlandıktan sonra ünlü bir hattattan icazet almak durumundadırlar.
bu konular üzerinde görüştüğüm bir kaligrafın eserlerinden seçme yazılar:
http://www.facebook.com/p...803&fbid=227470156803
kaligrafi sanatını icra eden kimse.
Şiir kitaplarının çok satmadığı söylenir. Bu doğru. Fakat şiir kitaplarının biçimi şiirsellikten çok uzakta. Ki bilgisayar fontları ile duygular nasıl ifade edilebilir? Sanırım bu noktada kaligraflar devreye sokulsa fena olmayacak. Şiir kitaplarını kaligraflar hazırlasa diyorum. Belki okuyucu için daha güzel, daha albenili bir yayın olur. En azından bilgisayar fontlarından iyi olacağını düşünüyorum. Pek şiir kitabı basmazlar ya... Yayıncılara buradan önerimdir.
güncel Önemli Başlıklar