bugün

beslenme şeklidir. oruç tutmaya benzer bir sistemle yapılır. vücut 16 saat aç bırakılır ve 8 saat beslenme için ayrılır. amaç büyüme hormonunu maksimuma çıkarıp, yağ yakmaktır. Ghrelin dediğimiz açlık hormonu büyüme hormonunu uyardığı yapılan araştırmalarda görülmektedir. Ghrelin yemeklerden önce yükselip yemekten sonra düşer.

Zaman dilimini ise kendiniz ayarlayabilirsiniz. atıyorum saat 12-18 arasını beslenme olarak ayırıp geri kalan kısmı aç kalmak için ayırabilirsiniz. ama bu dilimleri değiştirmek yok. 12-18 belirlediyseniz 12-18 olarak devam edin.

3 öğüne bölüp beslenmek ideal. 1. öğün yapılır, sonra egzersiz 2.öğün günlük beslenmenin en yüksek olacağı öğün olur, 3. öğün yine sabahki gibi. 20-60-20 diye yüzde verebiliriz. 20-50-30 da olabilir. antremanınız ne zamansa sonraki öğün en yüksek öğününüz olabilir.

aç kalınan bölümde bolca su tüketin. canınız isterse yeşil çay, kahve içebilirsiniz. meyve suyu vs. kesinlikle yok.

kilo almak-vermek tamamen kalori açığına bağlı bir şey. makro değerlerinize uyduğunuz sürece istediğiniz gibi beslenebiliriz. yani günlük almanız gereken protein, karbonhidrat ve yağları aldınız sağlıklı besinlerle. 250 kalori açığınız kaldı. 1 kase sütlaç yiyerek kapatabiliriz mesela açığı. yada canımız snickers çekti, göm bir tane. işin özü kendinize eziyet etmeyin. ölçülü olduğunuz sürece sıkıntı yok.

http://www.1percentedge.com/ifcalc/

bu sitede sizce yardımcı olacaktır.
uygulandığında etkisi anında gösteren beslenme şeklidir. sadece iki gün içinde beni çok mutlu etti. açlığa dayanabilen arkadaşların yapmasını tavsiye ederim.
denemeyi düşündüğüm ama sorularım olan diyet şekli. derin bilgisi olan arkadaşlar ses edebilirse sevinirim.
Aralıklı oruç diyetidir. Sporcular antremanlardan verim kazanmak ve yağ oranını düşürürken kas yapma amacıyla bolca uygular.
Bilim destekli bir yeme düzeni olmakla birlikte insülin hassasiyetini arttırarak yağ yakımına ivme kazandırır.
Kişiye göre değişmekle birlikte en rağbet edileni 16 saat açlık 8 saat tokluk sistemidir. Hangi saatler arası uygulanacağı hayat tarzına göre uydurulur.
Burada iş gören aç kalma süresinin uzunluğudur. Ghrelin, leptin ve insülin değerleri normalleştirilir bu yöntemle.
Diğer bir avantajıysa günde 6-7 öğün yemekle uğraşmak beraberinde yemek düşümemeyi ve kendisiyle haşır neşirliği gerektirirken; 6 7 kere insülini uyarır. Bu da reziztansa temel oluşturur. Böylelikle yağ yakma metabolizmasına reset atılır.
Özetle insülin direncini kırmak için ideal yöntemdir.
aralıklı oruç tutma ve minimum efor ile maksimum yağ yakma eylemidir. daha çok, kondisyon sporcuları arasında bilinir ve uygulanır.
ekşiden alıntıdır:
"
üst edit: (bkz: hipoglisemi) rahatsızlığı olanların bulaşmaması gereken beslenme biçimi. uzun süreli açlık, bu rahatsızlığı olanlarda kalıcı sıkıntılara neden olabilir.

beslenme biçimidir. ramazan orucuna benzer, farkı aralarda içeçek ( kalorisiz ) içilebilmesidir.

diyet değildir. intermittent fasting kilo verme amaçlı en kolay uygulayabileceğiniz beslenme biçimidir. genelde vucut çalışanlar yapardı, popülaritesi gittikçe artmakta.

uzun süreli açlık, kısa süreli tokluk şeklinde uygulanıp, az az sık sık ye tarzının tam tersidir. kendinize göre bir tarz benimseyebilirsiniz ama genelde 3 şekilde yapılıyor :

- 24 saat açlık - iki yemeniz arasında bir tam gün aç kalma şeklinde uygulanır.

- 18 saat açlık 6 saat tokluk. şu anda benim uyguladığım versiyon. alttaki şekle başladıktan 2 hafta sonra buna başlasanız daha iyi.

- 16 saat açlık 8 saat tokluk.

akşam yediğiniz son yiyecekle, sabah yiyeceğiniz arasında 16 saat ( 18, 24 ) olması prensibine dayanır. bu, insülinin kanınızda mümkün olduğu kadar az salınması demek. insülin, yediklerinizi hücrelere sokmakla görevli hormon, eğer hücreler enerji ihtiyacını tamamlamışsa veya sürekli yemenizden ve insülinin sürekli tacizine maruz kalmalarından dolayı insülin reseptörleri bozulmuşsa (bkz: insülin direnci) bu fazlalıkları yağa dönüştüren hormondur aynı zamanda.

siz bir şeyler yemeye başladıktan sonra pankreasınız 2 saat insülin hormonu üretir. bu süre zarfında sürekli yemek yememişseniz, ilk yemenizden 2 saat sonra ghrelin hormonu ( açlık hormonu ) salgılanmaya başlar. süre, yediğiniz yiyeceklerin glisemik indeksine göre artıp azalabilir. ortalama değerler bunlar. bu şu demek, yemek yedikten yaklaşık 2 saat sonra vucudunuz besin almanız için açlık hormonunu çalıştırıyor. bunun vucuttaki salınımı da 2 saat sürüyor yaklaşık. eğer bu süre zarfında beslenmemişseniz ( toplamda 4 saat ) leptin hormonu devreye giriyor ( tokluk hormonu ). enteresan şekilde en fazla kendinizi dinç hissettiğiniz dönem bu andan itibarendir, beyin aktiviteleriniz artar, çünkü beyin, yiyecek bulmanız için ekstra enerji sağlar ( metabolik hızınız artar ). bu durumu kıtlık durumuyla sakın karıştırmayın, günlerce aç kaldıktan sonra geçilebilecek bir durumdur kıtlık durumu.

leptin salgılandığı sürece acayip tok ve dinç hissedersiniz kendinizi. leptinin bir diğer görevi de kandaki glikojenler ( yediğiniz karbonhidratların kanda dolaşan bileşim halleri diyelim ) tüketildiğinde, insülinin yaptığı yağları parçalayarak yeni glikojenlere, yani hücresel besinlere dönüştürmesidir. bingo ! yağ yakımının başladığı an. ne kadar uzun sürerse o kadar iyi diyemeyeceğim, 24 saati geçirmeyin. leptinler sonsuza kadar salgılanmaz.

benim favorim 18-6 saat uygulaması. 18 saat leptinlere yağ yakımı için oldukça uzun bir süre veriyor, 6 saat de yiyip beslenebilmek ( herhangi bir kısıtlama yapıp da kendinizi diyet stresine sokmayın ) için yeterli.

diyet stresinden uzak, bir beslenme biçimi olarak size kilo verdirebilecek harika bir şeydir intermittent fasting.

şu saatte yiyeceğim stresine de girmeyin, "ben saat 18'den sonra yemiyordum" diye kendinizi yormayın da. evinizde olduğunuz zamanlar belli bir yeme saat aralığınız olsun, ama eşle dostla takılacağınız zaman mesela akşam saat 22'de kokoreç yediniz, sabahki yemenizi ona göre ayarlayın ( 16, 18 saat sonrasını ) .

leptin salgılanması 2 hafta içinde düzene giriyor ve sürekli yemek isteyen halinizden eser kalmıyor. az az sık sık ye diyen diyetisyenlerinse neye hizmet ettiği ! anlaşılıyor tam da bu evrede.

iki temel kurala uyduğunuz sürece kilo veriminiz devam eder.

- günün son yemeği ile ertesi günün ilk yemeği arasına ağzınıza şekerli sakız bile almayacağınız 18 saat yerleştirin ( insülin çalışırsa o andan itibaren yeni bir 18 saat hesaplaması yapın )
- yemek yedikten sonra, kaçta yerseniz yiyin, 4 saat uyumayın.

açlık sırasında, su, şekersiz çay, limonlu çay, şekersiz kahve, şekersiz bil umum bitki çayı serbest. hatta leptinlerin işini kolaylaştırır sıvı tüketimi.

24 saatlik versiyonu olan davut orucu, manevi iklimlere açılmak isteyenler için birebirdir. 2 günde bir tek öğün prensibine uyulur. hayvani gıda (bkz: protein) alınmazsa 4 hafta içinde mana boyutundan sinyaller almaya başlarsınız. ibadet ve zikirlerle beslerseniz bu dönemi, şu kutsi hadisin neler ifade ettiğini anlayıp, dünyadan elinizi eteğinizi çekeceğiniz o muhteşem ana ulaşabilirsiniz.

"ben ilmi açlıkta gizledim, siz onu toklukta arıyorsunuz"

edit: şeker hastalarının genel olarak bulaşmaması gereken bir beslenme türüdür. insülin direncini zamanla ortadan kaldıracağı umulur bu beslenme türünün, ancak eğer ilaç tedavisine başladıysanız veya düzenli insülin alıyorsanız doktorlarınızın verdiği diyetlere uymanız en doğrusudur. glifor vb. metformin hcl içeren ilaçlar kullanıp sadece insülin direncine sahip olanlar açlık süresinin değil, tokluk süresinin başında ilaçlarını içmeliler. açlığın başında bu ilaçları kullanırsanız ilaçla düşen şekeriniz, açlığın uzamasıyla birlikte tehlikeli bir düşüş içerisine girebilir. dikkat edilmeli.
10.05.2016 13:41 ~ 16.06.2017 14:22 hakantheturk

"
fasılalı açlık olarak da nitelenen en etkili kilo verme programı. diyet değildir sadece beslenme programlamasıdır. bu beslenme şeklinde uzun süreli açlık söz konusu olduğu için açlık hormonu ve buna bağlı olarak da büyüme hormonu salınımı söz konusu olmaktadır. fasılalı açlığın en sonuna doğru yapılan egzersiz ise yağ yakmak açısından muhteşem sonuçlar vermektedir.
kilo problemi olanların konuyla ilgili ciddi bir araştırma yaptıktan sonra şayet bir sağlık sorunları yok ise uygulamalarını tavsiye ediyorum.
Farkında olmadan 16/8 ve 18/6 formlarını uyguladığım beslenme şekli.
Daha bu gece bi yerde denk geldi bakıyim dedim neymiş araştırdım biraz. Tam olarak benim beslenme alışkanlığım.
Sabah uyandıktan sonra kahveyle güne başlar, 2 3 saat bir şey yiyemem. 11-12 gibi kahvaltımı yapar, akşam da 7-8 arası tezgahı kapatırım. Meğer if bu demek oluyormuş.
Kısaca amaç yeme süresini azaltarak alınan kaloriden kısmak.
Simdiye kadar kilo vermeyi basardigim tek yöntem. Zira normal diyetlerde oldugu gibi yediklerimi degistiremiyorum. Ekmeksiz yasayamam misal. Bu yüzden yediklerimi degistirmekten cok az yemeye calisirim.
Genelde Günde iki ogün yerim, arasinda yaklasik 4 saat olan, onda da canimin istedigini yerim. önemli olan ögünlerin arasinda Ve günün 16 saatlik bir bölümünde bir sey yememek. Cünkü mide mi kücülüyor nedir bilemeyecegim ama hakkaten o ögünlerde cok daha cabuk doyuyor insan. ilk basta zor gelebilir ama cabuk alisiliyor.
Bunun bir de bir gün sirf 500 Kalori alip diger gün normal yemek versiyonu da var ama o daha zor gibime geliyor.
6 aydır uyguladığım beslenme şekli. kahvaltıyı atlıyorum ilk yemeğimi 13:00 da yiyorum ara öğün yapmadan akşam yemeğimi de en geç 19:00 olacak şekilde yapıyorum . daha sonra çay kahve dışında hiç bir şey yiyip içmiyorum. bu şekilde ilk uygulamaya başladığım 3 ayda 8 kilo verdim. tabi paketli gıda ve karbonhidrattan uzak durdum onun dışında normal beslenmeme devam ettim. diyet olarak görmemek lazım insan vücuduna en faydalı beslenme şekli.
5 ayda 92 kilodan 75'e kadar inmemi sağlayan mucizevi beslenme şekli. akşam 6'dan sonra bir şey yememek ve ekmek tüketmemeniz lazım tabii.
10-12 saat açlıktan sonra spor yapmayı deneyin, şekeriniz düşmüyor bu sadece psikolojik. çoooook daha enerjik olacaksınız, sadece deneyin.
6 ayda 120 kilodan 80 kiloya düşmemi sağlayan (sporla birlikte) efsanevi beslenme disiplini.
Belli sürelerde yemek yiyip, kalan zamanda su, çay, kahve dışında bir şey yiyip içmeme disiplini..
Kilit nokta açlık zamanlarında bol su içmek oluyor.
Sporla da destek olmak gerekiyor kas kitlesini koruyup yağ kaybetmek için.

Yarın itibarı ile 1 hafta 16+8'ini yapacağım. Zaten beslenme tarzım buna çok yakın, sadece gece atıştırmayı kesmiş olacağım. Yemek yediğim zamanlarda ise proteine ağırlık vereceğim.
1 hafta sonunda, 18+6 ya geçip 1 ya da 2 hafta da buna devam etmeyi planlıyorum aldığım randımana göre.

Zaten hedefim 3 kg. 1 ayda hallederim diye düşünüyorum.
Sonuçlarını paylaşırım.
orucun sosyete hali.

Bugün başlayıp özellikle açlık saatinde aşırı şekilde yemeye basladigim oruç bir de.

olsun be gobecigim, ne yapalim; yarınlar bizim.
Oruçlu olduğunuzu unutup bir şey yerseniz orucunuz bozulur. Kolaylık dini islam kıymetini bilemedik.
24 36 48 ve 72 saatlik açlık dönemleri su içebiliyorsun hatta çay kahve de var sanırım.
99 kiloydum, bu yöntemle bir ayda 5 kilo verdim ama tam olarak doğru yapıp yapmadığımı bilmiyorum. Örneğin kahvaltıda bir dilim tam buğday ekmeği, 2 yumurta, peynir yiyip akşamları da saat 6'dan önce sebze veya et yiyorum, her gün de yaklaşık 1 saat yürüyorum. Sanki daha da hızlı kilo vermem gerekir diye düşünüyorum ama ekmekle de alakası olabilir tabi. Daha yetkili birileri varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Herkes nasıl yapılacağını yazmış. Ben de ne yapılmayacağını yazayım. Özellikle benim gibi tek öğün ve akşama doğru yiyen biriyseniz ve bu saatlere kadar uyumamışsanız, karnınızın acıkması normal. Aç acına da uyunmaz. Motivasyon kaynağı bulun. Mesela ben, yıllar önce kız arkadaşlarımdan biriyle çekindiğim bir fotoğrafı telefonuma yükledim. Ne zaman direncim kırılacak gibi olsa, o yunan heykeli gibi vücuda sahip olduğum dönemden kalan fotoğrafa bakıyorum. Sonra iştah falan kalmıyor.

Yıllar içinde Nasıl 75 kilodan 105 kiloya çıktığımı, intermittent fasting sürecinde neler yaptığımı, nasıl 105’ten 85’e düştüğümü, neler yiyip nelere elveda dediğimi bilahare yazacağım.
Namıdiğer aralıklı oruç. Aralıklı oruç diyetiyle 10 kilo verdim. Bırakalı 1 ay oluyor her gün deli gibi yedim içtim 2 3 kilosunu geri aldım. O yüzden bir süre daha devam edeceğim diyet yöntemidir.

Bu diyet yönteminin amacı günün kısıtlı vaktinde yemek yerken geri kalan saatlerde hiçbir şey yememektir.

Ben 11.00-19.00 şeklinde besleniyorum. 11de yemeye başlıyorum akşam 7de bitmiş oluyor. Tabi o aralıkta da her istediğinizi yiyip içemiyorsunuz.
bugün beşinci gününe girdiğim beslenme şekli. buna diyet diyemeyiz aslında. zira diyetteki gibi kalori sayma ya da bazı yiyeceklerden kaçınma durumu söz konusu değil. sadece belirli bir süre içecekler dışında bir şeyi ağzınıza koymuyorsunuz. aralıklı oruca başlayacaksanız eğer mutlaka ilk 2 gününü hafta sonuna getirin. adapte olmanız daha kolay oluyor. bir miktar güçsüzlük, halsizlik durumu oluyor çünkü. yavaş yavaş geçiyor. bu sefer kendinizi dinç hissetmeye başlıyorsunuz. 5 günde yaşadığım değişimleri şöyle listeleyebilirim;

1 kilo verdim şimdiden. muhtemelen henüz ödem attım.
kendimi daha dinç hissediyorum. vücudumdaki ağırlık gitti.
yemeklerden sonra uyku isteğim oluyordu. bu tamamen geçti.
acıktığım zaman elim ayağım titriyordu. şimdi böyle bir sorunum yok.
baş ağrısı sorunum vardı. her gün başım ağrırdı. 5 gündür maşallahım var.

her gün mutlaka 10.000 adım hedefini geçmeye gayret ediyorum. bunu da ayrı bir not olarak paylaşayım. günler ilerledikçe gelişmeleri buradan paylaşacağım mutlaka.

aralıklı oruç diyeti

onuncu günüme girdim. sanki hayatım boyunca hiç yemek yememiş gibiyim. öyle bir alışkanlığım yokmuş gibi geliyor. yemek aramıyorum. belki 16:8 diyetini daha da uzun süreye yayabilirim ancak sağlığım bozulur diye korkuyorum.
yapıyoruz da çok da işe yaramıyor su sıra. gerci bunda dün içtiğim 14 tane biranın da etkisi olabilir tabi.
Aralıklı oruçta denen bir beslenme modelidir.dünyada yeni nesil beslenme trendidir. Uzun süreli aç kalınmayı hedefler. Vücudu dinlendirmeyi ve öğün arasını açmayı sağlar. benim tercih ettiğim 16 saatlik açlık 8 saatlik yeme periyodudur.sabah 8 de ilk öğün akşam 4 de son öğün uyguluyorum.