bugün

tarım bakanlığının ithal angus uygulamasına özenen milli eğitim bakanlığının yeni aldığı ve gündeme bomba gibi düşen kararına vatandaş yorumudur.
türkçemizi öğretmekten aciz, insan değil de ezberci robotlar yetiştiren milli eğitim bakanlığımız bu uygulaması ile neyi hedeflemektdir anlaşılmamıştır.
yetiştirdiği öğretmenleri açlık sınırının altında verdiği maaşla öğretmenlik mesleğini seçtiğine bin pişman eden bakanlık, ithal öğretmenlere hangi kaynaklarla ne kadar maaş vermeyi düşünmektedir.
hükümetin ithal angus politikası ile et ihtiyacını karşılarken, et fiyatlarını düşürme politikası benzeri bir politika ile öğrencinin dil ihtiyacını karşılarken, öğretmen maaşlarını da düşürmeyi planlayamayacaklarına göre ne yapmaya çalışılıyor gerçekten anlamak mümkün değil.
kaldı ki yurtdışından gelecek olan öğretmenlerin, yüzyıla yakın süredir uluslararası platformda azınlık haklarını dile getiren çevrelerin, maksatlı yönlendirmelerine alet olmayacağını kim garanti edebilir.
ingilizce öğreteceğim diye gelen misyonerlerden öğrencileri kim koruyacaktır.
yoksa nur okullarında yetişen yabancı uyruklu nurcular mı doldurulacak okullarımıza.
zira okulların çoğu ülkede 10 yılları aşan tarihleri hesaba katılırsa bayağı yetiştirilmiş ithal nurcumuz olması gerekir!
neresinden bakarsanız anlamsız bir kara anlayacağınız.
okullarının ingilizce öğretmeni ihtiyacını yetiştirdiği kalifiye öğretmenlerle çözmekten aciz bir milli eğitim sistemi, iflasını ilan etse bundan daha iyi olurdu kanatindeyim.
dil öğretmenin yolu, ülkeye öğretmen ithal etmek değil, ülke dışına öğretmen olacak idealdeki gençleri ihraç etmek olmalı.
öğrencilerinin dil öğrenimlerini yurt dışı eğitim imkanları ile destekleyecek milli eğitim bakanlığı arzularken, milletimin bahtına çıkan milli eğitim yönetim anlayışına bakarmısınız.
milli eğitim bakanımıza burdan sorarım;
beceriksizliklerinizi, eğitim sistemimizdeki kronikleşmiş hastalıkları bize ve çocuklarımıza ezber ettiğiniz yetmedi de, şimdi de kepaze eğitim politikanızı cümle aleme ilen etmeye mi çalışıyorsunuz?
artık yeter.
et met bir yere kadar ama çocuklarımızın geleceği konusunda artık susmamızı beklemeyin lütfen.
bu öğretmenler kpps ye girecek mi ? gireceklerse kaç puan almaları gerekiyor ?

yurdum öğretmenlerine kıranmı girdi ? böyle eğitim sisteminin içine sokak köpekleri işesin mi ?

milli eğitim bakanın allah belasını versin mi ?
atanmayı bekleyen binlerce öğretmen varken, kadro alamayan binlerce ücretli ingilizce öğretmeni varken saçma olan bir düşüncedir.
orta okul 2 ya da 3. ingilizce dersine siyahi bir ingiliz öğretmen gelmişti. güler yüzlü bir adamdı. abuk subuk sorular sormuştuk ve uzaylı muamelesi yapmıştık adama. where are you from sorusunun ardından koşarak kaçmıştı vesselam.
çöktüğümüzün artık lafta değil, alıştığımız manzaralarından biri.
kpss falan hikaye. en önemlisi bu öğretmenler 1500-2000 lira arası maaşa çalışacak mı? bu memleketin öğretmenleri bu paraya çalışmak için can atıyor. ecnebi öğretmenler de bu paraya asla çalışmayacağına göre, getirilmesi durumunda daha fazla para verilir. mühim değil 3000-5000, ama o kadar işsiz öğretmen varken bu saçmalık da nereden çıkıyor?

bunlar gelirlerse akp gözümden düşer, eğer ki 5000-10000 gibi rakamlara çalışırlarsa akp benim için biter.
--spoiler--
öğretmenleri açlık sınırının altında verdiği maaşla
--spoiler--

doğru da yanlış da olabilen karardır. ama kararı yanlışlamak için yazarların alakasızca saçmalaması komik olmaktadır. * * * * * * * *
(bkz: #11201750)
(bkz: ithal hakem)
zaten bitmiş olan eğitim sisteminin son noktasıdır. suç sadece bu hükümetin değil, bundan evvel (25 yıldır diyelim en az) mevcut tüm hükümetlerin el birliği ile eğitim adı altında sadece ve sadece sınava endeksli bir ezbercilik anlayışını başlattıkları, yaydıkları ve artık tamamen oturttukları için tamamına teşekkür etmek lazım. parası olmayanın adam gibi eğitim hakkı bitmiştir bu memlekette. sadece okuma yazma öğrenirsin. gerisi bomboş bir zihin ve bomboş bir gelişim.
bakın artık ilkokul öğrencileri dahi dershanelere koşturuluyor; yıllık en az 1500-2000 lira karşılığında.
bunun dışında haklı olarak kendini geliştirmeyen, geliştiremeyen öğretmenlerin de bu işlere katkısı var. biraz iyi ve başarılı bir öğretmen direkt özel okula ya da dershanelere geçiyor, geçiş sebepleri %100 haklı. bu iş böyle olunca da elde kalan 3-5 tane idealist (öğretmen) insan da öğrenciyi yetiştiremiyor, çünkü yetmiyor ya da salmış çayıra dünya sikinde değil. sadece günü ve haftayı bitirmek için okula geliyor. öğrencinin gelişimine en ufak bir katkısı yok. maalesef geldiğimiz durum bu.
edit: 2 öğrencili bir baba.