bugün

duruma göre cevabı değişebilen durum.hayat nasıl beyaz ve siyahtan ibaret değilse bu sorunsalın da cevabı caiz veya günah değil.
cevap için buyurunuz:
---
Cahiliye devrinden beri Araplar vücutlarının çeşitli yerlerine dövme yapa gelmişlerdir. Bugün bu adet bilhassa Şark vilayetlerimizde yer yer sürdürülüyor. Avrupa ve Amerika'da bazı gençler bunu bir "süs" şeklinde yaparken, yurdumuzda da birtakım hevai gençler onları taklit ediyorlar. Cahiliye Arapları dövmeyi süslenmek için yaparlarken; dövme ile bedenlerine çeşitli şekil ve suretler yaparak bununla mafsallarının güç kazandığına inanırlardı. Bugün ise bu tamamen bir özentiden öteye geçmemektedir.

Dövme, bilinen şekliyle şöyle yapılıyor: Vücut, iğne ve benzeri âletlerle kan akacak şekilde yaralanıyor. Sonra aynı yere iç yağı ve bazı maddeler konarak yara iyileşmeye terk ediliyor. Sonunda deri altında koyu yeşil bir şekil meydana geliyor.
Alusi, Kitabü'lirb isimli eserinde dövmeyi batıl ve çirkin bir adet olarak vasıflandırıyor. Zaten islâm da bunun için yasaklamış, haram saymıştır. Çünkü bunda Cenab-ı Hakkın yarattığı vücut üzerinde bir değişiklik yapılmış olmaktadır.

Buharı ve Müslim'de rivayet edilen hadislerde de Peygamber Efendimiz (a.s.m.) dövme yapmayı ve yaptırmayı yasaklamış, bunları yaptıranın ilâhî rahmete liyakatini kaybettiklerim bildirmiştir.

Bilmeden dövmeyi yaptıran insan nasıl hareket edecektir? Bundaki hüküm dövmeyi yaparken kullanılan maddeye göre değişir. Şayet bu maddeler dinen necis sayılanların arasında bulunuyorsa, dövme de o hükme girer. Şayet temizse, o da temizdir. Bunda yapılacak şey, şayet ufak bir müdahale veya ameliyatla hallediliyorsa giderilmeye çalışılır. Şayet giderilemiyor, buna da imkân yoksa hâli üzerine bırakılır. Çünkü Cenab-ı Hak kuluna kaldıramayacağı yükü yüklemez, onun üstesinden gelemeyeceği, yapamayacağı şeyleri istemez.

Abdeste ve gusle mâni olup olmadığına gelince; bir defa dövme derinin altındadır. Yani dış derinin altında yer alıyor. Abdest ve gusülde ise derinin altını değil, üstünü yıkamak farzdır. Dövme de derinin altında kaldığına göre, onun bedenin herhangi bir yerinde bulunması abdeste ve gusle mani olmaz. Üzerinin yıkanmasıyla abdest ve gusül sahih olur.

Bilmeden böyle bir günahı işlemiş olan kimse de Allah'tan mağfiret diler, tevbe istiğfar eder.
ref:http://www.sorularlaislam...=2285&keyword=d%F6vme

ukteyi veren: cennetten kovulan (16.10.2007 19:43)
(bkz: kaleci dövmenin günah olması)
(bkz: başta yanlış okunan başlıklar)
günahtır tabi. geçici döveceksin adamı. yani kol-bacak kırmak çözüm değil. kaş patlat, kafa şişir. geçici olsun.
(bkz: kalici dovmenin gunah olmamasi)

Günah mı? Değil mi?
götten uydurma tezler. dövmenin tek sakıncası yapılırken vücutta acı hissedilmesinden dolayı mekruh olmasıdır.
doğru olup olmaması konusunda yorum yapamadığım durumdur...fakat şöyle bir durum vardır: dövmenin deri altına yapılması, gusül abdesti sırasında suyun o bölegeye geçişini pek engellemez hatta hiç engellemez...çünkü o işi deri yapar, derinin altında olan bir yere zaten su ulaşamaz...
bu yorumu lise biyoloji bilgilerime dayanarak yapmış bulunmaktayım, hocama saygılarımı sunarım...
günah değildir. hava alan deriye nasıl su deymez?