bugün

fakülteler de tıpkı para basmaya benzer. siz ne kadar çok para basarsanız basın, piyasada bir karşılığı yoksa enflasyon manyağı olur çıkarsınız. iletişim sektörü (reklam ajansları, halkla ilişkiler ajansları ve departmanları, radyolar, televizyonlar, kurumsal iletişim departmanları, basın müşavirlikleri vs.), iletişim fakültelerinin mezun sayısını karşılayacak kapasitede değilse, bu sektörün suçu değildir.

üstüne üstlük saydığım iş sahalarında çalışanların azımsanmayacak bir kısmı da iletişim fakültesi mezunu değil, ki bu da ayrı bir vehamettir.
Yaz dönemlerinde tecrübe kazanmak için gerekirse ücretsiz çalışabileceğini belirttiği halde geri dönüş alamayan,öğrenci klubü faaliyetlerinde aktif rol alan,dil bilen,kendini geliştirmek için sürekli çalışan kişilerinde işsiz kaldığı,bunlar da yetmezmiş gibi idealist olmadıkları yönünde işkembeden sallanan suçlamalara maruz kalan insanların mezun oldukları fakülte.
Hıhı evet tüm suç mezunlarda.
mezunları arasında bulunduğum fakültedir.
Polis teşkilatına en çok eleman gönderen fakülte.
Mezunlarının istihdamı azdır. Yeteneğiniz, kabiliyetiniz ve potansiyeliniz kayda değer düzeyde ise mutlaka gidin. Israrla gidin. "Onun yerine şuna git" görüşündeki insanların laflarına bakmayın. Zaten piyasadaki işsizliğin ana sebebi bu! insanları yeteneklerine göre değil, parası iyi olan sektöre yönlendirme çabası. Abi bırakın herkes kabiliyetine göre hedef belirlesin! O meslekte para yok, bu meslekte para yok diye diye ortalığı işletme mezunundan geçilmez hâle getirdiler. Firmalara bakıyorsun çaycısından güvenliğine herkes işletme mezunu. O kadar doydu ki Mesleğin vizyonu değişti.

Bugün ki aklım olsaydı zamanında iletişim tercih ederdim. istihdamının az olduğunu bile bile.
Sadece iletişim fakültesi okuyup da anında iş bulacağını düşünenlerle dolu yer. Eğer okuyan kişi adam akıllı bir iş arıyorsa birkaç fakülte bitirmesi gereklidir.
okuyamayanların içinde ukte kalmış olmalıki ünvanı dert ediyor. okuduğunuz bölüme yatkınsanız,yeteneğiniz varsa bir şekilde yolunu bulursunuz.yatarak bitirip,çekingen,konuşamayan,içine kapanık bir tipseniz başarılı olamazsınız.freelance çalışıp paraya para demeyebilirsiniz.bir sözel öğrencisi için bulunmaz nimettir iletişim fakültesi.
şükürler olsun ki türkiye'de 3 devlet üniversitesinde bulunan bölümündeyim.

not:öğrencisi olmayanların bok attığı fakülte.
Muhendislik diyen olmusta,jeoloji ve kimya muhendisligini bitiril bizim oyuncak dukkaninda calisan elemanlar vardi.
Mimarlık ve tıp dışında mezun olduğun hangi fakülte bi boka yarıyor ki bu gözüne battı.
bi üniversitede bu fakülte varsa o okul gelişmiş bir okuldur. Tecrübe ile sabit.
adını duyanın işsizlik diye bağırarak kaçtığı fakültedir.

gerçekten öyle midir peki? bununla alakalı bir yazı.

http://medyoloji.blogspot...ltesi-miissiz-uretim.html
Sanatçı ruhlu basımsız, kitap, sinema,tiyatro kültürünü benimsemiş iletişimin o kadarda kötü olmadıgını görebilen,ülkemizdekilerin bazılarına dayatmayla okutulması gereken fakülte. 2 sene okudum Halkla ilişkiler ve tanıtım hala devam ediyorum 2 yılımı kocaelinde okumuştum simdi iüden devam ediyorum. Devlete bağlı olmadığım iş alanımın oldukça geniş olduğu bir bölüm. işsizlik bölümün değil ülkemizin sorunu gençler.
Ülkenin kanayan yaralarından sadece bir tanesi.
üç beş kitap sayfası çevirmeyenleri, bir iki tiyatroya gitmeyenleri, yaratıcı düşünemeyen kendini geliştirememişlerin mezun olunca iş bulamama ihtimalinin yüksek olduğu fakülte. iyi ki de öyle.
Okuduğum fakültedir, hem gazetecilik hem radyo televizyon sinema bölümlerini çift anadal yapıyorum. Başlığa girilen entry'lerin genelinde, işsiz kalındığı yazılmış elbette ki doğru olabilir ancak kendinizi geliştirip, birikiminizi ve zekanızı iş bulma konusunda harcarsanız işsiz kalmazsınız. Okuması çok kolay 4 yıllık tatil gibi demişler, bunu söyleyenler iletişim fakültesi okumadıklarını bariz belli etmişler. Yata yata okul okuyanlar her fakültede mevcut ancak iletişim bölümlerinin derslerini önemseyerek öğrenirseniz kesinlikle ufkunuzu açar. Ve kesinlikle bu dersler çerez değil. Severek okuyorsanız, dolu dolu geçecek 4 yıl demektir.
3.sınıftan bıraktığım fakülte. bu fakülteyi tercih etmek isteyen arkadaşlara şunu söyleyebilirim, bu fakültede iyi kötü bir şeyler öğrenilir, sinema ve medya kültürü açısından iyi bir bakış açısı edinirsin, üniversitende imkan varsa kamera, kurgu öğrenirsin. bu açıdan faydalıdır ama sonrası (yani iş bulma) tamamen öğrencinin kişisel çabalarına ve torpile bakar. iletişim fakültesi diğer fakültelere pek benzemez, hukuk, mühendislik, fen edebiyat gibi değildir. derslerden ziyade kişisel gelişim gerektirir. ve diğer okuyanların ve mezunların da bahsettiği gibi medya sektöründe çalışmak için bu fakülteyi okumak şart değildir. sonuçta başka bölümlerde okuyup, tanıdık yoluyla medya sektöründe çalışan birçok insan var. hatta belki iletişim mezunlarından daha fazladır bu oran. kısacası garanti bir iş isteyenin, maddi kaygıları olanların ve fazla risk alma cesaretine sahip olamayanların bu fakülteyi seçmemesi gerekir. aynı benim durumum gibi.
öğrencilerinin sınav günü okula giderken yolda ders çalıştıkları, trafik biraz yoğunsa 90-100, hızlı giderlerse 70-80 aldıkları bir fakültedir.
fakülte demek için bin şahit gerekir.
nitekim türkiye'de gazeteciyim, televizyoncuyum diye ortalıkta dolaşan malların halinden, nasıl bir yer olduğu anlaşılmaktadır.
bu yaz mezun oldum ve 6 aydır işsizim. iş var iş var. 1000 tl yi bile size çok gören bir sistem. eğer arkada sağlam bir taşak yoksa hiç bulaşmayın.

edit: bazı entrylerde taşak konusu yapılmaya çalışılmış. bilinmeli ki şuan gündem olan çoğu kişinin iletişim mezunu diploması yoktur. bu mesleği yapmak için diploma koşuluda zorunlu değil zaten. kimsenin sikinde değil yani. o yüzden iletişim fakültesi mezunları ile şuan göz önündeki gazetecileri kıyaslarken iki kere düşünün.
işsiz kalma ihtimaliniz çok yüksek olan bir bölüm fakülteyi bitirdiğim gibi iş bulmak istiyorum diyorsanız bu ülkede tıp okuyacaksınız arkadaş, garantisi yok iletişim mezunuyum tavsiye etmiyorum üniversite falan fark etmez türkiye'de bu mesleğin değeri yok ve iş imkanı çok kısıtlı.
bu bölümden mezun olup torpilsiz iş bulan bir sürü kişi var . hepsi mağdurdur diye bir şey yok. olay kaç para aldığında , olay bundan ibaret yani kısacası. 5 sene okul okuyup ing bilen biri 900 tl alıyorsa skeyim torpili de fakültesini de iletişimini de.
Basın ilan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay tarafından mecliste internet ile ilgili çalışmalar yapıldığı bildirilen ve mezunlarına yeni iş olanakları tanınacağı söylenen, ülkemizde sayısı 50 leri aşan fakültedir. şöyle ki;

- internet mensupları da bundan sonra gazeteci kabul edilecekler. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün kanununda yapılan değişiklikle internet basınında kamu reklamlarının ve ilanlarının duyurusunu yapmak üzere Basın ilan Kurumu'na görev veriliyor.

- Gazetelerin asgari kadrolarında gazete sahiplerinin birinci derecede yakınlarının çalıştırılmasını yasaklayarak, iletişim mezunlarının istihdam edilmesi teşvik edildi.

- Eskiden iletişim fakültesi mezunu gazetenin asgari kadrosunda sayılabilmesi için en az 12 ay beklemek zorunda iken bekleme süresi sona erdirildi.

Dolayısıyla iletişim mezunlarının sadece televizyonculuk değil, gazetecilikten etkilenen insanların davalarının takibine kadar çok sayıda alanda çalışabilme imkanı olacak artık. bunlar yeşil sahalarda görmek istediğimiz hareketler, eferin!*
Çok affedersiniz ama bu bölümü bitirip iyi iş sahibi olabilmeniz için televizyonda gördüğünüz acun ılıcalı gibi medya maymunu olmanız gerekmekte.
yırtık herifin teki değilseniz ve istemeyi bilmiyorsanız yahut sağlam bir torpiliniz yoksa, ve yahut olağanüstü şanslı değilseniz işsiz kalmak için 4 yıl emek verilen yerdir. ister 4 yıl çabalarsınız işsizlik için ve yahut hiç 4 yıl harcamazsınız.

her şey iş mi, üniversite sadece iş midir derseniz, e bi bokta öğrenmiyorsunuz yani size bi bokta katmıyor bu fakültelerin çok büyük çoğunluğu. tabi klasik olacak ama her yerde olduğu gibi yine iş kişide bitiyor...
öğrencileri hoşsohbet olurlar...
bildiğin işsiz üretim tesisidir.
bu fakülteler ya yanlış kişiler tarafından yönetiliyor ya da iletişim bize anlattıkları gibi bir şey değil.