james l brooks 

kapat
  1. 1940 daoğumlu amerikalı yönetmen, yapımcı, senarist...

kendisi simpsons un yapımcı ve yazarlarındandır. ve 2007 de gösterime girecek olan the simpsons movie nin yazarı ve yapımcısıdır da...

bilinen filmleri terms of endearment, the war of the roses, as good as it gets ve spanglish tir...

ayrıca terms of endearment filmiyle, en iyi yönetmen de dahil olmak üzere üç oscar almıştır...
    #2011665 (gonul diyorum akil diyorlar, 26.07.2007 01:39)
  2. iyilik dolu, güzellik dolu yapıtlara imza atmış; amerikalı yönetmen, senarist ve yapımcı. çiçekli böcekli filmleriyle tipik bir hollywood sinemacısıdır aslında.ama hollywood'a kızsak da, sövsek de ilk göz ağrımızdır, kalbimizde yeri vardır hep. bunda da james l brooks gibi, naif filmleriyle yüreklerimizi ısıtan yönetmenlerin payı büyüktür.
    yönetmenden çok, yapımcı ve senaristtir aslında james l brooks. simpsons'ın bölümlerinin yanı sıra, yönetmenliğini yaptığı tüm filmlerinin de senaryosunu kendisi yazmıştır. yapımcılığını üstlendiği filmlerde de, yönettiği filmlerde de hep bir çocuksu yan, bir iyi niyet vardır. buna en güzel örnek de, bir çocuğun tuttuğu dileğin tesadüfen gerçek olmasıyla, kısa süreliğine yetişkin olduğu, başrolünü tom hanks'in oynadığı 1988 yapımı big'dir belkide.*
    yapımcı ve senarist olarak çok fazla yapıma adını yazdırsa da, yönetmenliğini yaptığı sadece beş tane film vardır.bunların en iyisi, james l brooks'a üç, filme beş oscar kazandıran, anne ve kızın birbirine düşkünlüğünü anlatan, 1983 yapımı terms of endearment ve romantik komedi türüne samimi ve sıcak bir örnek kazandıran as good as it gets'dir.bunun dışında broadcast news ve spanglish de güzel filmler olsalar da, benim favori james l brooks filmim, yukarıda bahsettiğim filmler kadar meşhur olmayan, sıcacık bir baba-kız komedisi olan, 1994 yapımı, nick nolte ve whittni wright'ın harikalar yarattığı i ll do anything'dir.
    oyuncu yönetimindeki başarısını da inkar edemeyeceğimiz sinemacının, filmlerindeki oyunculardan jack nicholson**, shirley maclaine* ve helen hunt*'a oscar ödülünü , debra winger*, john lithgow*, greg kinnear*, william hurt*, albert brooks*, holly hunter* gibi oyunculara da oscar adaylıklarını kazandırmıştır james l brooks filmleri.özellikle de jack nicholson'ın kariyeri boyunca kazandığı üç oscar'ın ikisinin james l brooks filmlerinden miras olduğunu görebiliriz.
    hala kendisiyle tanışmamış sinemaseverler varsa eğer*, sevgi üzerine samimi filmler çeken bu adamı es geçmemelerini tavsiye ederim.
    #2896672 (clint eastwood, 25.01.2008 23:26)

© 2008 - uludağ sözlük

james l brooks başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. james l brooks ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu james l brooks nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» testis » uludag sozluk moderasyonu » oya germen » persembe pazari » itiraf olarak yalnizca seviyorum yazan tip » sexyzurafaa » kara delik » sozlukteki x ler » sabri sarioglu nun real madrid e gelirim demesi » rezervuariti a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci