bugün

uzktan kominist diye bilinenen ve eski koministlerden oluşan kadrosuyla bu sanıya vardıran dergidir. amacı türk devrimine iideoloji yaratmaktır. isimlerini kadro dergisinden alırlar. 4 yıl uğraşırlar ama başarısız olurlar. son olarak bilinmelidir ki bu oluşumun içindekilerden hepsi kominizmin türkiye'de uygulanamayacağı konusunda hepfikirdir ama ortak noktaları tkp*'dir.
kemalizmi, antiemperyalist ve antikapitalist bir temele oturtmaya çalışan, dolayısı ile gerçek bir -izm yapma çabasındaki sosyalist kafaya sahip insanlardan kurulu, üretim araçlarının kısmen devlet elinde ama tümünün devlet kontrolünde olduğu karma ekonomik sistemi ilk kez dillendiren harekettir.

(bkz: kadrocular)
hareket adını, şevket süreyya aydemir, yakup kadri karaosmanoğlu, burhan belge, vedat nedim tör ve burhan belge gibi isimlerin yayımladıkları kadro dergisinden (1932-1934) almıştır. temel gaye türk devrimine teorik bir çerçeve oluşturmaktır. heterojen bir hareket olmakla beraber (farklı yorumlamaları barındırması) uluşçu bir sol akım olduğunu söylemek mümkündür.